Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Днями нам надійшов лист від групи мешканців Тернополя, які також стикнулися з проблемою тотальної забудівлі територій у місті, в т.ч. і прибудинкових. Ці скандали останнім часом просто «трусять» Тернопіль. Звісно, "Тернопільський тиждень» максимум чим може допомогти - це опублікувати звернення-розпач людей, навести вже звично-набридливу на скаргу людей відписку з міськради. І дати зрозуміти людям, які до нас звернулися, хто ж насправді має намір створити їм проблеми.  На жаль, тільки це в нашій компетенції.

Тернопільському  міському  голові Надалу  Сергію  Віталійовичу

 мешканців  гуртожитку за  адресою  вул. Текстильна, 2

К О Л Е К Т И В Н А    С К А Р Г А

Шановний Сергію Віталійовичу. Звертаємось до Вас з такого приводу: Тернопільською міською радою 17.05.2012 р. було прийняте рішення No. 6/21/39 "Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,11 га під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою вул. Текстильна КП фірмі "Тернопільбудінвестзамовник" Тернопільської міської ради" (до рішення внесені зміни згідно з рішенням міської ради від 05.10.2012 р. No. 6/25/35).

Однак хочемо звернути Вашу увагу, що дана прибудинкова територія при передачі у комунальну власність міста закріплена за нами. Починаючи з  2010 року, ми, мешканці будинку, платимо за неї, згідно топографічної карти, виготовленої у 2010 р.  Разом із тим, цю територію постійно  прибирають працівники ЖЕКу  "ТернопільКомСервіс", і цю послугу ми також оплачуємо з власних коштів. За наші кошти виготовлена та встановлена металева огорожа. Ми регулярно організовуємо та проводимо прибудинкову толоку. У гуртожитку проживає 40 сімей і якщо цю земельну ділянку у нас відберуть, нам ніде буде сушити білизну (наш гуртожиток без балконів).

Окрім того, практично всі наші мешканці - молоді сім`ї, в яких виховуються по двоє і більше дітей. Тим не менш,  біля гуртожитку немає дитячого ігрового майданчика, де могли би проводити активне дозвілля наші діти. Ми відстоюєм наше право на зелений куточок біля будинку і право наших дітей там гратися. Більше того, у нашому мікрорайоні взагалі немає жодного облаштованого дитячого майданчика!!!

Варто згадати, що у нашому гуртожитку проживають провідні спортсмени міста, котрі прославляють наш Тернопіль на міжнародних аренах. І для   них вкрай необхідно встановлення спортивних турнікетів з метою розвитку фізичної культури і спорту та підтримки відмінної спортивної форми.

За якими основними нормативно-правовими актами може вестися будівництво, якщо між нашим та сусіднім будинком відстань 30 метрів? Навіть якщо вивчати питання забудови між нашими будинками з точки зору дотримання будівельних норм, то тут не може бути жодної багатоповерхівки з простої причини: просто немає для цього місця (хібаби практично впритул до вікон нашого будинку).  Наш будинок побудовано в кінці 1960-х років, відтак, коли розпочнуть роботи із закладання фундаменту для нового будинку, почнуть вбивати сваї, то наш будинок зазнає істотної деформації - підуть тріщини, просядуть стіни, гуртожиток просто розвалиться. Якщо збудують нову багатоповерхівку - фундамент нашого гуртожитку може не витримати і, не виключено, що може повторитись луцька трагедія. Хоча це чи навряд зупинить сильного світу цього, і біля наших стін таки виросте якийсь черговий будівельний залізобетонний покруч, загрозливо нависаючи над нашими головами.

Зрештою, є звичайна людська логіка та елементарне почуття совісті. Сподіваємося, такі словосполучення ще не чужі для чиновників різних рівнів? Не можна забирати у мешканців будинку, у їхніх дітей та внуків ті невеликі клаптики зелених насаджень. Відповідно  до  п. 3.13 державних будівельних норм "Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень" ДБН 360-92**, відстань між житловими будинками, житловими і громадськими, а також між виробничими будинками потрібно приймати на основі розрахунків інсоляції та освітленості відповідно до норм протипожежних вимог. Так, ДБН передбачає, що між довгими сторонами житлових будинків заввишки 2-3 поверхи треба приймати відстані (побутові розриви) не менше 15 м, а заввишки 4 поверхи і більше - 20 м. Між довгими сторонами і торцями з вікнами із житлових кімнат цих будинків - не менше 15м.  На земельній ділянці гуртожитків слід передбачати майданчики для відпочинку, ігор та фізкультури (див. п. 3.33). Страшно собі уявити, що може статися, якщо пожежна машина або швидка допомога не зможуть під'їхати до під'їзду і станеться непоправне. Кому стане легше, коли потім будуть шукати винуватців трагедії? Обов'язкове дотримання будівельних норм направлене на забезпечення безпеки життя громадянам України, гарантоване  Конституцією.

