Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

alt   Як ми вже писали,  останнім часом у Тернополі ширяться чутки, що чиновники мерії на чолі з Сергієм Надалом начебто вже «приглядаються» до земельних ділянок, на яких зараз розміщується військова частина. А оскільки ці землі в доволі привабливій частині міста, то можновладці, подейкують, вже розробляють хитрі схеми для чергового дерибану землі у Тернополі. І чи не тому зараз почали окремі політики й партії галасувати з цього приводу?

   Під тією нашою публікацією В Тернополі землі військової частини готують до «дерибану»? написав коментарі чоловік з прізвищем Ігор Турський. Що цікаво, ми й дійсно судячи з айпішки бачимо, що це зробив пан секретар міськради. Але нас дивує така реакція на загалом інформацію, в якій чітко зазначено, що про це просто говорять люди у Тернополі. І ми навіть не підкреслювали, що про це нам відомо з власних джерел.  

   Ні, ми звісно вдячні другій особі в мерії за його уважність до наших публікацій. І були б ще більш вдячними, якби керівники міста так оперативно реагували і давали пояснення на дійсно аналітичні статті нашого порталу, а не «ховали голову в пісок». Але оскільки пан секретар все ж відгукнувся на цю публікацію, ми також прокоментуємо його висловлювання, процитовані нижче:

#1 Ігор Турський 29.11.2012 12:01

Про що ви говорите???
Мова не йде ні про який деребан.
Це землі Міністерства оборони і міська рада не має відношення до цієї землі.
А мова йде виключно про престиж міста.
Частина дійсно показова по всіх Збройних Силах України.

#2 Ігор Турський 29.11.2012 12:04

Повна нісенітниця.
Міська рада немає жодного відношення до цієї землі. Це землі Міністерства оборони.
Мова йде про престиж міста. Частина дійсно є показавою і для всіх Збройних Сил України.

Пане Ігорю – дійсно нісенітницею виглядає Ваше твердження про те, що міська рада немає жодного відношення до цієї землі. Звісно, зараз немає. Але якщо в\ч все ж розформовуватимуть, то ці землі відійдуть саме у комунальну власніть Тернополя. А згодом вже її «роздерибанять». Як це і сталося з іншими земельними ділянками, на яких раніше розміщувалися військові частини у Тернополі, а згодом ці  землі віддали будівельним олігархам  (Лило, Щепановський, Гуда та іже з ними – прим.ТТ)  Та й не тільки їм, а й деяким можновладцям. Хоч ці ділянки вже перепродані, звісно, не раз.. І ТТ не стверджує зараз, що той дерибан екс-військових земель здійснений за нинішньої каденції депутатів під керуванням пана Надала.

А можемо Вам нагадати ще й історію другого за величиною міста Тернопільшини – Чорткова, де колись було багато військових частин, земельні ділянки яких також були у власності ЗСУ, але згодом перейшли на баланс міської ради.

А ще пізніше там продали все – від бетонних плит зі злітної смуги військового летовища до стадіонів і жилих приміщень казарм, де мешкали офіцерські сімї

І, насамкінець, також нагадаємо, що останнім часом у ЗМІ підозріло часто почали зявлятися матеріали, в яких тим чи іншим чином «обігрується» тема розформування в недалекому майбутньому нашої артилерійської частини. Як от і нижченаведена. А всі ж бо знають, що просто так влада, яка має дотичність і контролює майже всі, повторимося – МАЙЖЕ ВСІ місцеві ЗМІ, не дає «одобрямс» для інформаційних приводів такого гатунку.

Артилерійській бригаді, що визволяла Тернопіль у другу світову війну, загрожує розформування.

До 2017 року в Україні має відбутися реформування Збройних сил. Не виключено, що цей процес зачепить і тернопільських військових. Наразі 11 Тернопільська окрема гвардійська артилерійська Київська орденів Червоного Прапора і Богдана Хмельницького ІІ ступеня бригада не включена до перспективного складу Збройних сил України. Свою стурбованість з цього приводу висловили на останній сесії депутати міськради. Народні обранці просять Президента та Міністра оборони не допустити розформування місцевої артилерійської бригади. А такі загрози і дійсно є, говорить голова Спілки ветеранів 26-ї артилерійської бригади, полковник у відставці Віктор Боярчук.

– Є побоювання, що можуть розформувати. Тому що є одинадцяті бригади у Запоріжжі, Бердичеві і Тернополі. А буде десь два оперативних командування. Знаючи ту обстановку, яка склалася навколо бригади, ми зрозуміли, що 11 окрема артилерійська бригада може бути включена до реформування, – пояснює військовий.

Саме Віктор Боярчук і ще кілька ветеранів-активістів запропонували міській та обласній радам прийняти відповідні звернення. Ветеран пояснює, що вони самостійно вже неодноразово зверталися в усі державні інстанції та до народних депутатів. Однак від них отримували лише відписки, що це питання не їхньої компетенції.

Проте тернопільську артбригаду, впевнений Віктор Боярчук, необхідно зберегти. Адже вона має за плечима багаторічну історію.

– Вона пройшла славний бойовий шлях – від Сталінграду до Праги. Артилерійська бригада є так би мовити кузнею всіх тих починань, які створюються в Тернопільській області. Ми хотіли би все ж таки, щоб цю бригаду, і навіть мешканці Тернополя та області теж допомогли нам, залишити. Тим паче, що ця артилерійська бригада звільняла місто Тернопіль, – розповів Віктор Боярчук.

За неофіційною інформацією, вже зараз штатних працівників 11-ої Тернопільської окремої гвардійської артилерійської бригади переводять у позаштатний режим. Також на місце дислокації головного штабу бригади планують перевести і обласний військовий комісаріат. Керівництво артбригади наразі офіційних коментарів з цього приводу не дає.

 

Коментарі  

 
+1 #2 тернополянин 30.11.2012 01:00
Мирон абсолютно правий, як і праві журналісти - інші землі то ж віддали у власність міста і їх роздеребанили, кожен правий по своєму, але як мають генерали київські то все згодом розхапати, то в такому випадку вже кращі на свої жеруть
Цитувати
 
 
+3 #1 Мирон 29.11.2012 21:41
Незалежно від того чи розформована частина чи нерозформована, але нерухомістю і землею розпоряджатимет ься ВИКЛЮЧНО Міністерство оборони. Комунальною щось може стати, якщо теперішній розпорядник (Міністерство оброни) саме звернеться до громади міста з такою пропозицію.
Журналісти, вчіть матчасть!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.