Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

1 грудня у Тернополі 10 неонацистів побили чотирьох організаторів презентації журналу соціальної критики „Спільне”, присвяченого порушенню трудових прав. Про це повідомляють представники соціалістичного об’єднання “Ліва опозиція”.

Презентація мала відбутись у обласному Краєзнавчому музеї о 13.00. Але о 12.00 чотири організатори прямо у приміщенні музею піддалися нападу з боку 10 неонацистів — більшість з них є футбольними хуліганами ФК „Нива” (Тернопіль). Нападники, незважаючи на чисельну перевагу, застосували газові балони, а одному з організаторів розбили голову, наносячи удари стільцем (зараз йому наклали шви).

Відомо, що організатором нападу виступив член ВО „Свобода” Ігор Костюк („Діджус”), повідомляє gaslo.info. Напередодні презентації він погрожував ініціаторами презентації в Інтернеті та здійснював мобілізацію місцевих ультраправих.

Причиною нападу було побоювання ультраправих щодо можливого поширення лівих ідей на Західній Україні, хоча саме цей захід мав просвітницький характер. Ініціаторами презентації виступали анархісти і антифашисти з руху „Соціальний Опір”. Учасники мали намір обговорити форми зловживань з боку роботодавців (зокрема, питання нестабільної зайнятості), а також визначити актуальні вимоги розширення прав трудящих і профспілок (у тому числі, зміни у реалізації права на страйк). „Нацисти таким чином виступили проти того, що б тернопільчани критично мислили, більше знали про вільну освіту, вільну працю, класову експлуатацію та скептично ставилися до міфів про міграцію. Це символічно – ультраправі сьогодні фактично перешкоджають низовій самоорганізації трудящих та молоді, — відзначає один із організаторів заходу на ім’я Максим. — Наразі ультраправі здатні „переконувати” опонентів виключно за допомогою насилля”.

На місце прибули співробітники міліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Після інциденту відбулась запланована презентація і дискусія.

Нагадаємо, що це далеко не перший напад на лівих соціальних активістів. У Києві лише восени було вчинено два напади праворадикалів на членів студентської профспілки “Пряма Дія”: http://direct-action.org.ua/1436

Телефон постраждалих: 093-710-24-13

   alt   

... закривавлений степлер

alt

... постраждалий, якому наклали шви на голову

alt

... начебто ініціатор нападу Ігор Костюк ("Діджус")

 

 

Коментарі  

 
+1 #6 Галя 02.12.2012 20:59
А той діджус така няшка... :oops:
Цитувати
 
 
+4 #5 Лікар 01.12.2012 22:46
Дикість.Незалежно від партійних і інших поглядів.Дикунство і паскудство-напад в краєзнавчому музеї.Куди ми котимося?
Цитувати
 
 
+2 #4 вован 01.12.2012 19:39
сцуки націоналістичні ! відчули вже свою власть, бо головки і тягнибоки всунулись в парламент! вивозити нациків в донецьк на копальні
Цитувати
 
 
+1 #3 тернополянин 01.12.2012 16:21
Тернополянину, який назвав себе Дмитром Бабічевим, та якому теж добряче перепало, медикам довелось забинтувати голову.
- Прибігли, сказали «Привіт», і почали бити, - зазначає той. – Мене стільцем по голові вдарили. Лікарі сказали, що побої не сильні.
"Швидка" прибула приблизно через 25 хвилин . Тоді ж приїхала й міліція, - кажуть
хлопці. Ще одного постраждалого киянина та одесита, які навідались до Тернополя спеціально на презентацію журналу, забрали міліціянти.
- Мабуть, для якихось слідчих дій, - міркує Ілля.
На момент, коли кореспондент «20 хвилин» розмовляв із потерпілими, на місці події працювали правоохоронці та експерти.
Від редакції: на прохання Дмитра Бабічєва, його обличчя на фото було приховане.
Цитувати
 
 
0 #2 тернополянин 01.12.2012 16:20
Зі слів постраждалого, десь через п’ятнадцять хвилин після цього, до них у актову залу забігли ті ж молодики. На обличчях у них були медичні маски.
- У руках мали газові балончики, - продовжує Ілля. – Тоді вони почали нас бити. Застосовували перцевий спрей, наносили удари стільцями. У нас був великий степлер, то вони ним мені розсічення руки зробили.
Киянин вважає, що мотивом для нападу стала презентація їхнього журналу.
- Його номер був присвячений класовій експлуатації та класовій боротьбі, - пояснює хлопець. - У тих, хто нас бив, скоріш за все була до нас ідеологічна ненависть. Я можу припустити, що це були ультраправі футбольні фанати або члени якихось неформальних неонацистських організацій.
Цитувати
 
 
0 #1 тернополянин 01.12.2012 16:19
вже і наші дали -
Близько десяти футбольних хуліганів у масках вчинили бійку в краєзнавчому музеї Тернополя
У сутичці, яка трапилася сьогодні, 1 грудня, приблизно 12:30, постраждав вісімнадцятиріч ний студент із Тернополя. Також перепало двом киянам і одеситу.
- Я приїхав до Тернополя презентувати журнал «Спільне». О першій годині дня мала відбуватися презентація у актовій залі краєзнавчоо музею, - каже 23-річний киянин Ілля Васюк. - Десь, мабуть, о дванадцятій ми тут розкладали журнали. Потім прийшло двоє осіб, подивилися що ми робимо, і вийшли. Вони були одягнені як футбольні вболівальники. Після цього вони на дворі приєдналися до гурту хлопців, яких було близько десяти, і які теж були схожим чином одягнені.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.