Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернополянипродовжують систематично скаржитися на безпритульних собак.

 В місті знову загострилась ситуація з вуличними тваринами. Мешканці обласного центру переконані, що впродовж останніх місяців їх стало значно більше.

Скаржаться люди й на те, що безпритульні собаки гуляють на території майданчиків, де граються діти. Наталія Гасай боїться відпускати свого 7-річного сина на вулицю одного. Жінка каже, що у дворі її будинку бігає кілька великих бездомних псів.

Наталія Гасай, мешканка масиву «Сонячний»: «Самого на вулицю я боюся його випускати – по тій причині, що в нашому дворі, як і в кожному дворі Тернополя, знаходиться щонайменше по три собаки. Я дуже люблю собак, добре до них відношуся. Але я не знаю, як вони налаштовані на дітей, тому сина я не відпускаю самому гуляти».

У Тернополі вже більше року стерилізують безпритульних собак. Також неподалік міста у селі Дичків розташований притулок для таких тварин. Захищають та опікуються бездомними чотирилапими представники громадської організації «Асоціація захисників безпритульних тварин «Ноїв Ковчег». Голова цієї громадської організації Олег Гром зізнається, що існуючі способи хороші та гуманні, але недосконалі через відсутність фінансування.

Олег Гром, голова громадської організації: «Першочергове завдання – це введення в експлуатацію притулку, який знаходиться в Дичкові. Адже насправді його не існує навіть на паперах. Це – незавершене будівництво, в якому перебувають тварини, і ми просто утримуємо їх. Стерилізація якось була припинена через безліч причин. Але зараз її проводять, хоча й не такими темпами, як була минулого року, тому що на це немає коштів».

Міський голова Тернополя Сергій Надал визнає, що проблема безпритульних собак в обласному центрі існує. Мер стверджує, що влада тримає ситуацію під контролем і регулярно фінансує стерилізацію тварин, а також підтримує в належному стані притулок у Дичкові.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Притулок у Дичкові сьогодні фінансує міська рада. Після зустрічі з громадською організацією «Ноїв Ковчег» я їм запропонував варіант, щоб ми добудували притулок. Вони запропонували з представників бізнесу Тернополя зібрати додаткові кошти, і тоді разом з міською владою можна буде цей притулок добудувати».

Олег Гром, голова громадської організації: «Із теперішньою владою, зокрема із Сергієм Надалом, досягнута домовленість про те, що цей притулок треба добудувати. Але коштів на будівництво притулк, на жаль, немає», - інформує ІНТБ.

Для того щоб притулок добудувати і щоб він відповідав усім санітарно-правовим норма, необхідно виділити близько 300 тисяч гривень, кажуть представники громадської організації «Ноїв Ковчег».

 

Коментарі  

 
+1 #1 Віктор 25.04.2011 09:18
Пси зовсім обнагліли - великими зграями вони бігають по житлових масивах і лякають людей! Поки лякають, але можуть і покусати!!! І шо тоді буде казати влада? Одразу знайдуть гроші на добудову притулку, якщо хоч одна людина постраждає... але чи треба до такого допускати? Може треба менше поїздити по закордонам, зекономити грошей і добудувати притулок, пане Надал?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.