Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Кримінальну відповідальність можна змінити на адміністративне стягнення.

Якщо заплатити дві тисячі гривень хабараПринаймні, такі схему уникнення кримінальної відповідальності запропонував приватному підприємцю посадовець з обласної інспекції праці. Службовець заради власного збагачення готовий був переступити закон, який, в силу професійних повноважень, зобов’язаний відстоювати. Як результат, лобіювання інтересів, що входили до його компетенції, обернулося кримінальною справою, порушеною за частиною другою статті 368 кримінального кодексу України – отримання хабара.

Як повідомив начальник управління державної боротьби з економічною злочинністю Анатолій Лупійчук , під час перевірки одного з приватних підприємств обласного центру, спеціаліст державної інспекції праці виявив порушення законодавства про працю, а саме – відсутність трудових договорів із трьома найманими працівниками. Замість правового підходу до усунення виявлених правопорушень, провідний спеціаліст вирішив використати ситуацію з вигодою для себе. У розмові з приватним підприємцем натякнув, що кримінальної відповідальності, яка передбачення за подібні порушення, можна уникнути. І він готовий цьому посприяти за дві тисячі гривень.
Під час наступної зустрічі службовець, отримавши від підприємця обумовлену суму, переписав новий протокол, у якому йшлося про відсутність трудових договорів вже не з трьома найманими працівниками, а лише з одним. Попередньо складений документ разом з поясненнями людей службовець в знак виконаних обіцянок передав власникові підприємства, запевнивши, що за таких умов потрібно буде понести лише адміністративну відповідальність. Але криміналу уникнути не вдалося. Принаймні, посадовцю з інспекції праці. Щойно службовець закінчив підтасовувати протоколи та поклав до кишені дві тисячі гривень хабара, як співробітники управління боротьби з економічною злочинністю затримали його. Порушник перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Проти хабарника прокуратура порушила кримінальну справу.
Під час розслідування з’ясувалося що посадовець не вперше брав хабарі. Оперативники задокументували ще декілька фактів отримання незаконного прибутку чиновником. Триває розслідування.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.