Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

памятник Незалежності, Тернопіль, Тернопільський тиждень   23 серпня у Тернополі урочисто відкрили пам’ятник Незалежності України. Святкове дійство зібрало на Театральному майдані кілька сотень людей. На жаль, пересічних тернополян тут було набагато менше, аніж чиновників і політиків. Ті, хто прийшов, нарікали на недостатню поінформованість.

На жаль, без казусів на відкритті не обійшлося, пише За Збручем Як повідомлялося, тканина, якою була обгорнута фігура жінки з лелекою зачепилась за постамент і відкрити пам’ятник повністю не вдалося. Люди у натовпі почали перешіптуватися, що це недобрий знак. Але незважаючи на цей інцидент урочистості продовжилися.

Нагадаємо, право смикнути за мотузку надали міському голові Сергію Надалу, авторам проекту – скульптору Івану Сонсядло і архітектору Данилу Чепілю і директору компанії «Креатобуд», яка виконувала будівельні роботи, Ігорю Гуді. А ось вступне слово на відкритті надали тільки очільнику міста.

Цей пам’ятник є символом вкладу тернополян в українську справу. Цей пам’ятник символізує вклад Тернополя і тернополян в здобуття Україною Незалежності. Цей пам’ятник є тим, хто поклав своє здоров’я і життя за те, щоб українці були господарями в себе на своїй Богом даній землі, щоб Україна була сильною і незалежною. Цей пам’ятник буде нам нагадувати про минуле і давати натхнення і наснагу для майбутнього, щоб створити сильну, могутню державу заради кращого життя наших дітей, заради кращого життя майбутніх поколінь, – сказав Сергій Надал.

Опісля промови ведучі зачитали імена усіх жертводавців, а мер міста подякував кожному, хто долучився до спорудження пам’ятника. Далі священики різних конфесій відправили панахиду, освятили пам’ятник і державний прапор. Право підняти державний прапор надали молодій еліті Тернополя. А вже після цього слово надали присутнім на заході політикам. А їх тут не бракувало. «Засвітилися» на події майже усі діючі нардепи і учасники виборчих перегонів, переважна більшість з яких не долучилась до його встановлення жодною копійчиною. Під час полум’яних промов політиків тернополяни почали поволі розходитися. До речі, не було сьогодні на урочистостях керівництва обласної адміністрації. Хоча, як повідомили у прес-службі міськради, офіційне запрошення на ім’я голови облдержадміністрації вони надіслали. Чому губернатор проігнорував такий захід залишається здогадуватися.

  памятник Незалежності, Тернопіль, Тернопільський тиждень  

  памятник Незалежності, Тернопіль, Тернопільський тиждень  

   памятник Незалежності, Тернопіль, Тернопільський тиждень   

 

        

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.