Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

alt   9 полотен написаних у жанрі соцреалізму вкрали у Гусятинському районному комунальному краєзнавчому музеї в ніч на 25 серпня. Їх приблизна 60 тисяч у каталозі, аукціонна ж вартість – кілька сотень тисяч доларів. Крадіжку виявили у суботу, 25 серпня.– Близько 9 години ранку, коли два наших працівники прийшли на роботу , побачили порожні рамки під стіною, – розповіла директор музею Ольга Гофман. – Злодії пошкодили металеві грати на вікні та проникли всередину приміщення. Видно це були спеціалісти, адже усі картини були зняті з підрамників, рамки були зняті, всі цвяшки витягнуті. Там вже скинуто було все на купу. Рамочки всі були складені дуже акуратно. Можливо, якби хоч сигналізація була злодії боялися би залізти… Однак скільки я зверталася у районну раду, щоб її встановити, але завжди казали, що коштів нема. Звичайні замки ж не зупинять злодіїв (райраду очолює, нагадаємо, дружина голови ТОДА, Надія Хоптян, яка є кандидатом в народні депутати від округ, до якого входить саме Гусятинський район - прим.ТТ)…

Вкрали картини таких авторів – Степана Нечая, Андрія Ткаченка, Федора Захарова, Михайла Дерегуса, Матвія Когана-Шаца, Сергія Шишка, Михайла Кокіна та Станіслава Гуменюка. Вони написані у 70-80 роках минулого століття.

На арт-ринку свої закони, ці картини можуть постійно дорожчати, – пояснила Ольга Гофман. – Усі вони інвентаризовані та обліковані, є державною частиною музейного фонду України. Через це їх аукціоні не продаси. Відтак, важко зрозуміти для чого це злодії зробили. Поки полотна не знайдуть, цією справою буде Генпрокуратура займатися.

Наразі працівники музею просять усіх небайдужих тернополян допомогти, адже, що відновити експозицію новими картинами, їм потрібні нові рами, кожна з яких коштує кілька сотень гривень. Окрім того, вони самостійно збирають кошти на встановлення сигналізації. Охочі допомогти можуть перераховувати кошти на рахунок: Гусятинський районний комунальний краєзнавчий музей, код 32967036, р/р 35425002002883, ГУДКСУ у Тернопільській області МФО 838012. Також допомогу можна пропонувати за номером 096-78-41-463.

До речі: Краєзнавчий музей у Гусятині заснований у 1979 р. В основному і науково-допоміжному фондах музею зберігаються понад 16 тисяч експонатів – унікальні колекції викопних решток кісток мамонта й динотерія, кам’яні та бронзові знаряддя праці, гончарні вироби, старовинна вишивка тощо, пише Тернопіль вечірній

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.