Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Заледве розпочавшись, цьогорічна зима одразу взялася випробовувати на витривалість комунальні служби міста. Буквально за кілька днів місто опинилося у сніжно-льодовому полоні, наслідки якого з неабиякими труднощами комунальні служби ліквідовують і донині.

Починаючи з 10 грудня, вони працюють у посиленому режимі, аби забезпечити належне прибирання міських вулиць. Саме цього дня о четвертій ранку випало понад 20 мм снігу, що за добу перевищило місячну норму.Як стверджують метеорологи, така аномалія зустрічається приблизно один раз на 30 років і підпадає під категорію стихійних метеорологічних явищ.

З метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та забезпечення повноцінної життєдіяльності міста було створено оперативний штаб за участю керівників управління ЖКГ, відділу технагляду, управління надзвичайних ситуацій, КП “Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця” та міської ДАІ. Як повідомив начальник відділу технагляду міської ради Олег Вітик, на прибиранні міста задіяні всі наявні одиниці транспорту, які знаходяться на балансі КП “МШЕД” і забезпечують утримання щляхово-мостового господарства. Це 9 піскорозкидачів, 3 тротуарні щітки та 7 великих на базі МТЗ, 1 автогрейдер ДЗ-180, 4 посипальні тротуарні механізми на базі тракторів, 3 плужно-щіточних машини та 3 навантажувачі на базі МТЗ. Також залучено техніку, яку місто орендує у КП “Міськшляхрембуд” (1 автогрейдер), ПП “Авакс Проф” (2 щітки МТЗ) та НГТОВ “Наука” (1 щітка МТЗ та Т-150 бульдозер).

Комунальні служби міста повною мірою усвідомлюють покладену на них відповідальність. Люди працюють не покладаючи рук, оскільки наявної техніки недостатньо, аби впоратися з такою величезною кількістю снігу і забезпечити належне санітарне утримання міста. До того ж, техніка дуже зношена, тому ремонтувати її доводиться практично на ходу. У вихідні людям доводилося працювати упродовж 24 годин. Оперативний штаб також працював у посиленому режимі. Він тримав ситуацію на постійному контролі, кожних чотири години координували дії комунальних служб. Працівники жеків отримали від оперативного штабу команду розчищати внутрібудинкові проїзди та прибудинкові території, а також допомогти у посипанні доріг та тротуарів. Усі вони з розумінням віднеслися до виконання поставлених завдань.

Разом з тим, як наголосив Олег Вітик, що через брак техніки та робочих рук не вдалося своєчасно очистити від снігу зупинки громадського транспорту. Уночі, коли немає руху, усі наявні засоби залучали до розчищення магістральних доріг та вулиць, і лише вдень бралися за так звані заїзні кишені для громадського транспорту.

- Найбільш серйозна ситуація склалася у районі Об’їзної дороги, – розповідає пан Олег. – Комунальники зробили усе, аби її розчистити та посипати. А те, що фури масово стояли на узбіччі, то це вина водіїв, які не подбали про оснащення свого транспорту протиожеледними засобами (ланцюгами), а дехто взагалі їхав на літній гумі. До того ж, ніхто не контролює тонажність вантажу, тому машини пробуксовують через перевантаження. Водії повинні нести за це відповідальність, оскільки вони є безпосередніми учасниками дорожнього руху.

Дуже вдячні працівникам органів державтоінспекції, з якими ми тісно співпрацюємо, які з розумінням поставилися до існуючих проблемних питань і суттєво допомогли у їх вирішенні. Особливо хотів би відзначити підполковника Світлану Олегівну Поважну, яка у будь-який час дня і ночі була з нами на постійному зв’язку і координувала дії працівників автоінспекції, спрямовані на врегулювання ситуації. Пириємно зауважити, що період виникнення надзвичайної ситуації у місті не трапилося жодної серйозної автопригоди.

За прогнозами синоптиків, на найближчі дні, у тому числі й вихідні, кліматичні умови залишатимуться напруженими, адже знову падатиме сніг. А це означає, що розслаблятися не варто. Та, як запевнив начальник відділу технагляду, місто готове до виживання за будь-яких ситуацій. На даний час запасли достатню кількість регентної суміші для посипання тротуарів, доріг та вулиць міста. На підході ще два вагони шлаку, а також замовлено сіль. Отож усе буде в порядку. Єдине прохання до власників автівок – з розумінням поставитися до існуючих проблем і не виїжджати без потреби.

Так «малює» ситуацію газета Тернопіль вечірній, яка, нагадаємо, фінансується саме з міського бюджету

А тепер ось про що пише сайт «Про все», який невідомо як фінансується (ну, не нам звісно, невідомо:) - прим.ТТ), але своєю критичністю до влади у Тернополі та безпосереднього "любовю" до мера Сергія Надала відомий давно...

Тернопіль не прибирали нормально від снігу, бо заступник мера організував схему, де усі «зимові» гроші перекинули на луцьку фірму?

Як відомо, 45 сесія Тернопільської обласної ради, яка відбулася 23 листопада цього року, виділила управління житлово-комунального господарства 2 мільйони 781 тисячу гривень (рішення №1460) на  проведення робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг. Звичайно, у зимовий період це означало на нормальний догляд шляхів, очистку від снігу, закупівлю пального. Словом, щоб свободівський мер зумів приборкати зиму на дорогах Тернополя. Проте не так сталося, як гадав Олексій Кайда під завершення своєї каденції. Спочатку кошти з обласного управління були перенапрвлені до міської казни, а вже звідти «кмітливий заступник» Стемковський, який курує ЖКГ  Тернополя, направив на рахунки приватної (увага!) луцької фірми. Про це «Про все» розповіли обурені «побратими» Сергія Надала, з якими, напевно, пан Владислав «не проводить» табличку ділення.

Наскільки нам вдалось дізнатися, приватна кантора закупила техніку, яка вже з луцькими номерами доглядає, як може, тернопільські дороги. Після завершення зимового періоду техніка залишиться на балансі волинського підприємства, а кошти спишуться як за надані послуги. Хоча які там послуги?! Хіби ви не бачите якість роботи за останній тиждень?!

Днями на обласному радіо пан Стемковський заявив, що «пробка» з сотні грузових автомобілів, яка утворилась на вулиці Об’їзній і викликала негативну реакцію у всій Україні, сталася з вини… водіїв. Мовляв, вони не вдягнули ланцюги на колеса. Далекобійники, з якими спілкувалась інтернет-газета «Про все» шоковані з брехні високопосадовця. Навіть прокуратура Тернопільщини вже почала досліджувати дану тему, оскільки слідчим набридли постійні скарги тернополян та й самим остогидло грузнути на неочищених дорогах.

Узяти коментар у пана Стемковського «Про все» не вдалось, бо він перебуває у відрядженні і буде на роботі лише з понеділка.

       alt       

На фото: заступнику Надала Стемковському є про що поговорити і що розповісти власнику  тернопільского ФМ-радіо Фартушняком?

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.