Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

16 жовтня в Чорткові мав відбутися четвертий літературно-мистецький фестиваль «СлОвія-2012». Інформація про це була поширена, зокрема, у газеті «Наш прапор». Жителі Чорткова ніяк не можуть зрозуміти, що стало причиною зриву фестивалю, який вже став візитівкою нашого міста. За поясненням ми звернулися до організатора літературно-мистецького фестивалю «СлОвія» Володимира Погорецького, головного редактора журналу «Золота пектораль». І ось, що він нам відповів.

"Причина банальна, - ділиться наболілим Володимир Погорецький. -  Перш за все до Чорткова відмовились приїхати письменники із столиці, знову серцевий напад стався у Михайла Слабошпицького. Склад делегації, як було домовлено, мав очолити Віктор Баранов, голова НСПУ, який також зліг у лікарню. Тому за два дні до фестивалю мені було повідомлено, що київські письменники участі у «Словії» брати не будуть. З іншої сторони спонсор фестивалю (один із кандидатів у народні депутати) повважав, що письменники з Тернополя, Івано-Франківська, Львова тощо для Чорткова не такої, звиняйте, потуги. Правда, я маю інше бачення на харизму того чи іншого письменника, де б він не проживав.  Через це було прийнято рішення нашвидкоруч відмінити проведення фестивалю. Детальніше про все я розповім на прес-конференції в Тернополі та в своєму інтерв’ю, яке з’явиться незабаром у всеукраїнському виданні. Буду говорити про успіхи і невдачі, літературу і політику, про Чортківських можновладців, культурний розвій краю тощо.

Поки що можу з упевненістю сказати, що більше жодного літературного фестивалю організовувати «Золота пектораль» у Чорткові не буде. У цьому місті влада ще не доросла до високих засад духовності і патріотизму. Мені часом здається, що я прибрав рис Дон Кіхота, який постійно воює з вітряками. А наш райцентр нехай і далі тішиться з виступів як з місцевих, так і заїжджих артистів, політиків різної вагової категорії. Я у цій всій шароварній чортівщині участі брати не буду, презентуватиму свої видання в інших містах, де є діяльна творча інтелігенція, влада, яка дбає, насамперед, про інтелект, просвітництво, духовність, а не мислить категоріями, даруйте мені за слово, такого собі «усраїнця»  у вишиванці.

 

  

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.