Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Округ № 164, (Збаразький), що на Тернопільщині, прославився рекордною кількістю кандидатів у народні депутати, які є членами Партії регіонів. ЦВК зареєструвало таких 5, і ще 2-є безпартійних кандидатів донедавна були обличчями ПР в регіоні – рідні брат і сестра – Орест Муц та Ярослава П’яла очолювали обласну та міську організацію цієї партії.

Втім, головним парадоксом перегонів є те, що такий чисельний десант провладної партії все ж поборюватиме не якогось опозиціонера, а безпартійного самовисуванця Володимира Клименка - голову правління УКРІНБАНКУ. Саме Клименко вважається кандидатом від влади по згаданому округу. Певною мірою завдяки запеклій боротьбі, що розгорнулася на 164 окрузі, стали відомі цілий ряд недоступних для громади нюансів передвиборчої агітації.

Уродженець Луганська Клименко прийшов на округ не сам, а з фондом «Галичина-Волинь» (адже ж і сам округ об’єднує галицькі та волинські райони Тернопільської області). Розмах, з яким фонд взявся за працю, є вражаючим на території області: оздоровлення 500 дітей на морі, пожертви на церкви (встановлення дзвонів, ремонти приміщень та позолота покрівель), дарунки спортивним командам, відзначення днів села та міських свят, проведення «Днів українського кіно» за участю керівництва фестивалю «Молодість» та цілого десанту акторів, а ще зроблені кілометри доріг, замінені вікна у школах і багато іншого, що своїм масштабом перекривають благодійні потуги чи не всіх разом взятих мажоритарників в області.

Кілометри доріг

Отже, найвитратнішою частиною допомоги мешканцям округу є ремонт доріг. Так, лише в серпні 2012 такий було здійснено на 2-х ділянках, які сумарно нараховують понад 26 кілометрів. В попередній, «довиборчий» період було згадано за ремонт ще кількох ділянок. Варто зауважити, що цими роботами не зацікавились опозиціонери чи представники місцевого самоврядування, але народний депутат від Партії регіонів у ВР Орест Муц. Саме завдяки його запитам до СБУ, МВС, Генеральної Прокуратури та інших органів стало відомо, що ремонтні дороги здійснюються за кошт держбюджету.

Щоб донести цю інформацію до виборця, О.Муцу, який тепер балотується як безпартійний шляхом самовисування, довелося організувати «Рух ха визволення Тернопільщини від політичних чужинців». Випуск масового друкованого видання із фотокопіями документів з різних служб, що свідчать непричетність фонду «Галичина-Волинь» до ремонтів доріг – є одним із штрихів боротьби двох кандидатів.

Програма ООН-Хабітат

Ще однією формою агітації стало використання програми ООН Хабітат, яка спрямова на розвиток малих міст та районів. За матеріалами в ЗМІ, УКРІНБАНК спільно з ООН-Хабітат та участю педставників облдержадміністрації провели у березні спільний семінар на Тернопільщині. А вже в літній період відбулася масова заміна вікон у школах 164 округу. З 1 вересня школярі та їх батьки мають можливість завдяки яскравим вивіскам дізнатися, кому завдячують втілення енергозберігаючих технологій – Програмі ООН Хабітат і фонду «Галичина-Волинь» (очевидно, що в окрузі всім відомо з чиїм іменем асоціюється назва фонду).

Слід відзначити, що не всі директори погодился на заміну вікон на метало-пластикові. Причиною відмови окремих з них був напис на видатковій накладній: «Умова продажу: товарний кредит». Відтак, освітяни переживали щоби після виборів їм не довелося сплачувати по кілька тисяч гривень за отримані та встановлені «в кредит» вікна.

«Слава урожаю на полях! Слава короваю на столах!»

Паралелей діяльності Фонду «Галичина-Волинь» та держструктур можна побачити й в інших сферах. До прикладу, згадаємо один з останніх, який зацікавив Громадянську мережу ОПОРА. А саме – відзначення в Лановецькому районі 21-ї річниці незалежності України та проведення свята обжинків й районного культурно-мистецького свята-конкурсу «Слава урожаю на полях! Слава короваю на столах!». Конкурсна комісія визначила сільські ради, які перемогли й відповідно отримали призи, – оргтехніку від Фонду «Галичина-Волинь», який очолює Володимир Клименко.

І хоч закон визначає таку благодійність як «непрямий підкуп», проте увагу привертає інший факт, а саме сесія № 15 Лановецької районної ради шостого скликання від 30.08.2012 року. На ній було прийнято районну програму підтримки районного культурно-мистецького свята-конкурсу «Слава урожаю на полях! Слава короваю на столах!» на 2012-2015 роки. Власне в програмі передбачено придбання призів та цінних подарунків переможцям згаданого свята-конкурсу і, що цікаво, фінансування передбачено з 2012 року. Відтак, залишається відкритим запитання – за чий кошт було придбано оргтехніку переможцям конкурсу – Фонду «Галичина-Волинь» чи районного бюджету?

Схоже, що в окрузі №164 виборцям буде важко відокремити, де є межа між виборчим фондом одного з кандидатів, благодійно фонду, а також державного та місцевих бюджетів…

Святослав Липовецький, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Тернопільській області

            

Коментарі  

 
+1 #1 Павло Федик 13.09.2012 19:41
Молодці! Поки крокодил з тигром гризуться насмерть, мудра мавпа спокійно спостерігає за поєдинком, сидячи на пальмі...
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.