Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

З нагоди 95-ї річниці бою під Крутами 29 січня на вхідній брамі Микулинецького кладовища встановили меморіальну дошку із викарбуваними на ній іменами дванадцяти вояків армії Української Народної Республіки. Про цих героїв у нашому місті досі мало хто знав. Автором пам’ятного знаку є майстер з Черкащини Олег Собченко, який упродовж тривалого часу допомагає учасникам благодійної ініціативи «Героїка» відновлювати історичну правду. Під час урочистого відкриття священики відправили панахиду і освятили меморіальну дошку.

«Бій під Крутами не мав визначального воєнного значення, але він став символом незламного героїзму і жертовності молодого покоління у боротьбі за Незалежність України. Юні хлопці і дівчата з різних куточків нашої Батьківщини поклали життя за те, щоб ми сьогодні мали вільну і соборну державу. У день 95-ї річниці бою під Крутами для всіх жителів міста відкриваємо дванадцять імен тих воїнів армії УНР, які загинули на нашій землі. Нехай їхній життєвий приклад буде для всіх нас взірцем того, як потрібно любити Україну, відстоювати національні інтереси. Висловлюю щиру подяку представникам благодійної ініціативи «Героїка», які дбають про те, аби славні сторінки нашої історії не були забуті, а імена звитяжців знала якомога більша кількість сучасних українців», – зазначив під час відкриття секретар міської ради Ігор Турський.

Ініціаторами встановлення пам’ятного знаку є учасники благодійної ініціативи «Героїка», які упродовж тривалого часу займаються популяризацією збройної боротьби за Незалежність України часів перших та других визвольних змагань. Це стосується насамперед армії УНР, Української Галицької армії, Української Повстанської армії, УПА – Поліська Січ, бойовиків ОУН. Головною метою діяльності молодих активістів є піднесення людей, які пожертвували своїм життям заради Незалежності України.

«Ми встановлюємо пам’ятники і пам’ятні знаки на місцях боїв, визначних подій, віднаходимо і впорядковуємо військові поховання. Сьогодні це дуже актуально - враховуючи, що теперішній уряд вилучив з історії України такі визначні постаті, як Степан Бандера та Роман Шухевич. Наше завдання – не дати забути жодного українського патріота і їхні досягнення. Окрім того, коли люди бачать меморіальну дошку про події, що відбулися на їхній землі, вони змінюють своє ставлення до визвольних змагань», – розповів керівник благодійної ініціативи «Героїка» Павло Подобєд.

 alt 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...