Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

alt   Вперше взявши участь у виборах до Верховної Ради, змагаючись із більш «розкрученими» і досвідченими політиками, «ударівець» Віталій Максимов упевнено посів друге місце на мажоритарному окрузі №163. Які враження про перебіг виборчого процесу в Тернополі залишилися у нього після дня голосування і ночі підрахунку бюлетенів?

   – Насамперед хочу подякувати всім тернополянам, які прийшли на вибори і проголосували за партію «УДАР» і за мене особисто. Зважаючи на те, що і наша політична сила, і я особисто вперше брали участь у виборах до парламенту, результатом ми задоволені: третє місце в Україні і на Тернопільщині та моє друге місце на мажоритарному окрузі. Звичайно, цьому передувала величезна робота. Особисто я провів понад 220 зустрічей із трудовими колективами, особисто обійшов понад сотні багатоповерхівок, де зустрічався з їхніми мешканцями. Тому ще раз вдячний і тим, хто у мене повірив, і тим, хто таки прийшов на дільниці і зробив свій вибір, навіть якщо він був не на мою користь. Також хочу подякувати усім журналістам та засобам масової інформації за об’єктивне висвітлення виборчої кампанії та співпрацю. Мені приємно, що «чорного» піару на сторінках газет, в ефірах радіо і телебачення практично не було, принаймні на нашому окрузі.

– Чи збігається результат виборів у Тернополі з Вашими прогнозами та сподіваннями партії «УДАР»?

– Те, що ми побачили вранці 29 жовтня у цифрах, є результатом блискучого сценарію партії влади. Ще за кілька тижнів до виборів нам було відомо, що вона вагається між двома політичними силами – «Україна – вперед!» і ВО «Свобода». Тобто до парламенту мала пройти одна із цих сил, щоби продемонструвати начебто демократичність виборчого процесу. Чому саме ці партії? Бо перша – це чистий проект Банкової, а друга – прихований. Про це давно всі знали, і тому ніхто не дивувався. Пригадуєте, як свого часу Орест Муц навіть заявив, що «свободівці» стояли з ним у черзі за грошима у штабі Партії регіонів? Так-от, попри всі заяви і протести «Свобода» до сьогодні навіть до суду не подала за це пряме звинувачення. Отож у результаті тривалих вагань влада поставила таки на цю партію.

– Які факти дозволяють припускати, що виборча кампанія в Україні була повністю контрольована владою?

– Давайте проаналізуємо цю виборчу кампанію. Упродовж неї і навіть за два дні до виборів усі без винятку незалежні соціологічні служби прогнозували партії «УДАР» майже 25%, а «Свобода» за жодними замірами до Верховної Ради не потрапляла. На Західній Україні партія Кличка взагалі посідала перше місце, а по державі – друге. І раптом з невідомих причин за два дні ситуація змінюється просто шокуючим чином – «Свобода» проходить з удвічі більшими показниками, а «УДАР» виграє у неї ледь не на 1-2 відсотки! Такого в історії наших виборів ще не було, адже вперше соціологічні дослідження і дані екзит-полів діаметрально протилежні. Все дуже просто: сценарій перекроїла партія влади. І недарма Комітет виборців України назвав ці вибори найбруднішими з 2004 року.

– Чим Ви можете пояснити, що Ваша партія не набрала в нашій області особливої популярності?

– Ситуація із рейтингом «УДАРу» на Тернопільщині теж не однозначна. Адже соціологи упродовж останніх тижнів відзначали, що в усіх західних областях партія Кличка займає перше-друге місця. І раптом – однозначно третє. Причому найнижчий відсоток – якраз у нашій області, де «УДАР», за твердженням фахівців, мав протягом усього жовтня найвищу довіру виборців. Однак цей парадокс стає зрозумілим, якщо пригадати той факт, коли місцеві «свободівці» напередодні виборів масово розповсюджували газету з брехливими публікаціями проти нашої політичної сили та її лідера. І що знаково, цю ж газету на Сході та Півдні країни поширювала партія влади.

