Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Бар "Назарія", який останніми роками занедбаний пустував, відновлюють. Там ремонтують фасад й добудовують другий поверх. Поряд із закладом монтують дерев'яний павільйон. Проте тернополян роботи, які проводять у парковій зоні, лякають, а контролюючі органи обіцяють перевірку.

Так колишня "Назарія" виглядала ще весною...

Так - кілька років тому...

  

А поки що має такий вигляд...

Приміщення – приватна власність, тож отримати дозвіл від мерії на реконструкцію – законне право господарів. Проте із землею в парку все значно складніше.

- Це жах, біля "Назарії" забудовують парк, - звернулась у редакцію тернополянка Христина (прізвище редакції відоме – прим. ред.). - Саму будівлю теж відновлюють. Це навіть добре, бо виглядала жахливо. Проте хто дав дозвіл поряд будувати? Підозрюю, що роботи ведуть з порушенням та ще й на землі, яка до бару не належить. А якщо і вже належить, то питання: як кусок парку під забудову дали?

Реконструкція "Назарії" й справді серйозна. Працює там з десяток чоловіків. Одні ладнають другий поверх й дах, інші збоку щось схоже на павільйон будують. Територія реконструкції та будівництва неогороджена, поряд ходять люди, яких можуть травмувати будівельні матеріали чи обладнання. Нам не вдалося побачити й обов'язкового при таких роботах інформаційного щита з переліком інформації: хто будує, хто замовник, якими рішеннями керуються.

Найбільше увагу перехожих привертає дерев'яний павільйон. Він візуально площею більший, аніж сама "Назарія". Однією зі стін конструкція взагалі "вилізла" на тротуар...

- Та то бісєдка буде, - з посмішкою відповів на запитання журналіста один з робітників.

Хто власник та чому ця "бісєдка" така велика, розповісти чоловік не погодився.

Що відбувається в парку, хто будує, на якій землі та з якими дозволами запитати хотіли комунальне підприємство "Об'єднання парків культури та відпочинку", яка, власне, за парки й відповідає. Керівник підприємства Олег Протасевич або не мав часу говорити, або його не було на місці.

- Це приватна територія, тому ви до них звертайтесь, - зрештою, передала слова керівника секретар.

Ми ж звернулись у державну інспекцію архітектурно-будівельного контролю. Ця установа своєрідна прокуратура в галузі будівництва. Вона дає добро на роботи та штрафує порушників.

- Наскільки мені відомо, видавалася декларація на початок реконструкції приміщення бару "Назарія", - говорить начальник інспекції Юрій Олійник. - Що будується поряд - не знаю. Ми проведемо перевірку та поцікавимося тим питанням. Єдине, дайте офіційний запит. Територія робіт, про що ви запитували, має бути огороджена й повинен бути інформаційний щит з відповідною інформацією. Проте, поки ми не вивчимо питання, робити якісь висновки чи говорити про порушення, штрафи не будемо.

Публікація прирівнюється до офіційного звернення, тож пан Олійник запевнив, що після її виходу проведуть перевірку та проінформують наших читачів про законність робіт у парку. Також ми звертаємося до міської ради з проханням пояснити тернополянам, хто здійснює роботи та на якій землі та на основі яких рішень депутатів користується землею, пише  “20 хвилин” 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.