Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Народні депутати Верховної Ради сьомого скликання протягом майже трьох тижнів роботи зареєстрували 196 законопроектів.

Найбільше напрацювали представники фракції ВО "Батьківщина" (80, або 41% від їх загальної кількості), повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

"Певним лідером законотворчості також є КПУ, у якої на кожного члена фракції в середньому припадає найбільше проектів (1,1 на одного депутата). Найбільш пасивними поки залишаються представники ВО "Свобода". Представники цієї фракції не зареєстрували самостійно жодного законопроекту", - йдеться в повідомлені.

Фракції Партії регіонів та "УДАРу" суттєво відстають від фракцій-лідерів, особливо враховуючи їх чисельність.

Більшість позафракційних депутатів зі старту роботи нового парламенту також не виявили суттєвої активності – із 30 проектів, внесених позафракційними обранцями, 20 належать авторству одного депутата.

"Така ситуація засвідчує те, що майбутні депутати давали передвиборчі обіцянки за відсутності чіткого бачення інструментарію їх досягнення, чи вже розроблених документів", йдеться в повідомленні.

За кількістю законопроектів, у яких вказано авторство депутата, із суттєвим відривом лідирує голова фракції КПУ Петро Симоненко (33 проекти).

За даними ОПОРИ, в усіх законопроектах комуністи приписували співавторство партійному лідеру, що є проявом фракційної дисципліни.

Позафракційний Сергій Міщенко, який вніс 20 проектів та  представник ВО "Батьківщина" Володимир Яворівський (17 проектів) займають друге та третє місце відповідно.

Член фракції ВО "Батьківщина" Микола Томенко посідає 4 місце із 15 законопроектами.  Андрій Павловський та Юрій Одарченко (ВО "Батьківщина") замикають п’ятірку  лідерів (13 проектів).

За сферами регулювання найбільше законопроектів стосується соціальних стандартів, політичних та гуманітарних проблем.

"Це є проявом інерції поствиборчого етапу  парламентської діяльності, коли новообрані депутати мають намір продемонструвати виконання передвиборчих обіцянок", - підсумували в ОПОРІ.

 

 

Коментарі  

 
+1 #1 влод_ко 31.12.2012 15:16
Трішки "кумедний" показник. Може хтось вважає, що якщо якийсь конкретний депутат зареєструє 10 тис. законопроектів, то від цього він буде найліпшим?
Зараз той час, коли народний депутат повинен виконувати в першу чергу місію опору донецькій банді, а не бавитись в написання законів. Януковичі тіль б і хотіли, щоб народні депутати тихенько займались "написанням законів".
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.