Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про скандальну бійку написано багато, але ми, думаємо, знаємо дещо більше...

Уже всім, принаймні, користувачам інтернетом, відомо, що у вечірню пору 12 липня мала місце скандальна бійка у селі Великі Гаї, що біля Тернополя. Хтось зі ЗМІ цю інформацію оприлюднив, хтось ні з певних причин. ТТ не буде дублювати її, а пропонує увазі своїх читачів лист, який нам надійшов. У ньому мова йде не про наслідки, а про те, де саме і коли РОЗПОЧАВСЯ інцидент, який призвів до кривавих наслідків. Звісно, ми, оскільки звикли перевіряти інформацію перед опублікуванням, зясовували чи все написане відповідає дійсності. І як зрозуміли в результаті зі слів кількох мешканців Великих Гаїв та власних джерел у правоохоронних органах, інформація ця не є повною брехнею. Можливо, вона десь не точна, але написали нам про це, як ми розуміємо, свідки подій. А що було насправді — це питання до правоохоронних структур, адже відомо, що вони в нашій країні — ЧЕСНІ та СПРАВЕДЛИВІ й підкупити їх НЕРЕАЛЬНО, а тому вони громадськості й повідають обставини скандалу, який вже обговорює, без перебільшення, вся Україна.

Але для початку нам хотілося б ознайомити наших читачів з відповідями на запитання, які ТТ задав Ярославу Чорнозубу, політичному експерту, до якого ми звернулися за коментарем щодо можливих наслідків для Романа Заставного як для політика, оскільки в скандалі замішаний саме він. І не секрет, що він має намір балотуватися в народні депутати.

Ярослав Чорнозуб, Тернопіль, Тернопільський тиждень

- Чи впливає поведінка близьких та рідних на електоральні результати кандидатів у депутати?
- Без сумніву такий вплив має місце. У європейській та американській практиці часто-густо трапляється, що суспільно неприйнятні дії членів родини мають наслідком повний кінець політичноі карєри перспективного політика. Можемо пригадати і наші українські реалії. Ющенко-молодший додав таких мінусів своєму батькові, про які жодна тогочасна опозиція і мріяти не могла. Можна наводити ще багато прикладів, але варто відзначити головне. Для кандидатів у депутати поведінка членів їхньої родини може принести, як позитивні політичні дивіденти, так і поставити "масну" крапку на іх амбіційних політичних устремліннях.
- А чому цей фактор має таке велике значення?
- Це одна з категорій соціальноі психологіі. Проходить процес ототожнення. Цінності, які пропагує політик, повинні співпадати з тими цінностями, які сповідує його сім'я . У разі відсутності такого співпадіння виборець робить висновок, що політик бреше та користується подвійними стандартами. Виборці сприймають такі факти, як особисту образу. Мовляв, нам розповідає про всілякі чесноти, а члени його родини чинять зовсім навпаки. Відчуття того що тебе ошукують дуже важко забувається.
- А чи може політик убезпечити себе від потрапляння у незручні ситуації, пов'язані з їхніми рідними?
- Перш за все потрібно провести простенький особистісний SWOT- аналіз. З'ясувати, які сильні та слабкі сторони має сімейне оточення. Дати відповідь собі, які ризики та можливості відкривають риси та стиль поведінки найближчих рідних. Знівелювати визначені ризики та підсилити можливості. Але для цього потрібно бути чесним перш за все перед собою і не закривати очі на наявність сімейних проблем.
А тепер, власне, інформація, яку ми отримали і подаємо її з певними правками.

Як вважають деякі наші дописувачі, більшість тернопільських ЗМІ вкотре показали, які вони наскрізь продажні. Найсвіжіший доказ цьому - останні скандальні події, які повязані з іменем Романа Заставного, колишнього міського голови Тернополя, а сьогодні керівника партії “Фронт Змін”. Інформацію, яка була відіслана майже на всі місцеві сайти, одразу ж оприлюднили тільки два - Реально та 0352.com.ua. Та за кілька годин з останнього цю інформацію прибрали. Про місцеве ТБ і друковані ЗМІ можна й не говорити - вони теж, переконані читачі, промовчать про цю справу.  Єдиний журналіст, який насмілився про це написати - Андрій Вербіцький. Тепер ми пропонуємо доповнений текст вашому сайту, адже ви позиціонуєте себе незаангажованими?

Насправді події відбулися в нічну пору з 12 на 13 липня неподалік церкви у Великих Гаях, біля так званої 3 зупинки (маршрутки, які приїзджають у село з Тернополя, роблять тут третю зупинку). А неподалік і розташований маєток Заставного.

  alt  

На крутій іномарці їхали синочки заможних батьків. За кермом був один з синів екс-мера Тернополя, неважко здогадатися, що це старший, який навчається у столиці (поворимося, це стверджує не ТТ, а окремі люди - прим.ТТ).