– Чому, на Ваш погляд, «ударівці» нікому не вигідні у новому парламенті?

– Стрімкий ріст рейтингу партії «УДАР» становив серйозну загрозу партії влади, бо протистояти Віталію Кличку не можливо: його немає за що засадити за грати, його не підкупиш, бо у нього достатньо власних грошей. А ВО «Свобода», навпаки, дозволить «регіоналам» тримати під контролем Комуністичну партію і змусить грати її за встановленими владою правилами. Саме у цій причині криється феномен «виграшу» партії, яку у переможцях не бачив жоден політолог чи соціолог. Я хочу нагадати тернополянам, як колись так само масово вони голосували за «Нашу Україну». Сьогодні ж ця партія заледве набрала 1% голосів, а були в Тернополі дільниці, де за неї проголосував лише 1 виборець. Чому так сталося? Бо «нашоукраїнці», зігравши на патріотичних почуттях тернополян, на їхньому націоналізмі і патріотизмі, не виправдали довіри людей. Незабаром така ж доля чекає і «Свободу», яка сьогодні подібним чином заграє із виборцем, сховавшись за гаслами і вишиванками. І це не просто мої передчуття – це прогноз, що базується на великому життєвому досвіді. Чим небезпечний Віталій Кличко і для влади, і для опозиції? Тим, що він є реальним кандидатом на наступні президентські вибори. Тому не дивно, що практично всі політичні сили об’єдналися задля того, щоби опустити його рейтинг якомога нижче всіма можливими способами.

– Чи зафіксували Ви порушення законодавства під час голосування у Тернополі або якісь махінації з боку влади чи опонентів?

– Махінацій, у тому числі по м. Тернополю, було вдосталь. Насамперед дуже довго ЦВК не міг оголосити явку виборців, тим самим порушуючи закон. Причина проста: у цей час і її, і результати голосування штучно «підтягували» до потрібного показника. Те, що в Тернополі партія влади працюватиме на чинного голову обласної ради (теж владу, тільки місцеву), ми знали давно. Та й в обласній держадміністрації цього ніхто особливо не приховував. Напевне, цим і можна пояснити, чому Олексій Кайда практично не проводив своєї передвиборчої агітації, за винятком кількох біг-бордів, двох ефірів на радіо та телебаченні і публікацій, де він тільки виправдовувався на мою критику. І те, чому він навіть не представив тернополянам своєї передвиборчої програми. Дійсно, для чого витрачати кошти, якщо результат заздалегідь відомий?

– На чому базуються Ваші сумніви у чесній перемозі Олексія Кайди?

– Результат О. Кайди був незмінним протягом усієї кампанії. Та й рости йому не було звідки, адже агітація з його боку практично не проводилася. Для внутрішньої роботи штабу ми постійно моніторили думку виборців, і за два тижні до голосування наші з Кайдою рейтинги практично зрівнялися. То за рахунок чого, поясніть, симпатії тернополян до нього, які були незмінними півроку, раптом зросли удвічі за декілька днів? Чудес не буває, тому пояснення цьому феномену існує. По-перше, у п’ятницю обласна державна адміністрація несподівано дає вказівку тернопільським вузам зробити вихідний у понеділок, на що деякі з них погодилися. Відтак десятки тисяч студентів у неділю не повернулися до Тернополя у свої гуртожитки, а залишилися вдома. Залишається додати, що електорат партії Кличка і відповідно мій – здебільшого молоді люди. Усунувши їх від виборчого процесу, влада таким чином відкрила дорогу виборцям Кайди. По-друге, у ніч виборів раптово зникло світло на декількох десятках дільниць, причому тих, де виборці збиралися голосувати в основному за Максимова. Коли світло увімкнули, кількість бюлетенів по «мажоритарниках» не тільки не збігалася, а й усі вони були заповнені виключно за Кайду. Зрозуміло, чому і голова ОДА В. Хоптян, і «регіональний» кандидат П. Федик усюди заявляли, що саме я є кандидатом від влади – таким чином замилювали очі виборцю, щоб той не побачив, кого насправді підтримує влада. А тим часом практично всі держслужбовці отримали чітку вказівку (хто з обласної ради, а хто з адміністрації) голосувати виключно за О. Кайду. А по-третє, один із місцевих Інтернет-ресурсів, підпорядкованих голові обласної ради, опублікував дані по мажоритарному окрузі, які практично збігалися ще тоді, коли на деяких дільницях навіть не розпочали підрахунку, – о 21 год. 30 хв. Як кажуть, коментарі просто зайві.

