Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

alt  «На наступній сесії Тернопільської облради депутати повторно розглянуть питання чинності мовного закону на території області. Можливо, буде внесено якісь зміни або прийнято інше рішення. Однозначно, це питання буде обов’язково розглянуто. Тому що це для нас дуже болюче питання», – повідомив ZAXID.NET перший заступник і виконувач обов’язків голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський (Олексій Кайда в звязку з бажанням стати нардепом пішов у "передвиборчу відпустку. До слова, якщо тернополяни все ж якимось чином оберуть свободівця, то не виключено, що Тарашевський і буде керувати облрадою, про що Тернопільський тиждень писав ще у червні в статті  Чи підіграє свободівський “зайда” Кайда тернопільським регіоналам?  - прим.ТТ)

«Є люди, які спокійно на це реагують і кажуть: є ряд країн Європи, де такі закони діють. Одне і те саме може працювати на різних територіях навіть однієї держави по-різному. У США у різних штатах є навіть різні закони. Але цей “мовний” закон може нести нашій країні велику небезпеку. Ми почнемо залежати від російської мови. Ви бачите, як у пресі подають, що росіяни будуть далі впроваджувати свою мову. Тобто через мову відбувається панівний вплив однієї держави на Україну. Тому це питання набирає більшої  загостреності. Окрім цього, економічно витрачаються величезні кошти на ці всі перейменування. Просто шкода, що саме зараз це відбувається, коли кожна копійка дорога. Тому реагування обов’язково будуть в плані коментарів, в плані політичних заяв, але безумовно – закон є закон. Тому прокурор дивиться на букву закону. А ми повинні відреагувати – прийняти, поправити або відхилити протест. Це теж право депутатів», - прокоментував він оскарження прокуратури на рішення депутатів визнати закон про мовну політику неконституційним і нечинним на території Тернопільської області.

«Ми депутати-тернополяни дивимося на це, як певного роду загрозу нашій національній безпеці», – сказав він про мовний закон.

Нагадаємо, прокуратура Тернопільської області опротестувала рішення Тернопільської облради, у якому депутати заборонили поширення дії Закону України «Про засади державної мовної політики» на території Тернопільської області.

Раніше депутати Тернопільської облради майже одноголосно прийняли рішення визнати закон "Про засади державної мовної політики" таким, що не має на території Тернопільщини жодних правових наслідків, тобто не чинним

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.