Відповідно до Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затвердженими наказом МОЗ від 19.06.96 р. No. 173 дворові території мікрорайонів повинні мати достатні розміри для забезпечення різних видів відпочинку та занять усіх груп населення (ці самі норми дублюються у Таблиці 3.2 ДБН-92**), зокрема:

- смуга завширшки 5 м  зелених насаджень, які мають оточувати будинок;

- майданчик для ігор дітей дошкільного і молодшого шкільного віку розміром не менше 0,7кв.м/люд.;

- майданчик для занять фізкультурою та спортом розміром не менше 2 кв.м/люд.;

- майданчик для  відпочинку дорослого населення - розміром не меншого 0,1 кв.м/люд.;

- майданчик господарського призначення (сушіння білизни, чищення речей, розміщення сміттєзбірників)  з розрахунку не менше 0,3 кв.м/люд.;

- спеціального призначення (відкриті майданчики для короткочасних стоянок автомобілів) з розрахунку 0,8 кв.м/люд.

Шановний голово! Ми голосували за Вас і сподіваємось на Ваше розуміння, підтримку та сприяння у позитивному вирішенні даного питання. Зрозумійте, у гуртожитках не живуть багаті люди, тож не позбавляйте нас "місця під сонцем"! Ми рішуче проти будь-якого будівництва на прибудинковій території, оскільки вона є зоною відпочинку для нас та наших дітей! Думається, що звичайна логіка і соціальна справедливість мають опинитися на поверхні, а не під навалою чергової корупційної схеми, що нищить не тільки в Тернополі нормальне життя, але і в усій Україні.

Просимо розглянути нашу скаргу на предмет законності будівництва та допомогти в задоволенні наших вимог на користування прибудинковою територією та спокійне тихе життя. Принагідно просимо Вас на майбутнє не приймати рішень щодо забудови нашої прибудинкової території за адресою вул. Текстильна, 2.

З  повагою  та  вдячністю, мешканці   гуртожитку: Підписи

ВІДПОВІДЬ МІСЬКРАДИ: Щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою вул. Текстильна повідомляємо, що управлінням містобудування, архітектури та кадастру містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки за вказаною адресою не надавались. Відносно нормативно-правових документів, то згідно п.4.3 ДБН А.2.2-3-2012 "Склад та зміст проектної документації на будівництво" проектувальники при розробленні проектної документації повинні забезпечувати відповідність проектних рішень архітектурно-планувальним і містобудівним вимогам, вимогам чинних будівельних норм та нормативних документів. Відповідальність за дотримання вищевказаних норм і правил несе за собою проектувальник та замовник будівництва (забудовник).

Сергій Кирик, депутат міськради, Тернопільський тиждень  Примітка ТТ. Як нам вдалося зясувати, стосунок до майбутнього будівництва має скандальновідомий депутат Тернопільської міської ради Сергій Кирик (на фото пан Надал вітає депутата з новим мандатом).

 Нагадаємо, це саме той екс-бютівець, який на виборах до мерії у 2010 році «кинув» Василя Деревляного з компанією, «замутивши» з партійними документами,  а сам під брендом БЮТу став все ж депутатом. 

 І от з ним пов’язаний черговий скандал. Цього разу через бажання декого будуватися мають страждати мешканці цілого гуртожитку і прилеглих будинків. Адже, повторимося, саме пан Кирик, як нам відомо з власних джерел, лобіює інтереси потенційного забудовника-«інвестора» в стінах міськради. Якщо й не сам планує будувати, що ми, звісно , стверджувати не можемо

До слова, гуртожитки на вулиці Текстильна, так би мовити, закріплені за іншим депутатом, свободівцем Іваном Сороколітом.

Тобто цей народний обранець, який одночасно очолює комунальне підприємство в Тернополі, мав би відстоювати (а можливо, він намагався щось зробити) інтереси громади цієї частини Тернополя. То ж людям, звісно, потрібно було б в першу чергу, звернутися до нього по допомогу.

В будь-якому випадку «Тернопільський тиждень» готовий надати можливість пану Сороколіту чи будь-кому зі сторін цього конфлікту висловити своє бачення скандальної ситуації. Якщо їм, звісно, є що сказати  ...

