Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

17 липня 2012 року відбулися збори громади с. Борщівка, на яких обговорювали питання будівництва каналу і гідроспоруд біля нижнього і верхнього місцевих ставів. На зборах були присутні: депутат Тернопільської обласної ради від ВО "Свобода" Іван Друзь, голова Борщівської сільської ради Яків Рейда, жителі села та керівник ПП Фірма "Сазан" Юрій Кравчук – орендар ставів площею понад 200 га плеса та замовник будівництва водних об'єктів.

Громада обурена ризикованим будівництвом, оскільки зведення будь-яких ровів і гребель може призвести до важких екологічних наслідків – підтоплення полів і пасовищ (людям ніде буде випасати худобу). На запитання свободівця Івана Друзя щодо наявності проектної документації, дозволів і висновків відповідних служб керівник ПП Фірма "Сазан" Юрій Кравчук відповів, що він має договір оренди на 10 років і "жодних дозволів на будівництво будь-чого йому не потрібно", додавши, що діє "відповідно до внутрішніх інструкцій", але яких саме – відмовився повідомити. Слід зазначити, що договору оренди на стави Борщівки селянам не було пред'явлено; за словами сільського голови Якова Рейди, в сільській раді його теж немає, а отже, можна вважати, що робота даного підприємства може відбуватися без дозвільної документації з порушеннями чинного законодавства.

Оскільки будівельні роботи провадять без проектно-кошторисної документації (на вимоги громади її теж пред'явлено не було) та з порушеннями екологічних норм, громада с. Борщівка просить захисту від свавілля підприємця. Під час зборів громада звернулася із заявою до депутата Тернопільської обласної ради щодо встановлення законності будівництва вищенаведених об'єктів ПП Фірма "Сазан".

Іван Друзь під час зборів заявив: "Оскільки в даному разі було проігноровано думку громади с. Борщівка (не повідомили про мету будівництва, не відбулися громадські слухання з цього питання), не було дотримано норм законодавства України (ПП Фірма "Сазан" не має проектної документації на будівництво), то слід вважати, що будівництво ведеться незаконно. Отож, я спрямую звернення начальникові управління внутрішніх справ України в Тернопільській області, начальнику Тернопільського обласного управління водних ресурсів, прокурору Тернопільської міжрайонної природоохоронної прокуратури Тернопільської області, начальнику Державної екологічної інспекції в Тернопільській області щодо законності будівництва каналу-рову та споруд, а також наявності відповідної документації на будівництво та документів на оренду ставів.

Громада має бути захищеною від свавілля таких горе-бізнесменів; ми не можемо допустити погіршення екологічної ситуації, щоб наші землі затоплювали задля власної вигоди, щоб у наших криницях не стало питної води. Ми не можемо допустити другого "Кримська" на Лановеччині", - повідомляє прес-служба ТОО ВО "Свобода"

Довідка: Мешканці села Борщівка Лановецького району звернулися до депутата Тернопільської обласної ради від ВО "Свобода" Івана Друзя щодо законності зведення каналу і гідроспоруд, які почали будуватися біля верхнього і нижнього ставів с. Борщівка, оскільки будівництво даних об'єктів порушить екологію населеного пункту та може призвести до екологічної катастрофи (підтоплення пасовищ і полів, підняття рівня поверхневих вод, а отже зміни рівня підземних вод).

Вас скривдили, принизили, обдурили? Тоді тернопільські побратими-свободівці прийдуть до Вас!

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.