Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

І щоб зустрітися з “вельмишановним” градоначальником, виявляється, необхідно дотриматися цілої процедури...

Відомо, що приступивши до виконання обовязків міського голови Тернополя у 2010 році Сергій Надал не вельми охоче проводив зустрічі з пересічними мешканцями міста. І ТТ про це доволі часто інформував, зокрема, для прикладу, в статтях Міський голова знову проігнорував тернополян!, Сергій Надал відмовився приймати тернополян віч-на-віч? та Чому Сергій Надал боїться поговорити з людиною, яка чесно виграла зустріч з ним?

Згодом, мер Тернополя навіть відмовився від започаткованої ним же “традиції” пити каву з представниками ЗМІ, які були чи не єдиною можливістю для журналістів отримати інформацію з так би мовити перших рук. Схоже, пан Надал все ж переглянув своє відношення до “електорату” і, якщо вірити нашим колегам, відважився все ж хоча б якщо не допомогти, то вислухати пересічних тернополян.

alt

Як пише  «Погляд»,  зустрічі влади з простими громадянами — традиція давня і, безумовно, є характерною ознакою демократичної влади. У нашій мерії цього принципу також дотримуються. Міський голова та його підлеглі регулярно зустрічаються з громадянами та вислуховують їхні проблеми.

Щоб взяти участь в такому заході, потрібно зареєструватися у кабінеті №11, що знаходиться в будівлі напроти міської ради, і дочекатися відповідного дня та своєї черги.

Мені пощастило бути присутньою на прийомі громадян пана Сергія Надала. Відбувався цей захід у післяобідню пору. Людей зібралося чимало. Всі вони тіснилися в коридорі перед кабінетом, де відбувався прийом, і гаряче обговорювали свої проблеми та сперечалися.

Варто зазначити, що напередодні прийому чиновники формують список осіб, які зможуть поспілкуватися з мером, повідомляють їх про це і вже в день зустрічі почергово викликають.

Цього разу на аудієнцію з Сергієм Надалом чекало 16 людей. Хоча, якщо точніше, було 16 заяв, адже одну проблему могло представляти кілька людей. Серед прохаючи було багато пенсіонерів та людей старшого віку.

«Про що найчастіше просили?», — запитаєте ви. Якщо узагальнити, то найбільше проблем стосувалося житлово-комунального господарства — стану доріг, будинків, квартир і т.д. Склалося враження, що найбільше проблем на Східному масиві. Особливо на вулиці Лесі Українки.

Щодо ремонту доріг, то міський голова брав до уваги прохання, але просив і самих людей, які користуються даною дорогою, фінансово докластися до її ремонту. Наприклад представники гаражного кооперативу, що на вул. Лесі Українки звернулися з проханням відремонтувати відрізок дороги, який веде до них. Нею користується 11 організацій та є 1200 гаражів. Тому пан Сергій запропонував, щоб усі вони хоча б частково виділили кошти на ремонт дороги. А міська рада надасть техніку.

Звичайно, були і дуже цікаві прохання. Підприємець, який катає дітей на конях взимку, просив дозволу займатися цим влітку. Виявляється, досі він не міг це робити, хоча, як з’ясував Сергій Віталійович, немає жодних причин влітку забороняти цю діяльність.

Тернополянин просив виділити йому 10 соток землі, які належать йому згідно з Конституцією. Ось так пану Надалу довелося відбуватись за обіцянки його минулих суперників у боротьбі за крісло мера.

Один культурний діяч нашого міста просив міського голову активізувати боротьбу проти графіті та зробити так, щоб музика на концертах лунала не так гучно.

Підприємець запропонував виділити йому у центрі міста горище з продірявленим дахом. Покрівлю він зобов’язався відремонтувати і обладнати на цьому горищі офіс. Навзамін пообіцяв доставити у одну з лікарень міста медичне обладнання вартістю 120 тисяч гривень.

Кілька хворих просили грошову допомогу на лікування. Самотній чоловік з обмеженими можливостями звернувся через поломку колонки.

Майже всі питання Сергій Віталійович починав вирішувати відразу ж — звертався до відповідальних за відповідні сфери, розглядав варіанти виходу з тої чи іншої ситуації. Тому жодна заява не залишалася без вирішення або ж зроблених кроків для цього.

