Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як ми повідомляли, на сьогоднішню сесію міської ради знову було винесено велику кількість питань земельного характеру. Практично всі вони розглядаються за однією схемою: міський голова Сергій Надал озвучує номер проекту рішення, подекуди питає, чи є зауваження у депутатів і чи були вони у профільної депутатської комісії, ставить питання на голосування і озвучує результат. У переважній більшості «земельні» питання набирають необхідну кількість голосів.

Так було і сьогодні. Із 142 питань порядку денного – 116 стосувалися землі. Із них – 5 було знято на прохання авторів, а за 11 депутати проголосували – проти. Розглядати їх почали об 11:20 і менш ніж за годину упорались. Серед тих, до речі, чиї рішення сьогодні не пройшли, опинився і син екс-мера Тернополя Анатолія Кучеренка. Народні обранці не дозволили Кучеренку Івану Анатолійовичу провести експертну грошову оцінку земельної ділянки площею 0,1870 га, наданої для обслуговування гаражів за адресою: вулиця Лук’яновича, 8.

Бурхлива суперечка між мером Сергієм Надалом і депутатом від «Фронту змін» Тарасом Юриком виникла під час розгляду питання під номером №118. Комунальному підприємству фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» надали в оренду терміном на 49 (!) років земельну ділянку площею 11,63 гектари з правом передачі її в суборенду, в тому числі за рахунок земель сільськогосподарського призначення площею 9,6 га та земель іншого призначення 2,03 га для обслуговування водонапірної вежі, доріг та ведення садівництва за адресою автодорога Львів-Умань-Краковець. Тараса Юрика цікавили мотиви передачі в оренду майже 12 гектарів землі і що з ними буде робити «Тернопільбудінвестзамовник», а також, у кого на балансі знаходиться водонапірна вежа.

Сергій Надал пояснив, що дана земельна ділянка була закріплена за комунальним підприємством ще у 90-х роках. Але рішення чи розпорядження міськради не мало законного статусу, яке вимагається сьогодні, тобто, у КП не було документа теперішнього взірця. Мовляв, нічого нового тут не додається. Очільник міста також уточнив, що в даний час на даній земельній ділянці знаходяться садові товариства і дачні ділянки.

У свою чергу Тарас Юрик зауважив, що цим рішенням надається «Тернопільбудінвестзамовнику» право суборенди на доволі значний термін – 49 років.

– Тобто, ми до якоїсь міри підміняємо поняття міської ради, як такої, і даємо право «Тернопільбудінвестзамовнику» самовільно визначати подальшу долю цієї земельної ділянки, – сказав Тарас Юрик.

Сергій Надал довго відповідь не шукав: «Це вам тільки так здається. Діюче законодавство забороняє подібні речі робити».

Проект рішення без обговорення був поставлений на голосування – «за» 32 депутати із 45.

Проте Тарас Юрик таки наполіг, щоб з даного питання йому дали слово.

– Мені здається, що у нас взагалі досить безпрецедентна сесія  сьогодні відбувається. Тому що ми доволі тотально почали роздавати земельні ділянки, як фізичним особам, так і юридичним, парки пішли в хід. Я не розумію, з нагоди чого це відбувається. Чи це якісь передноворічні знижки в нас, чи ми притримуємось того, що пророцтва народу Майя про близький кінець світу. Важко зрозуміти, але все-таки цей процес відбувається. До мене звертаються громадяни міста, які пишуть заяви з проханням надати земельну ділянку. Їм пишуть, що земельних ділянок на сьогоднішній день немає. І разом з тим, ми кожної сесії бачимо, як тотально роздаються земельні ділянки. Можливо, пора, Сергію Віталійовичу, пояснити жителям міста, за яким принципом роздаються ці земельні ділянки, за яким принципом одні мають можливість отримати, а інші не мають. Можливо, якісь здобутки мають люди, можливо, якісь інші якісні характеристики в цих людей є позитивні, які не подобаються нині діючій міській раді. Ці речі, мені здається, пора вже якось обговорювати з громадою міста. Тому що відбувається таке голосування втіхаря і роздаються тотально вже гектари міста, – заявив депутат.

Сергій Надал у боргу не залишився.

– Тарасе Зіновійовичу, ви, по-перше, майте повагу до своїх колег-депутатів, які працюють в комісії по землі і в комісії по будівництву. По-друге, перед тим, як ви приходите на засідання сесії, читайте будь-ласка проекти рішень. Тому що жодної ділянки сьогодні не роздавалось. Ті проекти рішень, які приймаються по фізичних особах, йшло закріплення земельних ділянок під існуючими об’єктами, під будинками, де люди живуть роками. А якщо ви собі не змогли урвати кусочок землі, за це маєте образу, ну потерпіть трошки. Якщо здається, хрестись треба, я кажуть в народі, – порадив мер.

У відповідь Тарас Юрик зазначив: «Здається вам, Сергію Віталійовичу. Я думаю, що нікому не здається. І всі розуміють, що насправді відбувається».

На це хтось із депутатів кинув репліку: «Що ви концерти робите?». І депутати почали далі розглядати питання порядку денного, пише За Збручем

      alt      

 

Коментарі  

 
0 #3 влод_ко 21.12.2012 10:00
По-перше! Там ніякого дерибану немає! Уважніше треба читати самі проекти рішень!
По-друге! Нехай би пан Юрик порахував що за час каденції "прихватив" його бос Заставний. Що може сказати про кафешку під "Перемогою"? Про "Космос"? Про "Паж"? Про "Ресторан Україна"? Про офіс "Фронту Змін"?
Цитувати
 
 
+4 #2 оленочка 20.12.2012 17:47
якщо хтось на сесії протестує, то кажемо піар, а коли дізнаємося, що кому віддали і що там згодом виросло (земляю маю на увазі), то кричимо - я таке може бути?. Чого ніхто нічого не каже? А потім маємо ресторан в парку, платні ставки і т. д.
Цитувати
 
 
-4 #1 Саша 20.12.2012 17:18
депутати не читають документів, а потім піаряться на пустому місті
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.