Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

alt   Разом з колегами з інших сайтів задали ми три запитання Тарасу Пастуху, який також балотується у нардепи відТернополя:

- Навіщо ставати депутатом? Щось вам заважає “на своєму місці” змінювати життя і державу? Як допоможе у цьому депутатський мандат?

- Працював у різних сферах, зокрема керував районом. Нині – діючий депутат облради. Маю успішний управлінський досвід у бізнесі. Є дві ключові проблеми, які неможливо вирішити на місці, де перебуваю зараз.

Перше. Питання безробіття, яке є однією з проблем, що турбують тернополян, можливо розв’язати лише за рахунок покращення підприємницького середовища, зокрема внесення змін до податкового кодексу.

Наприклад: - дозволити прискорену амортизацію, коли підприємство має право всі кошти, витрачені на капітальні вкладення (засоби виробництва, розширення бізнесу тощо), віднести на витрати. Це зменшить базу оподаткування податком на прибуток, збільшить обсяг оборотних коштів. Підприємства матимуть змогу швидше розвиватися, створювати робочі місця; - спрощена система. Вона вимагає подальшого спрощення. Сьогодні є кілька груп “спрощенців”, залежно від видів діяльності. Це вносить зайву плутанину. Простіше буде, якщо спрощена чи загальна система залежатиме лише від валового річного доходу. Скажімо, до 5 млн грн на рік має бути і для підприємців, і для підприємств спрощена система. Крім того, відкриття бізнесу повинно відбуватися за принципом реєстрації, а не дозволів. Тобто людина повідомляє про намір розпочати підприємницьку діяльність і з наступного періоду починає платити податки. Їй не потрібно зайвих дозволів тощо; - відкритість та однозначність. Усі норми податкового та й іншого законодавства повинні трактуватися однозначно.

Друге. Корупція сьогодні – найбільше зло, що гальмує розвиток України. Здолати її можна, лише створивши ефективну систему запобігання та виявлення корупціонера. Для мене одним із реальних механізмів контролю є декларування видатків усіх державних посадовців і членів їхніх родин, починаючи з рівня 2000 грн. Тоді можна буде порівнювати доходи і витрати. Це дозволить виявляти корупціонерів.

Уся інформація про використання бюджетних коштів, витрат на державні закупівлі також має бути відкритою. Очевидно, всі перелічені зміни потребують ЗАКОНОТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ.

- Якими є конструктивні сторони конкурентів? Чи аналізували ви програми і напрацювання колег, визначали сильні та слабкі сторони, дослухалися до думок?

Щодо конструктивних сторін, які можу визначити зараз. Кандидати декларують патріотизм. Це добре. Вони заявляють про наміри опікуватися проблемами округу. Це також “плюс”.

- Я відкритий до конструктивних пропозиції, що стосуються не просто вибору “влада-опозиція”, а конкретного плану розвитку економіки, політичного вибору тощо. Тобто, коли говоритимемо про те, як збираємося вирішувати ті чи інші проблеми, а не просто оцінюватимемо те, хто від кого йде. Ці вибори мали б були позитивним змаганням ідеологій, а не просто особистостей. Хотілося б, щоб кандидати більше думали про об’єднання українців, а не про їх розділення.
- Ваше ставлення до діючого президента Віктора Януковича, до діяльності Партії регіонів і правлячої коаліції?

- Негативне. Для мене неприйнятними є руйнування основ нації. Націю ідентифікує її історія, мова, культура. Коли є сильна нація – вона здатна на реформи. Коли націю роздирають різні погляди на спільну історію, коли є різні цінності, це – гальмує реформи. Україна тривалий час була під різними окупаційними режимами. Пов’язані з цим труднощі досі не подолано. Започатковані зміни щодо відкриття правди про нашу історію, щодо популяризації мови сьогодні згортають. Мій батько відбув 10 років політичного заслання в Сибіру. Тому я не можу нормально сприймати наступ на українські цінності. Зрештою, це те, що активно захищала всі роки Українська народна партія, яку я представляю.

Для мене неприйнятними є економічна політика. Тут є дві великі проблеми. Перша – це політика нерозумних запозичень, коли беруть гроші для латання бюджетних дір. Повертати їх доведеться наступним поколінням. Усе це – на тлі знищення національного виробника. Друге – це постійні дії на знищення малого і середнього бізнесу. Насправді, це проблема не тільки економічна, а й соціальна та політична. Знищуючи малий бізнес, знищують альтернативу для будь-якого громадянина. Його ставлять перед вибором: або працюєш за мізерну платню, або не маєш засобів для життя. Це прямий шлях до авторитаризму, радянського типу економіки.

Нагадаємо, цей проект ми розгорнули за підтримки інших Інтернет-ресурсів Тернополя, зокрема “Тернопільської липи”. Дякуємо колегам за співпрацю!

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.