Особливо складно було із вирішенням квартирного питання. Адже у черзі на житло стоїть кілька тисяч тернополян. І тут нічого не вдієш. Пані Надія все життя працює у комунальній сфері. Свого часу їй та ще одній сім`ї виділили чотирикімнатну квартиру. Тепер двом сім’ям тісно у цій квартирі. Вона звернулася до міського голови з проханням покращити її житлові умови. У черзі на отримання житла вона 3878-ма, тому допомогти їй сьогодні надзвичайно складно. Адже міська рада немає вільного житла.

Дуже часто люди приходять з проблемою, яку самі як слід не дослідили. Тоді мер виступає радше радником, аніж чиновником і терпляче вислуховує всі деталі.

Пан Андрій після розлучення поселився у підвалі власного будинку. У своїй майстерні він зробив ремонт і обладнав кімнату. Сьогодні його виселяють звідти і звинувачують у руйнуванні несучих стін. Чоловік не згіден з цим. Оскільки будинок обслуговує ОСББ, тому лише мешканці будинку можуть дозволити пану Андрію надалі проживати у цьому підвалі.

Не можу сказати, що всі виходили з кабінету задоволені. Одні дякували. Інші були обурені. Але можу сказати напевне — вислухали усіх. Протягом двох з половиною годин (а це на пів години більше, аніж передбачалося) Сергій Надал спілкувався з жителями Тернополя і займався вирішенням їхніх проблем. Ми запитали в Сергія Віталійовича, чи допомагають такі зустрічі в роботі та як йому вдається зберігати спокій та рівновагу під час доволі напруженого спілкування з тернополянами:

Коментар:

Звичайно ж допомагають. Спілкування з тернополянами не обмежується лише прийомом громадян. Крім цього є що недільні радіоефіри, гарячі лінії, об’їзди дворів, зустріч з громадськими організаціями та колективами на яких можна почути думку тернополян та дізнатись про їхні проблеми. Спокій вдається зберігати лише зовні, а так, переймаюсь проблемою, з якою приходять люди. У вирі емоцій та потоку інформації потрібно приймати ефективні рішення. Людей не цікавлять причини проблем, недостатнє фінансування чи якісь правові обмеження, їм потрібне готове рішення, конкретна допомога. Тому кожне звернення попередньо вивчається і на прийомі присутні начальники профільних управлінь та відділів, щоб максимально ефективно допомогти тим, хто цю допомогу потребує.

          alt          


 


 

Коментарі  

 
-1 #4 Павло 25.07.2012 16:34
Надал завжди був відкритим. а робота є роболта. часом тре зробити, а не показувати, як ти то робиш
Цитувати
 
 
+4 #3 колега 24.07.2012 15:30
що за взаємні претензії, нормальна практика, хто як відноситься до тієї чи іншої влади, той так і подає інформацію, в чому тут проблеми, погляд симпатихує одній, тт - іншій, от і все
Цитувати
 
 
+2 #2 ТТ 24.07.2012 15:14
Шановні колеги з Погляду. В преамбулі до передруку вашої статті ми навели власне бачення ситуації з прийомом громадян мером Тернополя, яка мала місце в минулому. І навели власні публікації на цю тему. А вашу статтю ми передрукували повністю, з дотриманням усіх правил - гіперпосилання на ваш ресурс, необрізана світлина тощо. А вже на чому ми акцентуємо увагу, в т.ч. і з допомогою заголовку - це вже прерогатива, вибачте, наша. І це практикють усі ЗМІ, і ваш також. Тож якщо зараз пан Надал став ближчим до народу і дозволяє висвітлювати свої прийоми вам чи іншим - аплодуємо тільки цьому. Тож переконані, що зважаючи на все вищевикладене, саме ваші претензії вважаємо недоречними.
Цитувати
 
 
+2 #1 Погляд 24.07.2012 14:17
Як нам відомо, мер періодично проводить зустрічі з громадянами. Ми захотіли бути присутніми на одній із зустрічей, оскільки зацікаволо, як це все відбується. В чому нам не відмовили. Тому Ваш заголовок є недоречним
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.