По дорозі , майже по тротуарах, які в селі тільки умовно є, йшли місцеві мешканці — один 23-річний, і двоє 21-річні . Цих хлопців у селі усі знають як спокійних, нормальних, не пяниці вони і не хулігани.

Крутеликам в іномарці щось не сподобалося, вони зупинилися і почали “наїзджати” на місцевих. Слово за слово, і мажори вискочили з машини з битами (ну або нехай буде — предметами, які схожі на бити) і почалася бійка. Оскільки неподалік в хаті Заставного була вечірка, звідти поспішили інші мажори. Побачивши таку справу, підтягнулися гаївчани. І хоча ті троє місцевих хлопців, до яких причепилися мажори, вже були всі в крові та покалічені, бійка ще продовжувалася. Вже незабаром на місці подій та біля маєтку Заставного було купа міліцейських машин і швидких допомог. Хлопців забрали в лікарню - в одного крововилив і проламаний череп, в другого вибите око - вони в лікарні у Тернополі зараз. А от третього хлопця повезли вже вже наступного дня в Одеську клініку, бо тернопільські лікарі навіть не могли визначити, що з ним і чи виживе гаївчанин взагалі.

Цілу ніч і день в суботу пан Заставний і посильні від нього “замазували” справу з людьми у погонах, скажемо так, і свідками подій. Гроші, кажуть, колишній градоначальник витратив просто шалені. Ніхто не сумнівається, що він витягне свого синочка, який, чи його  друзяки, покалічили інших.

Потерпілі, як нам відомо, вже написали заяву, що начебто це вони були ініціаторами сутички. Ну що, такі наші люди продажні. Хоча все село ще довго буде говорити про те криваве побоїще, яке влаштував синок багатія зі своїми обдовбаними і пяними дружками.
Тепер те, що було доповнено на сайтах наших колег, одному з яких пан Роман Заставний навіть прокоментував ситуацію
Один з трьох постраждалих під час бійки у селі Великі Гаї Тернопільської області біля будинку за адресою Лісова, 31, Назар Пастернак розповів, що дружина Романа Заставного Оксана приходила у лікарню вибачатися за поведінку своїх дітей. Саме за згаданою адресою розташований будинок колишнього мера Тернополя, а сьогодні лідера об'єднаних опозиціонерів Тернопільщини Романа Заставного.
Всі події відбулися 12 липня, саме коли православний світ вшановує день Святих Петра і Павла. На дачі Романа Заставного з 12 на 13 липня
гуляння тривало всю ніч. Так розповідають сусіди, адже було чути і музику, і розваги у дворовому басейні. Та близько опівночі біля будинку проходив місцевий житель на ім'я Юра. У його сторону почали кидати образливі фрази юнці, які стояли біля відчиненої брами дачі Заставного. Одразу почалася бійка. На допомогу своєму другові Юрію спочатку прибіг Ростислав, а потім і Назар. Останнього одразу вдарили залізним предметом в обличчя біля правого ока. А Ростиславу вдарили подібним предметом по голові.
Журналісту Андрію Вербіцькому, як писало
«Реально», вдалося поспілкуватися з одним із постраждалих Назаром Пастернаком, який погодився розповісти про подію.
- Всьому виною спиртне, - розповів Назар, якого лікарі ненадовго випустили з палати офтальмологічного відділення. - Ми були тверезі і вже розходилися по домах. Все відбулося миттєво. Біля брами Лісової, 31, стояло десь десяток хлопців. Та на подвір'ї були ще дівчата, яких я не бачив. Тільки чув. На місці був може хвилин три. Мене вдарили чимось дуже важким. Це не міг бути кулак, адже з рани лікарі діставали
осколки ржавчини.
- Чи бачили ви на місці події синів Романа Заставного Андрія та Дмитра?
- Зі всіх присутніх встиг впізнати знайомого з дитинства Володю Бунта. Загалом, їх було десь десяток. Перед тим як мене вдарили, почув вислів, що дівчата залишаються на подвір'ї, всі решта виходять.
- Після удару ви потрапили до лікарні?
- Спочатку я сам дійшов додому. Подумав, що це просте розсічення. Прикладав рушник з холодною водою. Хотів так заснути. Потім розбудив маму і ми вже разом поїхали у травмпункт. Звідти вже поїхали в обласну клінічну лікарню. Поки-що з в мене забинтоване око і на нього бачити не можу. Лікарі сказали, що потрібно чекати. Якщо ситуація ускладнить, то в таких ситуаціях, вони передають хворих в Одесу.
- До вас вже приходили кривдник, чи їх батьки?
- Так, вчора до мене приходила дружина Романа Заставного. Я її особисто знаю, оскільки живу неподалік їх дачі. З нею під'їхали ще
троє батьків. Говорили, що їм дуже шкода за те, що сталося і за поведінку своїх дітей.
- Як буде діяти надалі?
- Те що сталося, те не вернеш. Хай все вирішується в рамках законів України.
- Під час відвідування батьки кривдників пропонували вам якісь гроші на лікування?
- Лікуюся за свій рахунок та гроші своїх батьків.

