Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

З 1 вересня учні початкових класів навчатимуться за новим державним стандартом початкової освіти. В управлінні освіти Тернопільської міськради запевняють: до нововведення готові. Державний стандарт початкової освіти дозволить учням здобувати не тільки теоретичні знання, а й застосовувати їх на практиці. Вводитимуть і нові предмети.

Першачки вже з нового навчального року вивчатимуть не лише читання, письмо чи математику, а й іноземну мову. У новому держстандарті початкової освіти України акцент зроблений також на природничі науки. Тож уже з 1 класу дітям викладатимуть предмет "Природознавство" по два уроки на тиждень. А вже з 2 класу учнів навчатимуть інформаційно-комунікаційних технологій. Тобто школярі вивчатимуть такий предмет, як "Сходинки до інформатики". Викладатимуть його вчителі початкових класів. Зміни також торкнуться уроків фізкультури. Відтепер оцінок школярам на цьому уроці ставити не будуть. Методисти кажуть: такі новації викликані часом.
- Державний стандарт через певний проміжок часу постійно поновлюється. Попередній державний стандарт був прийнятий у 2010 році. Він передбачав 12-річну освіту. Але от тепер знову. І в умовах інформаційного суспільства. Тобто знову цей державний стандарт впроваджується відповідно до вимог і ритму сучасного життя, - каже Надія Гордіюк, методист Тернопільського комунального методичного центру.
Нова державна програма початкової освіти передбачає індивідуальний підхід до кожного учня. Школярів навчатимуть вчитися, дбати про своє здоров'я, бути активними учасниками суспільства. Дитина з пасивного слухача має перетворитися на активного учасника навчального процесу, а ще - отримувати радість від навчання. Методисти управління освіти запевняють, важче навчатися школярам початкових класів не буде.
- Фактично таких змін аж у програмах немає. Ті зміни, які є, вчителі вже опрацювали. Вони готові до них, отримали певні рекомендації, і я думаю, що наші вчителі початкових класів готові завжди до змін, до навацій, і я думаю, що ми впораємося, - каже Наталя Гордіюк.
Новий держстандарт і нові навчальні плани у початкових класах передбачають і нові підручники. Авторами книг стали і тернопільські вчителі. Отримають нові підручники школи вже ближче до 1 вересня,
повідомляє ТВ-4

 

 

 
 
 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.