Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У Тернополі представили інтелектуальне видання «Критика». Саме так позиціонують часопис його засновники та працівники. З нагоди 15-річчя діяльності «Критику» показали у Нью-Йорку, Філадельфії, Бостоні, Гамбурзі, Берліні, а вкінці червня планується у Мюнхені. У наше місто часопис привіз тернополянин, редактор інтернет-проєкту «Критики» Олег Коцюба. Він і розповів про відмінності журналу від інших видань.

Олег Коцюба, редактор веб-проєкту видавництва «Часопис «Критика» (м. Київ): «Наше видання відрізняється від більшості інших в Україні, як на мене, саме надзвичайно високою якістю дописів. Вона досягається двома шляхами. Перше – це надзвичайно високий контроль якості. Отже, якщо подивитися на склад редакційної колегії, ми бачимо там провідних українських інтелектуалів, а так само міжнародних. З іншої сторони, якщо подивитися на першу шпальту, тобто на обкладинку часопису, ті дописувачі, яких ми бачимо, є провідними фахівцями у своїх галузях».

Основне завдання «Критики» – провокувати серед людей інтелектуальні дискусії на суспільно-важливі теми. В Україні це, перш за все, питання національної ідентичності, голодомору та голокосту, Української повстанської армії, мовних законопроектів, гендерної, расової рівності, дискримінації тощо.

Олег Коцюба, редактор веб-проєкту видавництва «Часопис «Критика» (м. Київ): «Я вважаю, що «Критика» дозволяє провадити якусь цікаву дискусію, якісь дебати власне про проблеми інтелектуального та журналістського дискурсу в Україні. Тобто про те, як пишуть інтелектуали або як пишуть по-інтелектуальному, як пишуть журналісти, для кого вони пишуть і чому ми маємо наразі ту ситуацію, яка в нас є. Інше питання, яке дозволяє підняти «Критика», це українознавчі студії в Україні та світі».

Поки що інтелектуальні дискусії в Україні не користуються популярністю, дійшли висновку учасники презентації. «Високі матерії», про які пишуть аналітичні ЗМІ, мало цікавлять простих мешканців містечок та сіл. Завдання авторів таких матеріалів – максимально доступно передати суть проблеми пересічним читачам, повідомляє ІНТБ


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.