Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

alt       "Якщо пянку не можна зупинити, то її треба   очолити"

  Сесія Тернопільської міської ради, що запланована на 20 грудня, стане черговим «земельним дерибаном», проти якого так активно виступали свободівці в міській раді попереднього скликання.

   Але відома істина гласить: якщо пянку не можна зупинити, то її треба очолити.

   Посада міського голови та абсолютна більшість у раді дозволяє послідовникам Тягнибока очолити колись такий ненависний їм процес «земельного дерибану».

   З 143 питань, які виносяться на сесію (були попередньо оприлюднені на на сайті міськради - прим.ТТ), 115 - земельні. Частина з них стосується вирішення проблем звичайних громадян, а до частини є питання.

   Не стільки юридичного характеру, як питання, що не до кінця піддаються навіть здоровому глузду.

Наприклад, в порядку денному під №60 пропонується проект рішення, яким на вулиці Живова в Тернополі віддають земельну ділянку в оренду для ... ведення садівництва. Вулиця Живова, не рахуючи частини парку «Топільче», асоціюється в тернополян з хаотичною базарною забудовою.

Де міська рада знайшла для громадянина В. три сотих землі для ведення садівництва, залишається тільки здогадуватися. Але вже 20 грудня громадянин, завдяки свободівській більшості, отримає бажане, а тернополяни - в центрі міста землі сільськогосподарського призначення, що віддані в оренду на 5 років.

Абсурдним, на перший погляд, виглядає проект рішення під №107. Ним пропонується припинити право користування земельною ділянкою Тернопільському регіональному управлінню державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». І це попри те, що проектом рішення №10 в тому ж таки порядку денному сесії, управління молоді браво звітує, що будинок, який знаходиться на цій земельній ділянці введуть в експлуатацію в грудні 2012 року.

Як будинок стоятиме на землі, на яку забрано право нею користуватися, відомо, виходить, тільки депутатам.

Ще одним «скандальним» рішенням може стати проект під №109. Цим документом вказується, що будівництво обєктів соціально-культурного призначення за адресою майдан Перемоги вестиметься на землях, не наданих у користування та не переданих у власність, тобто на землях тернопільської громади. Нагадаємо, що імовірне будівництво на майдані Перемоги, де колись стояв памятник у вигляді танку,  спричинило жваве обговорення серед тернополян.

За деякими версіями, там може постати фаст-вуд відомого бренду «МакДональдс», а інвестором цього проекту називають людей, близьких до міського голови Сергія Надала. Ще раніше, в догоду інвесторам, на майдані Перемоги було змінено організацію дорожнього руху, де вже встигли поламатися нові світлофори та статися декілька аварій, і на що витратили майже мільйон гривень БЮДЖЕТНИХ грошей!!!

Дивним виглядає також і проект рішення №116. Ним пропонується затвердити відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,01 га для будівництва та реконструкції існуючої зупинки громадського транспорту з обєктами торгово-побутового призначення «вул.Л.Українки» за адресою вул. Лесі Українки. Найцікавіше, що всі (їх там є 5) зупинки по всій вулиці Лесі Українки вже давним-давно облаштовані приватними підприємцями, які збудували та утримують їх за свій рахунок.

Що саме реконструюватиме комунальне підприємство, за які кошти і хто зароблятиме на «обєктах торгово-побутового призначення» - чергова загадка від влади.

А от рішенням №125 взагалі планують частину парку імені Т.Шевченка віддати товариству з обмеженою відповідальністю «Акватер». Йдеться про більше, як 10 сотих, які без будь-якого конкурсу передаються приватній структурі.

Тепер «патріоти» не просто за безцінь роздають землі громади, але вже почали знищувати парк в самому центрі міста.

Всі ці питання опинилися в порядку денному після ретельного опрацювання різними відділами міської ради. А такі важливі проекти рішень, як Програма приватизації об’єктів комунальної власності міста Тернополя на 2013-2015 роки, звільнення у 2013 році підприємств від земельного податку, внесення змін до рішення міської ради від 05.01.2012 р. № 6/18/13 „Про бюджет м.Тернополя на 2012 рік”, стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку виявилися не готовими. Їх депутатам роздадуть вже в день проведення сесії та дадуть на вивчення і опрацювання  аж 1 годину.

"Тернопільський тиждень"

        alt        

 

 

 

 

Коментарі  

 
0 #6 влод_ко 21.12.2012 09:56
Прогляньте уважно суть питань. Нема там ніякого "дерибану"!
Цитувати
 
 
+2 #5 уважний 19.12.2012 15:19
прокурорві і мєнтів той же надал - податківець давно задорбрив - кавртирами службовими, подарунками і подібним, тому на журналістьскі матеріали вони не реагуюють публічно, але перевірки проводять і надала доять скрито, а взагалі то те що розбазарює міськрада може побачити кожен, хтио має хоч краплю здорового глузду, все ж відкрито робиться, просто в нас народ сліпий і читати навіть в тернополі вечірньому не вміє
Цитувати
 
 
-3 #4 Льоня 19.12.2012 14:59
на сесії розглядають купу питань. вони можуть бути якимись дивними з позиції журналістів, але цілком законними з позиції юристів. все, що пишуть журналісти не знаходить реакції прокуратури, значить - все законно
Цитувати
 
 
-3 #3 влод_ко 19.12.2012 08:24
Народ, я також колись підозрював чи не в кожному земельному рішенні якийсь мухльож та дерибан. Але переконався, що перед тим як робити такий висновок - треба глянути на усі документи, схему, розсташування та інше. Часто коли "земельне" питання виглядає підозріло - насправді виявляється, що це узаконюється земля під приватним будинком, котрий побудований кілька десятків років тому! Чи може ми запропонуємо землю під хатою закріплювати не за власниками хати, а комсь іншим? :)
Цитувати
 
 
+3 #2 уважний 18.12.2012 23:13
що цікаво, коли тт пише щось просто скандальне, але не значиме, що стосується свобудівців і надала-царя, то проплачені боти-шавки гавкають так в коментах, що аж зашкалює, а коли пишуть речі на фактах і правдиві, як от ця стаття, де чітко зрозуміло - - свободівці на чолі з мером крадуть все що можна - тишина, хіба не правда? де ви оркаули націоналісти, є ж документи, що ви парки почали знищувати і розпродувати, патріот надал і ваших 31 депутат від партії, ви ж тупо грабуєте нашу громаду Тернополя???
Цитувати
 
 
+6 #1 PS 18.12.2012 17:25
Не зрозуміло чим діяльність Свободи на наших теренах відрізняється від діяльності ПР на донеччині????
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.