Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Збаразький замок має шанс стати сьомим чудом України.

На конкурс «Сім чудес України: замки, фортеці, палаци» Тернопільщина виставила 23 об’єкти історичної спадщини, однак, на думку фахівців, у галузі туристичної, архітектурної та історичної спадщини найбільше шансів на перемогу у цьому конкурсі у Збаразького замку.

Експерти не списують з рахунків і палац у Вишнівці. Натомість, щодо об’єкта, який перебуває під загрозою швидкої руйнації та зникнення (друга номінація конкурсу), їхня думка розходиться. Одні називають палац графа Бадені в місті Коропець Монастириського району, інші – замок в селі Підзамочок Теребовлянського району…

Конкурс “7 чудес України: замки, фортеці, палаци”, що визначатиме 7 найпривабливіших замків, фортець та палаців нашої країни, стартував в Україні ще у березні 2010 року. Журналісти та експерти під час прес-турів у 2010 році вже мали змогу побачити конкурсантів Хмельниччини, Чернігівщини, Волині, Рівненщини, Києва, Львівщини та Тернопільщини. У 2011 році відбудуться прес-тури у решті регіонів. Фіналісти акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» стануть відомі 24 серпня, а переможці – 1 грудня 2011 року. До Дня Незалежності, за результатами презентацій та опитування 100 експертів у галузі туризму, архітектури, історії і культури буде оголошено фіналістів акції, до числа яких увійде 7 кращих замків (фортець і палаців) і 7 об’єктів, що потребують невідкладної допомоги від держави та інвестицій. Після цього розпочнеться голосування у відкритому режимі на сайті (7chudes.in.ua), яке триватиме до 1 грудня 2011 року. В день 20-річчя Всеукраїнського референдуму про незалежність України буде оголошено 7 переможців акції. За правилами конкурсу їх визначають шляхом експертного та Інтернет-голосування (50/50).

«В Україні нараховується близько 3000 оборонних споруд. Кожен рік ми все більше і більше їх втрачаємо. Бо десь тихою сапою хтось їх віддає в оренду, хтось приватизує, хтось переводить з одного статусу в інший. Саме тому організаційний комітет прийняв рішення присвятити 2010 рік своєрідній інвентаризації, опису всіх замків, фортець та палаців України й оголошує початок наступного етапу акції «7 чудес України» – «7 чудес України: замки, фортеці, палаци», – зазначив голова Оргкомітету Микола Томенко. 

Також пан Микола зауважив, що результатом проведення такої акції – «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» стане розробка комплексної стратегії підтримки, реконструкції та відновлення архітектурно-історичних пам’яток за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, а також коштів приватних осіб.

Зоряна Гарасимів, «Номер один»

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.