Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

   Сміттєсортувальна лінія, придбана обласною радою ще у 2009 році, нарешті вже на Тернопільщині. Про це сказав голова обласної ради Олексій Кайда на тест-драйві у Тернопільському центрі комунікацій.

    «Все тепер залежить від адміністрації, коли  і де вона буде встановлена», – говорить Кайда, якого цитує “Погляд”

   Нагадаємо,лінію запланували встановити у Тернополіу 2009 році, але вона декілька років перебувалау Буську на території українсько-німецького підприємства “Олнова”.

  Свого часу, змонтовану сміттєсортувальну лінію ТПВ демонстрували тернопільським ЗМІ у жовтні 2009 року, під час поїздки на Львівщину у Буськ. Призначена вона в основному для сортування картону, скла, пляшок і поліетилену.

Це мобільний сортувальний комплекс для сортування твердих побутових відходів, Складається він з трьох основних частин. Сміття, котре привозять сміттєвози, потрапляє в накопичувач. Далі – сито барабанного типу. У барабанному сепараторі відсортовують дрібні органічні та біологічні відходи – землю, пісок, стружку деревини.

Такі залишки у подальшому можна використовувати як компост для газонів, для пересипки сміттєзвалищ, сміття та інших відходів. Та основною у сортувальній лінії є сортувальна кабіна.

Продуктивність лінії – 60 тис. тонн на рік при роботі в одну зміну.

Наприкінці грудня 2009 р. сортувальна лінія була вже закуплена. Після цього більше десяти місяців облрада, за словами Олексія Кайди,вела переписку з міською радою. Остання відповідь від неї, про що Олексій Петрович говорив влітку,  – розробляється технічна документація. Проте, якби розробляли проектно-кошторисну документацію, то питали б про паспорт, технічні характеристики цієї лінії. А у міськраді навіть не знають, яка висота цієї лінії, яка її довжина. То під яку лінію вони розробляють проектно-кошторисну документацію?

- Лінія, як бачите, нова, а не іржава, як каже міський голова, – наголошувавтодіОлексій Кайда. – Хоч вже встановлюй. Коштує вона 1 млн 760 тисяч. Ще двісті тисяч лежать на рахунку “Архбудсервісу” для її транспортування та встановлення. Як тільки нам дадуть проектно-кошторисну документацію, ми передамо лінію місту.

Тогочасний міський голова Тернополя Роман Заставний розповідав про ситуацію навколо лінії:

- Земельну ділянку не виділили, тому що ще в 2009 році місто не лише виділило приміщення, а й зробило проектну документацію для встановлення сміттєсортувальної лінії. І облрада її вже бачила. На території тернопільського водоканалу було два приміщення. В одному з них можна змонтувати лінію, а інше використовувати для складування сировини.

Але, на жаль, на звернення з проханням встановлення лінії, яке ми ще в червні 2009 року відправили, нам відмовили. Я не можу пояснити мотивації керівництва обласної ради. Окрім того, закупленої лінії недостатньо для потреб міста. І ми говорили про це ще напередодні її закупівлі. А тому лобіювати інтереси львів’ян людям, які при владі у області, не личить.

До того ж, тема сміття знову ж таки використовується як засіб для політичної боротьби. А щодо того, що ми “не цікавились паспортом ”, то, я так розумію, якщо обласна рада купила цю лінію для міста, то насамперед вона й мала цей паспорт їй і віддати."

Залишаєтсья дивним той факт, що голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, котрий на початку своєї діяльності заявляв про початок ревізії усіх бюджетних витрат, та їх доцільність, поки не проявляє принципової позиції щодо лінії, яка стоїть від 2009 року у Львівській області. Майже 2 мільйона гривень з обласного бюджету витратили на лінію, котра стоїть в іншій області і не діє!

Голова облради свободівець Олексій Кайда списував затримку її іплементації через політичні розбіжності з Романом Заставним, але вже протягом 2 років міська рада Тернополя під контролем його однопартійця-свободівця Сергія Надала. Здавалось-би, що дане питання мало б вирішитись миттєво. Але чому ж воно не вирішується?

І чому забули про майже 2 мільйони гривень з обласного бюджету, котрі не потрапили до простих тернополян-бюджетників, або не витратились на ремонт доріг, чи соціальну сферу.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.