Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Хоча ці люди чи ненайбільше сьогодні заслуговують на увагу та повагу...

Традиційно, напередодні 1 вересня відбулися щорічні серпневі конференції освітян як краю, так і обласного центру.

Спершу, у четверг, 30 серпня, перед педагогами Тернополя в Українському Домі “Перемога” “розпиналися” очільники міста. Зокрема, як ТТ вже повідомляв, Сергій Надал нарікав на те, що від держави міська освіта не отримує жодної допомоги. Але підкресливши при цьому, що троє вчителів отримали кімнати в гуртожитках.

Начальник управління освіти міськради Ольга Похиляк взагалі здивувала. Під час свого виступу вона говорила, як то добре, що в школах відремонтовані туалети та про інші господарські питання. Не забувала вона розказувати педагогам і про інші “досягнення”- куди і як тернопільські діти їздили, звітувала про усілякі конкурси, фестивалі, які організовувала влада, тощо. При цьому Похиляк чомусь не акцентувала увагу на тому факті, що попри недофінансування галузі, попри те, що вчителі вимушено йшли в неоплачувані відпустки — освітяни Тернополя можуть пишатися тим, яку якість навчання вони дають нашим дітям. Жодним добрим словом не згадали очільники міста навіть тих вчителів, чиї учні отримали цьогоріч по 200 балів на ЗНО.

Та й взагалі, на відміну від влади області, яка педагогів Тернопільщини вшанувала і званнями, і відзнаками, і грамотами, призами, цінними подарунками, цьогоріч, чого не було в попередні роки, тернопільським вчителям в Українському Домі “Перемога” навіть квітки від Надала чи його підлеглих, Бицюри і Похиляк, які були присутні на конференції, не перепало.

І ми не перебільшуємо. Крім загальних слів подяки очолювана Сергійом Надалом міськрада не змогла вшанувати педагогів Тернополя НІЧИМ.

Чи треба ще якийсь доказ того, як ці владоможці ставляться до освітянської галузі міста? Питання риторичне. Зате вже наступного дня той же пан Надал в сесійній залі міськради вручав квіточки і дипломи місцевим підприємцям, що видно на світлинах внизу.

Думаємо, такі подвійні стандарти у вшануванні праці педагогів і бізнесменів, мяко кажучи, не зрозумілі. Але ми переконані, що ті ж педагоги Тернополя зроблять для себе чіткі висновоки на майбутнє.

А закінчилася традиційна конференція освітян Тернополя тим, що організатори вирішили запропонувати вчителям ... фуршет — з шампанським, перепелинаими яйцями, червоною ікрою і т.п. Цікаво, за чиї кошти був влаштований бенкет?

Напевне, влада думає, що після таких “застіль-подачок” вчителі забудуть, як їх в неоплачувані відпустки "виганяло" і продовжуватиме це робити керівництво Тернополя...

P.S. Як можна зрозуміти, на відміну від губернатора області Валентина Хоптяна, мер Тернополя Сергій Надал “своїх”, вчителів мається на увазі, не шанує. В час, коли в Тернополі регулярно спалахують скандали в освітянській галузі в звязку з “реформами” (а це за дивним збігом обставин відбувається з тих пір, як Ольга Похиляк стала “головною освітянкою” Тернополя), педагогів навпаки б влада мала усіляко підтримувати. Але, як вже сказано вище, для вчителів Тернополя цьогоріч, на відміну від тих же підприємців, навіть квіти не спромоглися подарувати перед Днем знань. ...

 alt 

"Трудящим" підприємцям і квіти...

alt

... і маленькі презенти на згадку

Тернопільський тиждень

Коментарі  

 
-3 #7 Микола 05.09.2012 16:23
Надал всіх шанує - це його плюс!!!
Цитувати
 
 
+3 #6 Освітянка 02.09.2012 21:39
Пане Надал!!! не все треба кивати на центральну владу. Я була Ваша прихильниця в 2010р. а тепер яра ПРОТИВНИЦЯ і закликаю всіх проти ВАС, що Ви потураєте п.Похиляк очевидно, підтримуєте її інтриги в освіті, опустили освіту нижче ,,плінтуса", не робить Вами честі. Питання!!! до яких пір таку бездар будемо терпіти і її інтриги ? З повагою педагог з ЗО річним стажем.
Цитувати
 
 
+1 #5 Антон 02.09.2012 17:58
ех, віталійовичу, чого ж ви дійсно так освітню галузь каламутите і вчителів зневажаєте це ж тисячі ваших потенційних виборців, схаменіться :sad:
Цитувати
 
 
+2 #4 777 01.09.2012 19:14
Ірино, якщо не знаєте ситуації, то не вводьте в оману і не смішіться. Ніде такого немає, щоб людей відправляли в відпустки!НІДЕ! Спитайте освітян з Хмельниччини чи Чернівеччини.Зате в нас є пам'ятник Незалежності! :lol:
Цитувати
 
 
+4 #3 небайдужа 31.08.2012 15:23
Все правда!!!Можна було хоча б відзначити найкращих вчителів та директорів, які належним чином(а це ой як не просто)підготув али школи до 1 вересня та окреслити хоч якісь плани щодо освіти, а не сидіти і втикати в планшет.
Цитувати
 
 
+2 #2 знаючий 31.08.2012 15:02
ну не треба тут тільки коментарів в тому смислі, що у всьому винна центральна влада, а Надал святий, не знаєте нюанси забезпечення і роботи освіти - не говоріть дурниці, якщо той же Надал знаходить щомісяця по 1200 гривень на доплату керівникам шкіл і садочків, то ри вмілому керівництві міг би і вчителів у відпустки не гнати, а якби справді був господарем, то з тих хто спідниці і штани протирає в чиновницьких кабінетах премії би знімав і економив на цьому, так що нетреба тут ля-ля, і правлино підмічено - для вчителів в області хочаб квіти і дипломи дають, автобуси школам, бо хоптян може і смішний, але він пробивний дядько, а не ходить з пірям, як ті свободівці і тільки язиками чешуть
Цитувати
 
 
+1 #1 Ірина 31.08.2012 14:48
хм. то тільки Надал винен, що по всій Україні врізають ставки та відправляють у відпустки за власний рахунок? а я думала то Януковича заслуги... в нас державні борги за останні роки виросли так, що скоро всі за пайок пахати будем, схаменіться!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.