Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

  Через брак кворуму сьогодні не відбулася бюджетна сесія Тернопільської облради. Загалом у залі зареєструвалося 50 депутатів, а отже сесія була неправочинною.

Скільки не вмовляв депутатів в.о. голови облради Сергій Тарашевський продовжити реєструватися, більше, ніж 50 на табло так і не висвітлилося. Зокрема зареєструвалися 9 з 34 від ВО «Свобода», 5 із 7 від «Нашої України», 8 з 11 від УНП, 12 з 17 від Єдиного центру, 12 з 14 від Партії регіонів, 3 з 5 від Блоку Литвина та 1 позафракційний.

Керівник фракції ВО «Свобода» Марія Чашка відсутність істотної кількості своїх однопартійців пояснила їхнім самопочуттям та поганими погодними умовами.

«Можливо, хтось захворів, можливо, через замети не приїхали. Але якби були введені 16 нових депутатів, такої ситуації б не було. Відповідальність за те, що не відбувається сесія, лежить на керівництві ТВК, яке, не зважаючи на рішення судів, вже півтора року не вводить нових депутатів», – переконувала Марія Чашка.

Водночас керівник фракції Партії регіонів Павло Федик звинуватив представників ВО «Свобода» в інтригах.

«На сьогоднішній сесії ми мали внести зміни до бюджету на 2012 рік і узаконити дотації, які надійшли і уже виплачені зарплати вчителям та лікарям.  Але «Свобода» починає маніпуляції в боротьбі за посаду голови облради. Під час паперової реєстрації було 62 депутати, тобто достатня кількість депутатів на сесію таки прибула», – зауважив Павло Федик.

Представник фракції партії «Наша Україна» Олександр Стадник на брифінгу зізнався, що представники УНП, НУ та ВО «Свобода» підписали спільну угоду, якою передбачено об’єднання зусиль для введення нових депутатів облради, а також збереження посади голови облради за представником ВО «Свобода».

«Наша ключова вимога – ввести нових депутатів, оскільки інколи для того, щоб прийняти те чи інше питання, нам бракує 1-2 голоси», – відверто сказав Олександр Стадник.

При цьому представники НУ, УНП та ВО «Свобода» були одностайні в тому, що проект обласного бюджету на 2013 рік не отримав позитивних висновків жодної із профільних комісій, депутати отримали його в останній момент, а отже не встигли вивчити, а тому виступали проти розгляду даного питання саме сьогодні.

Щоб встигнути прийняти бюджет до кінця року (а на основі обласного бюджету свої бюджети ще мають прийняти усі райони та Тернопіль), Сергій Тарашевський оголосив про намір скликати наступну сесію на четвер, 27 грудня.

Невдовзі «свободівці» заявили, що на ранок цього ж дня скликають громадські бюджетні слухання.

Аби уникнути накладок, сесію, вочевидь, доведеться проводити в післяобідню пору або в інший день.

Зрештою, якщо представники «Свободи», НУ та УНП будуть категоричні і таки відстоюватимуть свою позицію щодо введення нових депутатів до кінця, не виключено, що і в четвер кворуму знову не буде, а отже цього року бюджет на 2013 рік так і не затвердять.

Дана ситуація з тим цирком, на який перетворюється облрада, вже навіть не виглядатиме чимось надзвичайним. Цього року під різними приводами вже тричі зривали сесію облради. Двічі це робили представники провладних партій, тепер відзначилися і «свободівці». Не можна не згадати і той факт, що наприкінці грудня у нас хочуть затверджувати програму соціально-економічного розвитку на 2012 (!!!) рік.

«Ми працюємо в абсурдній ситуації, коли мали б приймати програму соціально-економічного розвитку на 2013 рік, натомість не затверджено ще програму на 2012 рік», – зазначив депутат облради Володимир Стаюра.

«Свободівці» наголосили, що голова обладміністрації Валентин Хоптян, який би мав доповідати з даного питання, так і не приходить на сесії.

І допоки триватиме негласне протистояння між головою ТОДА та «свободівцями» за вплив в облраді, клоунада в цьому представницькому органі навряд чи завершиться. Заручниками залишаються пересічні виборці, які понаобирали на свою голову клоунів, а тепер пожинають наслідки свого вибору, пише 0352.com.ua

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.