Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сьогодні на сесії міської ради депутатити  направили звернення до президента щодо закону про «мовне питання». Питання поставили першим на розгляд. У тексті звернення лунали питання про посягання на українську мову і вимагали від голови ВРУ не підписувати цей закон, а також від президента, як гаранта конституції, застосувати право вето.
Представник Партії Регіонів Петро Гоч запевнив, що мовний закон повинен бути заветований і він буде голосувати за це звернення.

 

                                                                                                                                                                         Президенту України В.Ф.Януковичу

                                                                                                                                                           Голові Верховної Ради України В.М.Литвину

                                                                                                    ЗВЕРНЕННЯ

Третього липня Верховна Рада України у безпрецедентно незаконний спосіб прийняла Закон України «Про засади державної мовної політики», чим посягнула на душу народу і один з основних гарантів незалежності держави – мову.

Щоб знищити українців в Україні, треба знищити їхню мову. Звертаємося до Президента України з вимогою не підписувати прийнятий Верховною Радою України українофобський закон як такий, що руйнує основи української державності.

Такі дії Верховної Ради України ми розцінюємо як посягання на Конституцію України, яка офіційно закріплює статус української мови як єдиної державної. При голосуванні закону цинічно знехтувано норми Закону України «Про регламент Верховної Ради України».

Тому, вболіваючи за материнську мову, висловлюємо волю, настрої та патріотичні почуття громади нашого міста і вимагаємо:

1.Від голови Верховної Ради України – не підписувати прийнятий з порушенням Закону України «Про регламент Верховної Ради України» закон «Про засади державної мовної політики».

2.Від Президента України як гаранта Конституції України – застосовувати право вето на антиконституційний та антидержавний закон.

Прийнято 6 липня 2012 року на двадцять другій сесії Тернопільської міської ради шостого скликання

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.