Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як відомо, громадську організацію «Українці допомагають українцям» створили «за дивним збігом обставин» незадовго до виборів органів місцевого самоврядування 2010 року. І очолює її ніхто інший, як діючий мер Тернополя Сергій Надал.

Ну що поробиш – наші сучасні місцеві політики і олігархи не можуть нормально спати, якщо не візьмуть участь в заснуванні якогось фонду чи громадської організації. Адже вони, в першу чергу, звісно, роблять це для блага і на користь громади. Особливо перед черговими виборами. Але це просто «так сі зростає в часі», як кажуть деякі гуцули похилого віку. До слова, колишній екс-мер Тернополя Роман Заставний також, немає де правди діти, має і зараз дотичність до благодійних фондів і різноманітних «ГО». Якщо пригадуєте, саме він з дружиною кілька років тому неабияк попіарився на влаштуванні усяких балів, аукціонів і виставках. Щоправда, йому це в результаті допомогло, як … Самі знаєте.  

А от днями виконком Тернопільської міської ради відмовив у реєстрації ще однієї громадської організації. На підставі поданих документів та у відповідності до ст. 16 Закону України «Про об’єднання громадян», «Положення про порядок легалізації об’єднання громадян», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.02.1993 року №140, виконавчий комітет тернопільської міської ради вирішив відмовити у реєстрації громадської організації «Фонд розвитку громади міста Тернополя» м. Тернопіль, вул. Генерала Тарнавського, б.4 кв.38 у зв’язку з:невідповідністю пунктів 1.24, 1.31, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 4.1, 4.21, 4.39, 5.19 статуту громадської організації «Фонд розвитку громади міста Тернополя» статтям 1, 3, 9, 11, 13, 21, 24 Закону України «Про об’єднання громадян»;в статуті має місце повторення змісту пунктів 1.16 з п.2.5, п.5.4 з п.5.11;невідповідність пунктів один одному: п. 7.8 не відповідає п. 5.4, а п.7.9, 4.1 не відповідають п. 4.13.У вищезазначених пунктах статуту громадської організації створені умови для діяльності благодійної організації відповідно до Закону України «Про благодійництво та благодійні організації», Постанови Кабінету Міністрів України від 30.03.1998 року №382, що суперечить Закону України «Про об’єднання громадян».

Ну, не знаємо – може й справді щось в статуті було не так. А, може, «можновладці – благодійники» не хочуть конкурентів у цій сфері громадської діяльності, яка дає чималі можливості піаритися, рекламуватися та проводити гучні публічні акції та отримувати міжнародні гранти від закордонних партнерів? Адже фондів і "ГО" в Тернополі та області є стільки, що ми в цьому плані можемо незабаром стати лідерами в цій сфері життєдіяльності у всій країні.

«ТТ»

Коментарі  

 
+1 #1 надєжда 18.07.2011 11:14
якщо всілякі ГО дають гроші тим, кому вони так треба, то я за те, що ГО існували і надалі. мені байдуже хто їх очолює. результат - це завжди важливіше
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.