Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

alt  Те, про що ТТ пише регулярно, розуміють, безумовно, й багато мешканців Тернополя. І люди самі почали робити висновки та спостереження і не тримати їх в собі, а ділитися ними з іншими. Зокрема й з читачами місцевих сайтів, які такі листи -роздуми публікують.

Поки політики займаються звичними дебатами та переймаються участю в політичних тусовках, нагріваючи градус суспільної напруги до необхідної кондиції, виборець звикає до основних питань: шо буде на виборах? хто переможе? чия партія пройде в Верховну Раду?

При цьому, чомусь відходять на задній план власне основні проблеми, з якими зіткнемося всі ми зовсім незабаром - після виборів. Промайнуть проплачені ефіри та політ-шоу, облізуть з бігбордів обридлі фізіономії, зникнуть з поштових скриньок дороговартісні реклами, і життя продовжиться. Звичайне, зі своїми клопотами та труднощами. Хтось з політики повернеться в господарку, хтось згадає про зиму на носі і забуту комуналку. Згадають тернопільчани і про місцевих обранців, а їх у нас у достатку.

Важко сказати, хто більше наобіцяв, міська чи обласна рада, але те що на обіцянки були не скупі це точно. Міська рада на чолі з Надалом як завжди впевнено вступить в нерівну боротьбу із зимою, а от обласна може опинитись і без голови.

Якщо вірити рейтингам, після виборів Кайда виходить в омріяний політичний космос, з якого вже Тернополя нашого і не видно.

Безголова обласна рада з недовведеними депутатами знову стає політичним анекдотом №1 в країні. Вже зараз нікому не смішно з того, що програма розвитку області на 2012 рік не прийнята досі(серпень надворі), що бюджет раз за разом стає політичним питанням, а сесії - вічнополітичними дебатами про все, крім Тернопільщини. Як наслідок, недієздатна обласна рада потопає у вирі політичного протистояння тих, хто більше любить Україну і тих, хто любить менше. Після виборів регіонали звичайно не дозволять обрати головою облради свободівця, а тим вкотре бракне голосів. Рада як завжди зависне в криках і звинуваченнях. І було б нічого, якби заручниками цих ігрищ не стали прості медики, працівники культури, вчителі, які і так добре дізналися, що таке не тільки мізерна зарплата, а й скорочення, відпустки за свій рахунок, звільнення. Хто надоумить обласних депутатів, зверне увагу на простих тернопільчан? Замість Кайди буде його перший зам - Тарашевський, добре відомий за земельними оборудками в обласному центрі та розвозкою службовою Шкодою облради партійної преси свого шефа єдиноцентриста Балоги, міністра з уряду Януковича. Наші «патріоти» не раз згадували і про не зовсім патріотичну національність вчорашнього торгівця. Відтак, мутна політична хвиля винесе на берег списане політичне бадилля, нездатне до управління регіоном. Результат: бюджет 2013 року - під великим сумнівом, рахунки бюджету заблоковані, бюджетники без зарплати, відключені за неоплату за тепло садки, лікарні і школи, школярі весело проводять з батьками несподівано довгі канікули, депутати домерзають в холодному сесійному залі, і врешті-решт дотаційна Тернопільська область потрапляє в приціл адмінподілу на шматки Хмельницькій, Львівській та Івано-франківській областям. Сумно.

Хоча Кайді і не цікаво, що буде з Тернопільщиною, і чи збережеться вона, можемо припустити, що такий слід залишити по собі не дозволить навіть найцинічніша особа. Люди ж не зрозуміють. А “Свободі” ще й не простять. І вже на наступний рік на місцевих виборах відішлють за зовсім нецензурною адресою!

І так виходить, що Кайда мусить або лишатися в Тернополі, або за місяць зробити те, що не вдавалося йому останніх три роки - порозумітися зі своїми побратимами-свободівцями, передати їм управління обласною радою хоча б формально, дати можливість проявити себе хоч під закінчення каденції. Може без немісцевого Кайди, тернопільським депутатам всіх політичних фракцій буде простіше домовитися, і вкінці-кінців взятися за занехаяну, занедбану область.

Коментарі  

 
0 #7 Спостерігач 21.08.2012 14:27
Це тільки мені здається, що Кайда похожий на містера Пі??? Паралелі які я бачу: обидва в профіль одинакові і такі ж аферисти
Цитувати
 
 
+2 #6 Антон 16.08.2012 15:10
а ось в цьому випадку не погоджуся з позицією, що "а нічого ми не зробмио, кайда ч.., але він переможе. Та навпаки треба всім зрозуміти - не хочеш щоб тебе, тернополянин, знову використали як дешеву дівку черговому зайді, треба робити все можливе, як і ті ЗМІ, які не продалися свободі, і пояснювати людям - що цей кандидат брехло, він поїде в київ і плювати йому на всіх нас, треба це рідним двоодити, друзям, аргументів ж - море. Ніхрена з обіцяного не зроблено за три роки, і це ФАКТ, то ж не мовчімо!!!
Цитувати
 
 
+3 #5 sg 16.08.2012 14:08
Так, Петре-Д, переможе, хоча ефективність його дій - 0 з мінусом. На жаль, у не думаючого населеня переважають радикальні думки взагалі, а аналізу радикалізму політичних сил зробити ліньки. Колись і комуність перемогли завдяки такій позиції. Істина, Петре-Д - завжди посередині. Хоча і ця середина малоприваблива.
Цитувати
 
 
-2 #4 Petro Д. 16.08.2012 13:32
Кайда переможе
що би ви там не писали і яким брудом його не обливали
Цитувати
 
 
+4 #3 Валерій-2 16.08.2012 12:30
Свобода,це ровід не думаючих людей.Діють нахабно,збільшу ючи свої статки в унісон з ПР.Роблять тільки те,де є віткат і піараться на цьому ж.
Цитувати
 
 
+8 #2 валерій -1 16.08.2012 10:56
невже Свободівцям так тяжко зрозуміти ,що на кожну дію завжди є протидія, і в даному випадку вишитою сорочкою не прикриєшся. Для них має бути як догма(істина яка не потребує доказів) УСВІДОМЛЕННЯ ЗНАЧЕННЯ СВОЇХ ДІЙ !!!
Цитувати
 
 
+3 #1 валерій -1 16.08.2012 10:50
фактичні дані відповідають дійсності - реальна правда
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.