Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

«Обіцянки-цяцянки» від «партійної колєжанки» Лила і Мандзія.

«А ми тепер щодня заходимо на Ваш сайт «Тернопільський тиждень», бо вже маємо майже «спортивний» інтерес – що нового напишете про діяльність нині діючої Тернопільської міськради. Чи, точніше, про бездіяльність. А чи ще точніше – в очікуванні нових скандальних фактів в її роботі… »

Саме листів з такими тезами «ТТ» отримує все більше.  Далі цитувати не будемо, бо  зазвичай після цього ідуть компліменти на нашу адресу. В тому сенсі, що ми ледь не єдині, хто ще конструктивно, хоча, можливо, й дещо суб’єктивно, як дехто стверджує (ну, принаймні, деякі правоохоронні органи), і здебільшого на основі власних конфіденційних джерел, висвітлюємо події в Тернополі.

Хоча суб’єктивність, власне, пов’язана з тим, що органи місцевого самоврядування, та й загалом ВЛАДА, від Інтернет-ресурсів «відмахується» в тому плані, що законодавчо наразі ми начебто і не ЗМі – нам на запити мають право не відповідати, коментарів не давати тощо. Та найсмішніше, що саме Інтернет-ресурси ті ж можновладці моніторать щонайперше. А пересічні мешканці пішли ще далі – вони вже давно зрозуміли, що незаангажовану і різносторонню інформацію, якщо з розумом її пошукати, то знайти можна тільки в Інтернеті.

Таке життя. Так от, щодо позитиву і негативу в нашому бутті.

Ми б, чесно, й раді написати, що в Тернополі відкрився новий завод і робочі місця отримали сотні городян; що відкрився новий сучасний дитсадок чи школа. Ми були б раді висвітлити, приміром, такий факт, що в наше місто, повіривши у владу, прийшли сотні, ну десятки.., ну хоча б якісь конкретні іноземні інвестори, яких нині діючий мер Тернополя пан Надал «шукає» по закордонах. Але, на жаль, немає таких фактів. Немає. А натомість, наче спеціально, Тернопільська міськрада, стала ледь не  «створювачем» скандальних ситуацій, новин і подій. Ну хіба в цьому наша провина!? Все ж черпаємо з відкритих джерел – рішень виконкомів, сесій міськради, заяв мера, його підлеглих тощо.

А тому люди й звертаються до нас (не тільки до «ТТ», а й до поки що не «куплених» правлячою партією газет і телеканалів, Інтернет-порталів, зі своїми проблемами. А, ні, забули зазначити, що про відвідини тих чи інших культурно-масово-просвітницьких і т.п. заходів, концертів, музеїв, бібліотек, виставок, дарувань «халявних» книжок тощо  мером і керівництвом Тернополя та області прес-служби та підконтрольні їм ЗМІ пишуть справно, вчасно, регулярно і об’ємно.

А до нас звертаються інші люди – яких влада обдурила, кинула напризволяще чи позбавила роботи. От і буквально сьогодні «ТТ» стало відомо, що попри всі проблеми у освітній галузі в Тернополі (скандали навколо реорганізації шкіл, закриття унікального в Україні журналу «Освітянин» …)

До речі, про цей журнал. Як нам відомо, працівники «Освітянина», який з приходом нової влади не фінансується і фактично ліквідований, вже майже пів року не отримували зарплатню. На що навіть відповідно відреагувала прокуратура, покаравши приписом міського голову (та про це детальніше згодом)

Вже якщо зайшла мова про стан справ в освіті Тернополя, яку при міському голові  Надалу  очолила нашоукраїнка, «партійна колєжанка» бізнесменів і «депутатів-довгожителів» Лила і Мандзія, то слід зазначити, що в очолюваній цією вельмишановною панею галузі скандалів виникає чи не найбільше. Але мер на то «закриває очі», бо напевно вірить в «прогрес» пані Похиляк. Як керівника, звісно. А ми ж зазначимо наступне. І це всім відомо - з приходом нового керівника освіти міста перетасовки не припиняються –  після невдалого «закриття» кількох шкіл та їх переселення з метою «оптимізації», нелогічної заміни директорів шкіл, проблем із фінансуванням навчальних закладів, харчуванням дітей у дошкільних навчальних закладах та їх закриттям на літній період було прийнято рішення про закриття унікального освітянського журналу.

