Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Відбулося засідання священного синоду Української православної церкви Київського Патріархату. Серед іншого, було прийнято рішення щодо Тернопільської єпархії.     

ЖУРНАЛ № 33
  ЗАСІДАННЯ СВЯЩЕННОГО СИНОДУ
УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ
      
від 20 жовтня 2012 року під головуванням Святійшого Патріарха
Київського і всієї Руси-України ФІЛАРЕТА

                                                                                                                                              СЛУХАЛИ:
 Прохання духовенства Тернопільсько-Кременецької та Тернопільсько-Бучацької єпархій про об’єднання цих єпархій в одну, а також прохання духовенства Чортківського деканату Тернопільсько-Кременецької єпархії про включення його до складу Тернопільсько-Бучацької єпархії відповідно до територіального поділу області.
 ДОВІДКА:
 Згідно рішення Священного Синоду (журнал №19 засідання Священного Синоду від 13 травня 2012 р.) преосвященний Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький, був призначений керуючим Тернопільсько-Кременецькою єпархією за сумісництвом. Протягом часу, який минув, духовенство Тернопільсько-Кременецької та Тернопільсько-Бучацької єпархій неодноразово надсилало на адресу Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета і Священного Синоду прохання про об’єднання вказаних єпархій в одну Тернопільську єпархію.
 Також духовенство Чортківського деканату Тернопільсько-Кременецької єпархії звернулося до Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з проханням благословити включити вказаний деканат до складу Тернопільсько-Бучацької єпархії відповідно до історичних обставин та територіального поділу області.
 Відповідно до законодавства України зміна єпархіального підпорядкування релігійної громади тягне за собою внесення змін до Статуту громади й інших правоустановчих документів, в тому числі на землю і парафіяльні будівлі.        
УХВАЛИЛИ:
 1. Враховуючи бажання духовенства і наявність єдиного постійного керуючого архієрея, вважати Тернопільсько-Кременецьку та Тернопільсько-Бучацьку єпархії єдиною єпархіальною структурою. Проте, враховуючи виникнення складних документальних процедур вважати недоцільним юридичне об’єднання Тернопільсько-Кременецької і Тернопільсько-Бучацької єпархій в єдину юридичну особу.
 2. Визначити, що преосвященний архієпископ Нестор (Писик) є у рівній мірі єдиним керуючим архієреєм Тернопільсько-Кременецької і Тернопільсько-Бучацької єпархій Української Православної Церкви Київського Патріархату. 
Під час богослужінь в межах Тернопільсько-Кременецької єпархії поминати преосвященного Нестора, як архієпископа Тернопільського і Кременецького, в межах Тернопільсько-Бучацької єпархії поминати преосвященного Нестора, як архієпископа Тернопільського і Бучацького.
 Під час спільних богослужінь та поза межами вказаних єпархій преосвященному Нестору мати титул «Тернопільський, Кременецький і Бучацький».
 3. Преосвященному архієпископу Нестору спільно з духовенством довірених йому єпархій поступово привести структуру єпархій у відповідність до визначеного канонами і Священним Синодом територіального принципу розподілу парафій.
 4. Задовольнити прохання Чортківського деканату  Тернопільсько-Кременецької єпархії та відповідно до історичних обставин і територіального поділу області включити його до складу Тернопільсько-Бучацької єпархії.

ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ ФІЛАРЕТ
МИТРОПОЛИТ ЛЬВІВСЬКИЙ І СОКАЛЬСЬКИЙ ДИМИТРІЙ

МИТРОПОЛИТ БІЛГОРОДСЬКИЙ І ОБОЯНСЬКИЙ ІОАСАФ
 АРХІЄПИСКОП МИКОЛАЇВСЬКИЙ І БОГОЯВЛЕНСЬКИЙ ВОЛОДИМИР
 АРХІЄПИСКОП ДОНЕЦЬКИЙ І МАРІУПОЛЬСЬКИЙ СЕРГІЙ
 АРХІЄПИСКОП РІВНЕНСЬКИЙ І ОСТРОЗЬКИЙ ІЛАРІОН
 АРХІЄПИСКОП ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ І БОРИСПІЛЬСЬКИЙ ЕПІФАНІЙ 
МИТРОПОЛИТ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ І ГАЛИЦЬКИЙ ІОАСАФ
 АРХІЄПИСКОП ЖИТОМИРСЬКИЙ І ОВРУЦЬКИЙ ІЗЯСЛАВ
 ЄПИСКОП ХАРКІВСЬКИЙ І БОГОДУХІВСЬКИЙ ЛАВРЕНТІЙ

  alt  

Примітка: фото розміщене виключено з метою ілюстративного доповнення матеріалу...

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.