Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Голова ТОДА вірить, що Тернопілля має добрі перспективи для розвитку садівництва.

Про перспективи розвитку садівництва та виноградарства області йшлося під час зустрічі голови ОДА Валентина Хоптяна із генеральним директором корпорації «Тернопільсадвинпром» Леонідом Савчуком.

Голова облдержадміністрації наголосив, що природнокліматичні умови і ґрунтові ресурси області є сприятливими для вирощування плодово-ягідних насаджень, одержання високих врожаїв плодів і ягід.

Сприятиме розвитку галузі в регіоні й розроблена фахівцями облдержадміністрації, та затверджена на сесії обласної ради програма збільшення площ посадки та нарощування обсягів виробництва плодів і ягід у Тернопільській області в 2011- 2025 роках.

«Сьогодні ми повинні поінформувати громадськість про перспективу розвитку садівництва, показати приклади успішного ведення садівництва окремими господарствами України, які забезпечують не лише вирощування плодів, але й здійснюють їх належне зберігання, а також – переробку», - сказав Валентин Хоптян.

Керівник області зазначив, що на Тернопільщині вже є добрі приклади активізації роботи в напрямку розвитку садівництва та виноградарства. Так, нещодавно, на базі підприємства «Бучачагрохлібпром», було закладено основу під посадку 275 гектарів плодово-ягідного саду.

З метою активізації роботи в цьому напрямку голова облдержадміністрації доручив визначити в структурі управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій посадових осіб, які будуть координувати роботу садівничої галузі.

Також Валентин Хоптян запропонував провести у  травні виїзний семінар, за участю всіх зацікавлених осіб, в тих регіонах, де є добрі приклади вирощування садів.

Також голова Тернопільської обласної держадміністрації вважає за доцільне залучити до реалізації завдань, поставлених перед корпорацією «Тернопільсадвинпром» місцевих науковців, що спеціалізуються на цій тематиці. 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.