Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В італійському містечку Торре дель Лаго, що неподалік м. Віареджіо, відбулось урочисте відкриття бронзового погруддя славетної української оперної співачки Соломії Крушельницької. Про це повідомила прес-служба Посольства України в Італії.

Автор бронзового погруддя – відомий в Італії український скульптор Руслан Іваницький, який своїм витвором ще раз увіковічнив пам’ять про Соломію Крушельницьку в Італії.

В урочистому заході з відкриття монументу з української сторони взяли участь представники Посольства України в Італії, Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії Преосвященний Владика Діонісій Ляхович та українська оперна співачка італійського театру «Ла Скала», сопрано світового рівня, Оксана Дика. З італійського боку були присутні Сімонетта Пуччіні, онука композитора Джакомо Пуччіні, дослідниця і берегиня його творчості: саме її присутність, безумовно, надала заходу найбільшого резонансу.

Зазначимо, що у 2012 році виповнюється 140 років від дня народження нашої геніальної співвітчизниці, стояти на одній сцені з якою вважали за честь Енріко Карузо, Тітто Руффо, Федір Шаляпін. 60 років тому вона пішла з життя, залишивши неоціненну творчу спадщину нащадкам.

Саме в Італії Крушельницька, яка була заміжня за мером міста Віареджіо, провела більшу частину свого творчого життя, мала величезний успіх та визнання повідомляєМедіа-портал VIDIA

Нагадаємо, що Соломія Крушельницька дитячі роки провела на Тернопільщині а народилася 23 вересня 1872 року у селі Білявинці, тепер Бучацького району Тернопільської області, в сім’ї священика. Походить із шляхетного й старовинного українського роду. У 1873 році сім’я декілька разів переїжджала: спочатку у Осівці, потім Петликівці, деякий час сім’я Крушельницьких жила у передгір’ях Східних Бескид — у селі Тисові на Станіславщині. З 1878 року вони перебралися у село Біла недалеко від Тернополя, звідки вже нікуди не переїжджали.

 
 
 
 
 
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.