Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

ТТ вирішив змоделювати ситуцію, якщо ВО "Свобода" не пройде до Верховної Ради України...

alt   Узгодженим кандидатом від обєданної опозиції по виборчому окрузі, куди входить місто Тернопіль, назначено голову обласної ради, а за сумісництвом і всіх обласних свободівців Олексія Кайду.

Проте, чи стане Олексій Петрович нардепом навіть після перемоги на виборах, знає тільки його партійний бос О.Тягнибок.

В інтернет-джерелах вже піднімалась тема про те, що лідер ВО "Свобода" в разі непроходження до парламенту за партійним списком, шукатиме собі альтернативу під час довиборів на одному з мажоритарних округів. Зрозуміло, що округ повинен для цього вивільнитися тим, хто відмовиться від мандату народного обранця. Декілька місяців тому розглядали варіант рідного брата О.Тягнибока Андрія (http://www.pravda.com.ua/articles/2012/05/25/6965313/). Сам О.Тягнибок не виключає такого сценарію, повідомивши про це в ефірі телеканалу ТВі (http://www.pravda.com.ua/news/2012/05/28/6965484/). Аналогічну схему приписували і Юлії Тимошенко, мовляв, хтось з її родичів працюватиме на перемогу у мажоритарному окрузі, щоб згодом відмовитись від мандату і надати право Юлії Володимирівні стати народним депутатом на довиборах. Звісно, після завершення усіх судових справ щодо лідера ВО "Батьківщини". Ця інформація спростована (http://www.pravda.com.ua/news/2012/07/24/6969400/), однак технологія дублерів зможе себе ще показати.

Тернопільщина вже знає такий випадок - у 1994 році після поразки на Президентських виборах Леонід Кравчук приїхав балотуватися до Парламенту в Теребовлянський округ, де були оголошені довибори, у зв'язку зі смертю депутата. Незважаючи на сильні націоналістичні настрої в окрузі, перемогу святкував Леонід Макарович.

Ситуація з дублером, на нашу думку, для головного свободівця актуальна, як ніколи. Соціологічні опитування не дають оптимістичних прогнозів щодо проходження ВО "Свобода" до Парламенту зразка 2012 року.

Проте, мажоритарників-свободівців там може трохи назбиратися. Хто ж керуватиме ними? Природно, що О.Тягнибок нікому не віддасть це право. По-перше, в партії ніколи не було такого роду демократії, а по-друге, це може спровокувати завершення політичної кар'єри головного свободівця. Тому отримання бажаного мандата народного депутата для пана Тягнибока - питання надважливе. І хоча він спростовував, що дублером може стати його брат, питання потрапляння в Парламент лишається досі відкритим.

Наша відповідь на нього проста. Запасним аеродромом голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока є його підлеглий по партійній лінії, голова обласної ради Олексій Кайда.

Саме Кайду вже звинувачують у можливій зраді тернополян, адже після того, які він складе повноваження голови обласної ради в разі набуття повноважень народного депутата, обласна рада перейде під фактичний контроль Партії регіонів. Нагадаємо, що першим заступником голови обласної ради є єдиноцентрист Сергій Тарашевський, партія якого вважається сателітом Партії регіонів. І саме він буде виконувати обов'язки голови обласної ради в разі відсутності самого голови (Тернопільський тиждень прогнозував це ще в червні в статті Чи підіграє свободівський “зайда” Кайда тернопільським регіоналам?). Обрати нового спікера обласного парламенту демократичним партіям не під силу, адже досі депутатами не стали понад півтора десятка людей, тому про демократичну більшість в обласній раді можна тільки мріяти.

Для Олега Тягнибока - це ідеальний сценарій розвитку подій. Олексій Кайда відмовляється від мандату народного депутата під благими гаслами зберегти посаду голови та не дати регіоналам можливості керувати обласною радою. Цим провокуються довибори до Парламенту, а стати нардепом головному свободівцю в місті, де і більшість і мер його однопартійці - справа техніки.

P.S. Насамкінець зазначимо для таких шанувальників пана Кайди, як Богдан Попадин, який начебто є юристом і довіреною особою кандидата. Якому, так виглядає, немає чим зайнятися, окрім як коментарі -образи на сайтах писати. Адже цей свободівець, скоріше за все і не підозрює, що журналітсти мають право на висловлення своїх думок чи тим паче на аналізування ситуації чи подій. Бо щойно ця стаття була опублікована на порталі “Погляд”, як цей чоловік знову “розродився” образою в адрес журналістів і евфуїзмами на честь свого однопартіця Кайди. Ось його коментар: “Журналюги! Ви фантазери з региАнальним душком. Тягнибок і так ввійде в парламент України, як лідер, що очолив партійний список “свободівців”! Кайда ж стане депутатом-мажоритарником від Тернополя, писатиме закони, представлятиме позицію націоналістів, впроваджуватиме “Програму захисту українців” та “Нову Конституцію України”і лобіюватиме краще окремих продажних “корінних” тернополян інтереси Тернополя! Так що готуйтеся до кардинального оновлення влади! І хай не живе і не пасеться кацап на Вкраїні!”

І що ти таким людям поясниш? Адже вони думають, що вже як вділи вишиванки — то крім них патріотів в державі немає. І якщо вже довірені особи, юристи, депутати міськради так себе поводять, то що говорити про рядових членів ВО “Свобода”? А Богдан Попадин є довіреною особою кандидата в нардепи від Тернополя Олексія Кайди. Та хіба це дає йому право звинувачувати та ображати журналістів?

P.S.S. Нагадаємо, вищенаведена стаття - всього лишень припущення і моделювання ситуації, якщо ВО "Свобода" не пройде в парламент, а Олексій Кайда виграє мажоритарку. Щоправда, як нам відомо з власних джерел, такий хід подій не відкидають і деякі провідні місцеві політики...

     alt
     

На фото: довірені особи Олексія Кайди і керівник його виборчого штабу (крайній зліва у сірому костюмі та вишиванці Богдан Попадин)

Віталій Гнатюк, Тернопільський тиждень

 

 

 

 

Коментарі  

 
-1 #5 Антон 14.09.2012 06:29
Кайда вже давно доріс до політика державного масштабу!
Цитувати
 
 
+2 #4 Ірина 13.09.2012 17:03
а що зробив Удар, щоб отримувати зараз симпатії? нічого. в мене от знайомий футболіст пішов туди - надіється що Кличко підтримає їх сільську команду. про державні справи тут не йдеться, кожен своє відстоює. гроші працюють на гроші. про зміст їх агіток взагалі мовчу
Цитувати
 
 
+5 #3 Петрович 13.09.2012 11:28
те що Тягнибок не потрапить в раду по списку - майже гарантовано, тому що Свобода навіть на Заході втрачає симпатії, які переходять до Удару. Кайда, згідний, може й виграти, якщо тернополяни вкотре повірять красивим словам а не реально зробленим справам, а он тоді такий сценарій цілком реальний під закликами, як було сказанао, не віддамо область ригіоналам, а значить всьо може бути, а щоб такого не було - треба голосувати за свого місцевого кандидата, і хай собі кайда далі "успішно" керує облрадою ;-)
Цитувати
 
 
+3 #2 Микола 13.09.2012 10:45
Якщо тернополяти не вміють думати, то стане.... пробудить, Тернопіль!!! Обирай своїх, місцевих, безпартійний, незалежних!!!!
Цитувати
 
 
-8 #1 Тарас 13.09.2012 07:39
Кайда стане нардепом на 100%
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.