Коментар Романа Заставного ДОБІ.

Бійка біля заміського будинку Романа Заставного справді була, однак жоден з його синів в ній участі не брав, заявляє в коментарі ДОБІ екс-мер Тернополя.

       alt       

В Інтернеті, на форумі файного міста, поширилася інформація про те, що під час святкування празника Петра і Павла компанія хлопців, в якій був і син Заставного – Петро, побила кількох жителів села Великі Гаї. Одному з постраждалих, нібито, вибили око.

Зі слів екс-мера, в той вечір в його будинку відбувалося святкування за участю сина. Пізно вночі сусідські хлопці, які, нібито, були пʼяні, спробували увірватися в будинок.

Зайвого хильнули, і вирішили, що вони мають когось провчити. Відбулася потасовка між кількома гаївськими хлопцями. Один з її учасників – товарищ мого сина. Розповідати хто там за ким куди біг не буду. Але до тих хлопців виникає питання, чого вони хотіли попасти в чужий будинок, що вони там забули? , ― зазначає екс-мер.

Заставний каже, що як батько, жодних претензій до своїх синів та їх поведінки не має.

Вони одразу викликали міліцію, щоб правоохоронці приїхали і вивчили обставини. Щоб на майбутнє не було ніяких трактувань. Бо чим ближче до виборів, придумувати будуть різного багато. Скоро скажуть, що в тому, що затоплює вулицю Липову, де я в Тернополі живу, також діти винні.

Продовження теми

Після бійки біля приміського будинку екс-мера Тернополя Романа Заставного – троє хлопців з села Великі Гаї – в лікарні, в одного – серйозно травмоване око, в другого – пошкоджений череп, ще в одного – перебитий ніс. Сусіди ситуацію коментують неохоче, як і родичі та друзі сільських хлопців. Деталі бійки з’ясовувала кореспондент ДОБИ у селі Великі Гаї.

На вулиці Лісовій, біля будинку екс-мера Романа Заставного, у неділю ввечері – тихо. На сусідських подвір’ях – малолюдно. Жінка на подвір’ї, яке розташоване навпроти обійстя Заставних, обриває ягоди. Двоє жінок ведуть кіз на пасовище – про нещодавню бійку на свято Петра і Павла вони нічого не чули. Очевидців того, як з’ясовували стосунки юнаки, небагато. Сусіди про ті події розповідають неохоче, називати свої імена – відмовляються. Ті, хто бачив бійку, не знають, як виглядають сини Романа Заставного. Хто бив великогаївських хлопців – сказати не можуть.

Сільські хлопці зараз в лікарні, Юрію Кісю перебили ніс, Назару Пастернаку – серйозно пошкодили око, Ростиславу Поліневичу, за повідомленням його батька, проламали череп.

Через пліт від будинку колишного мера – подвір’я Кісів. Їхній син Юрій – один з постраждалих. В нього синці і перебитий ніс.

- Як там було, я не знаю, зараз не готовий вам нічого коментувати, – каже батько Юрія – Григорій Кісь. – Заставні нам ніколи не заважали, окрім того дня.

Григорій Кісь повідомив, що життю його сина нічого не загрожує, травми не серйозні. Чоловік припускає, що, можливо, його син зробив сусідам зауваження, бо ті голосно святкували.

Трохи далі, на тій же вулиці, живуть Пастернаки. Їхньому сину Назару у бійці пошкодили око, він зараз в лікарні.

Про голосне святкування розповіла мешканка вулиці Лісової, яка відмовилась назватися, однак в редакції є аудіозапис її коментаря.

- Я йшла десь так пів сьомої, то там були такі крики, визги – кошмарні. Я думала, шо може грають там шось таке, але потом, як оказалось, вони так побили хлопців, що всі в лікарні лежать. Заставного були два сини і якісь їхні колєги, і ше й дівчата, там була ціла компанія… Вони якимись „жигулями” гасали по тій вулиці кошмарно. Неправда, що в хату хтось ліз, вже стільки років хата куплена і ніхто туди не лазить.