"Тернопільський тиждень"

             текстильна 2, гуртожиток, тернопіль, тернопільский тиждень             

текстильна 2, гуртожиток, тернопіль, тернопільский тиждень

 

 

 

 

 

 

Коментарі  

 
+3 #8 Людмила Василівна 06.12.2012 10:53
Цитую ред.ТТ:
як скажете, адже Ви зазначили що журналістка-колега, то ж про продажність судити не нам це точно... ми просто робимо своє, і нетреба нас вчити, як і ми нікого не вчимо...

Я вас не вчу, а, повірте, даю слушні поради. Поцікавтесь у будь-кого з професійних журналістів. Вони вам підтвердять, що використання моїх порад лише додали ваги вашим публікаціям. Інакше - їх корисність у значній мірі нівелюється враженням ангажованості і навіть дещо певним особистісним суб'єктивізмом.
Цитувати
 
 
-1 #7 ред.ТТ 06.12.2012 00:21
як скажете, адже Ви зазначили що журналістка-колега, то ж про продажність судити не нам це точно... ми просто робимо своє, і нетреба нас вчити, як і ми нікого не вчимо...
Цитувати
 
 
+3 #6 Людмила Василівна 05.12.2012 23:11
Цитую ред.ТТ:
люди не безпомічні діти - вони обирали цю владу, тож напевне нам треба вчитися і самим захищати себе від цієї влади, а не чекати, що за нас це зробить хтось інший, повторимося - видзвонювати, просити коментар про щось чиновника чи політика, який апріорі не здатний на щирість - не наша проблема, життєвий і журналістський досвід цього навчив, ми констактуємо факт, а читачі роблять висновки, адже вони й самі здатні, принаймні більшість, зрозуміти на чиїй стороні той чи інший ЗМІ:)наших читачів не потрібно вчити чи підштовхувати до чогось, цього напрямку й дотримуємося...

Не маніпулюйте будь ласка. Ви не лише констатуєте факт. Ви оприлюднюєте власні оціночні судження. А називати усіх політиків як таких, що вони "не здатні на щирість апріорі" це те саме, що стверджувати, що "усі журналісти продажні апріорі".
Цитувати
 
 
0 #5 ред.ТТ 05.12.2012 21:56
люди не безпомічні діти - вони обирали цю владу, тож напевне нам треба вчитися і самим захищати себе від цієї влади, а не чекати, що за нас це зробить хтось інший, повторимося - видзвонювати, просити коментар про щось чиновника чи політика, який апріорі не здатний на щирість - не наша проблема, життєвий і журналістський досвід цього навчив, ми констактуємо факт, а читачі роблять висновки, адже вони й самі здатні, принаймні більшість, зрозуміти на чиїй стороні той чи інший ЗМІ:)наших читачів не потрібно вчити чи підштовхувати до чогось, цього напрямку й дотримуємося...
Цитувати
 
 
+2 #4 Людмила Василівна 05.12.2012 21:45
Цитую ред.ТТ:
цілком згідні, просто саме наш сайт не практикує брати коментарі саме у владоможців, і ми це вже 2 роки як твердимо, в кожного своя позиція стовно того як подавати інформацію:)
для нас приорітетним є намагання донести інформацію до читача і окреслити проблему, а якщо можновладці мають щось сказати - то будь-ласка...

Ну тоді не дивуйтесь коли влада не цікавиться думкою людей і займає позицію "ми собі робимо що хочемо, а якщо хтось хоче щось сказати, то нехай звертається". Якщо намагаєтесь поучати інших, то тоді показуйте приклад ;)
Цитувати
 
 
-7 #3 Ден 05.12.2012 20:16
Сороколіт не підписує документів, тому й спитати нема за що. а якщо рішення прийняте, то значить все по закону.
Цитувати
 
 
+2 #2 ред.ТТ 05.12.2012 18:22
цілком згідні, просто саме наш сайт не практикує брати коментарі саме у владоможців, і ми це вже 2 роки як твердимо, в кожного своя позиція стовно того як подавати інформацію:)
для нас приорітетним є намагання донести інформацію до читача і окреслити проблему, а якщо можновладці мають щось сказати - то будь-ласка...
Цитувати
 
 
+4 #1 Людмила Василівна 05.12.2012 18:06
Задум статті хороший. Але скажу як колега - він не зовсім професійна стаття. Журналісти мали б спробувати спершу САМОСТІЙНО взяти коментарі у того ж Кирика і депутата по округу Сорокаліта, а не написати статтю і просто у ній вказати, що "готові надати можливість висловитись". А ось коли б згадані у матеріалі люди відмовились коментувати до публікації, то пропозиція надати можливість згодом виглядає логічною.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.