Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Мова йде , звичайно, про сумнозвісного Зеновія Щепановського. Нагадаємо, екс-заступнику міністра нещодавно наш «найгуманніший» суд виніс вирок у кілька років за гратами (хоча зважаючи на апеляційні дії, думаємо, ба навіть більше – переконані - вельминешановний будолігарх і того не відсидить). Також не варто забувати, що ледь не все майно афериста десятиліття, як Щепановського називають деякі ЗМІ, залишилося у володінні його сімї. За рішенням того ж таки суду.  Так що дружина Зеновія Васильовича і далі розїзджає на розкішних автівках, брат керує Тернопільським районом, а сотні тернополян, які довірили власні збереження і позичені гроші цій родині в особі пана Зеновія, лишилися ні з чим. А ні. З боргами і без помешкань...

«20 хвилин» задалося питанням, де відбуватиме покарання колишній керівник ТФ “Будівельник” Зіновій Щепановський. І зясували, що це поки що не відомо. Наразі він і далі перебуває під вартою у Чортківському ізоляторі.

Комісія у його справі засідатиме після вступу вироку в дію.

— Вирок вступає у дію за 15 днів після свого оголошення, — кажуть в Управлінні державного департаменту України з питань виконання покарань у Тернопільській області. — Після цього засідатиме комісія. Згодом державна пенітенціарна служба подасть запит у Київ. Там вирішуватимуть, куди засудженого етапують для відбування покарання.

Нагадаємо, вирок Зіновію Щепановському оголосили минулої середи, 27 червня. Йому призначили три роки і три місяці позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та штраф у розмірі 4 тис. 250 грн. За рік у суді так і не довели, що саме Щепановський привласнив людські гроші. А йшлося у цій справі про 19 млн 640 тис. 303 грн. З цієї суми 12 млн 45 тис. 727 грн — кошти пайовиків за квартири на вул. Білецькій. Відтак, не всі із потерпілих залишилися задоволеними оголошеним вироком.

Три роки, до речі, дають і за менші правопорушення. Так, позбавити волі на термін до трьох років можуть і за крадіжку, наприклад, мобільного телефону. Якщо ж крадіжка вчинена у великих розмірах — більше як 4 тис. 250 грн — то дають 5-8 років позбавлення волі.

Окрім того, люди не вірять, що Зіновій Щепановський взагалі відбуватиме покарання у колонії стільки часу, як призначив суд.

— Йому призначили три роки, — каже пайовик Сергій (прізвище просив не вказувати — прим. ред.). — Рік він уже фактично відсидів. Залишається ще два. Але, враховуючи всі ці його хвороби, а ще й гарну поведінку, він і цих двох років не сидітиме. Вийде, мабуть, уже восени на волю.

Чи мають бодай якесь підґрунтя такі іронічні відгуки тернополян, ми поцікавились у юриста.

— Стаття 82 Кримінального кодексу України передбачає, що особам, що відбувають покарання у якості обмеження або позбавлення волі, невідбуту частину покарання суд може замінити на м'якше покарання, — каже юрист Василь Когут. — Для цього має бути дві підстави — матеріальна і формально-юридична.

Матеріальна підстава полягає у тому, що засуджена особа стала на шлях виправлення. Критерії виправлення зазвичай визначають за рівнем позитивних зрушень у поведінці засудженого і його ставленні до праці. А формально-юридична підстава полягає у вимозі до засудженого відбути певну частину покарання. У випадку Щепановського, зважаючи на інкриміновані йому статті, він має відсидіти трохи більше, як півроку.

 

 

Коментарі  

 
+3 #1 злий 03.07.2012 20:22
яка,с...ка, країна, такі й й наслідіки, а ми тупі лохи, яких кидають, дійсно в ср..і сидимо, бо боїмося вякнути за своє, тільки деякі сайти собі дозволяють реально не сцати, а озвучувати це. а їм ще щось закидають? 20мінуточники - вінницькі перці, вам респект...
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.