– Як Ви особисто сприйняли результат цих виборів?

– Попри політику я завжди залишаюся людиною й офіцером. Тому близько 4 ранку, отримавши попередні результати, я привітав свого опонента з перемогою, незважаючи на те, що вважаю її нечесною. Однак тепер я буду вимагати від нього як виборець і житель 163-ого округу і регулярної звітності перед тернополянами, і створення громадської приймальні, і виконання усіх зобов’язань перед нашим міським головою, які він, як стверджує, узяв на себе перед виборами, і визнання вояків ОУН-УПА воюючою стороною, про що він написав у своїй програмі. Через півроку я запитаю ті громадські організації, які підтримали О. Кайду на виборах, чим він допоміг їм у статусі народного депутата. Як політик і патріот нашого міста, я не допущу, щоб Кайда став для нас просто «парашутистом», і змушу його працювати на благо нашого округу, на благо тих людей, які йому повірили і довірили своє майбутнє. А всім тернополянам ще раз дякую за участь у виборах та за велику підтримку і мене як кандидата, і партії «УДАР Віталія Кличка». Принаймні у наших народних депутатах ви точно не розчаруєтеся, запевнив пан Максимов «Номер один»

 

Коментарі  

 
+3 #7 Володимир 01.11.2012 11:08
Чому не надрукували мій коментар?
Цитувати
 
 
+3 #6 Володимир 01.11.2012 11:00
Кайда -не тернопільський. Він засланий казачок. Час покаже.
Цитувати
 
 
-1 #5 галя 01.11.2012 10:25
Оце да,Як переживе Максимів і його оточення,Кавюк псевдо полковник,і,т,д ,Грошики які чесно підзаробив у Закарпатті,а у Тернолполі ??? отож Бог добри все бачить і не допустив жуліка до ВР,корита,СЛАВА УКРАІНІ!!! :-x
Цитувати
 
 
-1 #4 галя 01.11.2012 07:40
хай роскаже Максимів як генерала отримав ,як Кавюка в полковники призвів,як йому хатинку усі приближені будували і кляли,що замахав ,давай і давай бабло,Правильно зробили що такого наглого не вибрав народ у депутати,Трішки втратився,але це небіда ,зі своі кишені чесно зароблені гроши в депутати не пройдеш,Жулік і крапка,
Цитувати
 
 
+1 #3 я 31.10.2012 23:23
однако клоун цей максимов. час покаже хто проект банкової свобода чи удар
Цитувати
 
 
-6 #2 Люба 31.10.2012 19:07
Не потрібно ля-ля,він обраний чесно.
Цитувати
 
 
+1 #1 NOY 31.10.2012 17:54
Генерале, а ти лицемір. Питати Кайду, як і кожного депутата треба однозначно. А хто є прихованим проектом - ми скоро побачимо, як побачили оцінку дій і слів Муца нашими людьми. І до людей треба було відноситись як до рівних тоді, коли пагони носив, не прийшлося б зараз по підїздах шаритися. P.S. По всіх 5 окргугах перемогу взяли свобода та опозиція - це також заслуга Хоптяна?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.