За словами жінки, бійка була посеред дороги. Спочатку збили Юру Кіся, потім іншого хлопця ззаду влупили по голові. Ще одному – під око дали залізякою.

Сусіди, які живуть навпроти, нічого не чули, лише зранку побачили, як приїхала міліція. Пані Галина, сусідка напроти, каже, що Заставні – непогані сусіди. Шуму з подвір’я не чула і того дня.

Хто винен – не знаю. Вони шось ше з обіда справляли, джіпом заїжджали-виїджали. Вони рідко приїжджають, тут старий дідо приїжджає, пси годує. Часом Роман якийсь баль робив, з’їжджалися машини – браму закривали і там справляли, – розповідає пані Галина. – Ніякої музики не чути було, криків також – просто був рух. Я лягаю спати дванайціта година, не буду цілу ніч пильнувала, може там шось сі стане.

Ростиславу Поліневичу, пошкодили череп, повідомив його батько в коментарях на ДОБІ, хлопець зараз також в лікарні. Вчора він заходив в соціальну мережу Вконтакті і написав на своїй стрінці „ку-ку”. Батько хлопця Володимир, який вже понад десять років перебуває у Франції переконаний, його син того вечора ні до кого на подвір’я не ліз. У бійці звинувачує синів Заставного, з кореспондентом ДОБИ зв’язався вчора ввечері по скайпу. Однак потім від офіційних коментарів у грубій формі відмовився. Захищають великогаївських хлопців у соцмережах односельчани, однак, наразі очевидців бійки не знайшлось, друзі сільських хлопців зазначають, що дехто з постраждалих юнаків був учасником не одної бійки в селі, але в цьому випадку вони не винні, коментувати щось для газети – не хочуть.

P.S. Ми спробували змалювати ситуацію зі всіх сторін, а висновки маємо робити кожен сам для себе ...

Тернопільський тиждень

 

Коментарі  

 
+3 #18 адмін 17.07.2012 22:59
прохання до читачів - не вважайте адміна лохом, не присилайте будь-ласка коментів з однієї айпішки різного змісту під різними іменами, ТТ такі діла не пропускає, якщо запримітили, хоча будь-які інші - без питань
Цитувати
 
 
-2 #17 Юля 17.07.2012 17:50
По-перше скільки уваги до бійки молодиків...чи не ПІ-АР кампанія це нелюбителів Заставного!
А по-друге, як могли двоє парубків відлупцювати трьох до пів-смерті...дивна якась історія виходить.
Чистої води провокація!!!
Цитувати
 
 
+5 #16 антисвободівець 17.07.2012 13:01
а я то думав що ви заставного сайт, помилився, бо так проїхалися ефектно по ньому, чи може вам не заплатили?:)
Цитувати
 
 
+3 #15 Антон 17.07.2012 11:41
а я знаю, що ті хлопці з села, до яких вчепилися заставний-джуніор з кентами напаки мають репутацію не дуже добру, хіба би не про тих я думаю про кого ви написали
Цитувати
 
 
+2 #14 ziga/ bro 17.07.2012 09:24
ви знаєте, коментарі заставного ногодують одну сценку з камеді клабу, ну про рафіка. шо тіпа стоімо ми з пацанами собі спокійненько біля підізду в 2 ночі, яблучка ножичком чистимо, тут виходить очкарік якийсь,починає сам на ніж кидатися. скрипку собі на голові сам розбив.і кричить як джекі чан-нє подходи, убью. ну нє хіба... сміхота...
Цитувати
 
 
+2 #13 Ред. ТТ 16.07.2012 22:44
добре БЕННІ, хай буде по твоєму...
Цитувати
 
 
-2 #12 бенні 16.07.2012 22:39
В топі помилка, це дійсно прощось говорить, згоден!
Цитувати
 
 
-2 #11 бенні 16.07.2012 22:33
Цікаво!!! Заказульки неберем, але до співпраці готові. (тобто неберем, але берем). Я думаю ви не "неберете", а Вам просто непропонують
Цитувати
 
 
0 #10 Ред. ТТ 16.07.2012 22:31
а стосовно укрнету - то ми принаймні жодного разу не прибирали власні статті, як це роблять деякі інші сайти, і ще - той же укрнет, до слова, ставить чомусь наші матеріали в топах. Щодня. Про що це говорить, БЕННІ?
Цитувати
 
 
+1 #9 Ред. ТТ 16.07.2012 22:27
ні, БЕННІ, немає в нас редактора, ми взагалі бідовані і працюмо на ентузіазмі кількох людей, бо як можеш побачити - заказуки будь-якої партії не беремо, ну не продажні ми і все, хоча якщо ти запропонуєш РЕАЛЬНО взаємовигідну співпрацю, то можемо й коректора в штат взяти????
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.