Нове на сайті:
Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

alt  Не є таємницею, про що ми вже неодноразово говорили, що   «Тернопільський тиждень» здебільшого критикує діяльність саме Тернопільської міськради і її керівників.  І робимо ми це конструктивно і "без купюр", про що свідчить той факт, що з кожним днем саме до нас все більше звертаються люди зі своїми проблемами, обминаючи інші ЗМІ. Щоб ми допомогли їм розібратися в ситуації і висвітлити суть їхніх конфліктів як з окремими чиновниками мерії, так і їхню роботу, яка відома далеко не всім.

 Але є випадки, коли, на наше переконання, на ту ж міську владу «гонять» і безпідставно

Ось свіжий приклад.

Останнім часом в соцмережах та деяких місцевих інтернет-ЗМІ рогозгорілася дискусія про те, що управління освіти Тернопільської міськради начебто змушує комунальні заклади освіти виписувати газету «Тернопіль Вечірній»

Шановні, дозвольте додати обєктивності - "Тернопіль Вечірній" рекомендують виписувати комунальним закладам міста щороку.

Так було при всіх мерах, і при всіх редакторах. Тепер пані Похиляк направляла листи, раніше це робив Остапчук, перед ним Личук і т.п.

Але якщо зараз рекомендують виписати хоча б один примірник на всю школу (напевне розуміючи, що вартість підписки доволі висока), то раніше, за того ж Заставного чи Левківа це вимагали робити в значно більших розмірах – передплату для педколективів вимагали буквально оформляти по списку. Тобто директор фактично мав відомість, в якій чітко було зазначено, скільки в його закладі виписали примірників. І з цим йому доводилося «звітувати» перед управлінням освіти. Так що тепер один-два примірники ТВ – це ще нормально.

Але є ще один аспект.

І тут справа навіть не в навязуванні - насправді газета мерії «Тернопіль Вечірній» - це дійсно єдине джерело ОФІЦІЙНОЇ інформації про діяльність міськради, яка рано чи пізно стає в нагоді не тільки для журналістів, а й для тих же колективів – педагогам, бухгалтерам тощо. І від цього нікуди не дінешся.

Так, в певній мірі газета своєрідний «агітлисток» того ж Сергія Надала і його команди. Але, напевне, так і має бути у випадку, коли ЗМІ фінансується саме міськрадою.

І насамкінець – що важливе в тому чи іншому ЗМІ? На нашу думку, це цікавість  інформаційних матеріалів. А показником того, що сьогоднішній «Тернопіль Вечірній» якісно змінився може слугувати хоча б той факт, що останнім часом ряд місцевих інтернет-сайтів (і ТТ в тому числі) передруковують-поширють їхні матеріали. А раніше такого майже не було. А якщо вони цікаві колегам – то напевне цікаві й іншим тернополянам.

«Тернопільський тиждень»

Коментарі  

 
+3 #7 Простак 26.12.2012 18:07
Останні новини! Мер "рекомендували" підписатись на "ТВ" на 2013 рік комунальним організаціям згідно рознарядки...
Цитувати
 
 
+2 #6 ред.ТТ 24.12.2012 14:58
ми чітко дали зрозуміти, що мова йде про порівння кількості "рекомандацій" на передплату ТВ сьогодні і в минулі роки, а за інші газети - то приміром заставний не примушував їх передплачувати, бо не вівся на шантаж з боку власників газет, тут все зрозуміло...
Цитувати
 
 
+6 #5 Простак 24.12.2012 14:53
"Гонять" на міську небезпідставно.І змушують виписувати не тільки освітні заклади, а й інші підконтрольні підприємства та організації.І не тільки "ТВ", а й "Нову газету".І не тільки газети, а ще й абонементи на матчі футбольного клубу "Тернопіль".Отак. Не було такого ні при Заставному, ні при Левківу, ні при Кучеренку, ні при Негоді,ні при СРСР.
Цитувати
 
 
-1 #4 В.Г. 23.12.2012 19:36
до inna - немає за що, просто маю таку "капосну" звичку - писати правду, або принаймі те, що вважаю правдою:)))
Цитувати
 
 
0 #3 inna 23.12.2012 19:06
Віталік дуже дякую))))
Цитувати
 
 
+4 #2 вафанкуло 23.12.2012 17:23
А обласні заклади заставляють виписувати "Свободу"! :-x
Дісно, Цитую надал:
свободу-не спинити!!!
Цитувати
 
 
0 #1 надал 23.12.2012 16:49
свободу-не спинити!!!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.