Під час активних дебатів на 7-й сесії міської ради депутати все ж вирішили ліквідувати журнал «Освітянин», водночас начальник управління освіти і науки міської ради Ольга Похиляк запевнила, що освітянське видання, яке вкрай необхідне для педагогічної громадськості міста та області, все ж буде (тут на нашу думку, просто верх чиновницького цинізму – прим. ред). З цією метою при інформаційно-методичному центрі освіти м. Тернополя планувалося створення структурного підрозділу видавництва і публікацій, в якому мали бути працевлаштовані працівники редакції.

18 квітня на прес-конференції Ольга Похиляк заявила, що при інформаційно-методичному центрі створена видавнича рада, що здійснюватиме освітні публікації.

Коли ж ми нещодавно поцікавилися у працівників управління освіти про видавничу раду та її функції – люди просто знизували плечима, бо насправді не створена вона ні на папері, а тим більше й у реальності.

То ж як можна вірити таким посадовцям, поважним людям – депутатам кількох скликань, котрі своїми некоректними вчинками та неправдивими заявами перед громадськістю роблять такі «обіцянки-цяцянки». У вас не виникає сумнів у професійності таких керівників? Але найганебніше, що міський голова Тернополя про все це знає. Знає і ….

P.S. Всі прошарки українського суспільства, в тому числі й тернополяни, переживають зараз певні труднощі в своєму житті. В тому числі й фінансові. Але у мене виникає запитання – якщо бюджет переживає скрутні часи, при цьому аж такі, що доводиться закривати в Тернополі унікальний освітянський журнал, то виходить, що дійсно «бідося» настала. Але чому ж тоді пані Ольга Похиляк, щойно зайнявши посаду начальника управління освіти в Тернополі, затіяла ну дуууже дороговартісний ремонт у своєму чиновницькому кабінеті? Ми не знаємо, за чиї кошти – бюджетні чи спонсорів це робилося. Просто сам факт вражає – колектив «Освітянина», де, як нам відомо, не один рік працювали жінки, які мають сім’ї, маленьких дітей, фактично вигнали на вулицю. А собі пані начальниця зробила файний ремонт? (дух не менш одіозного свого попередника Остапчука, який просто "суперово" керував освітую при Заставному,  вигнати хотіла, чи що?)

 До слова, оскільки, повторимося, Інтернет-ресурси поки що не прирівняні до офіційних ЗМІ, закликаємо журналістів  з газет, телебачення, радіо перевірити і зробити своєрідне розслідування - чому наші колеги з журналу «Освітянин» (і на місці яких міг бути будь-хто з нас), залишилися нахабно обдуреними, без виплаченої зарплати за пів року, і без перспектив …) і у скільки і за які кошти, якщо ця інформація достовірна (а ми в цьому не сумніваємося) обійшовся ремонт пані Похиляк в її кабінеті?

Чи знову змовчимо, шановні? Як і у випадку з Мустафою Наємом, який заявив, що Тернопільські ЗМІ всі «під свободівським цензурним каблуком

Віталій Гнатюк, «ТТ»

Коментарі  

 
+2 #3 остапчук 28.07.2011 15:51
раз ви назвали моє керівництво негативним для освіти-поясніть хоч 1-2негативи наклепи наводити найлегше але і відповідати потрібно...
Цитувати
 
 
+6 #2 Северин..... 09.06.2011 22:20
Нашо-українці не менш продажні як і псевдо-свободівці....
Надал "повний даун" (хоча і хитрий) касу рубить щоденно....
Цитувати
 
 
+7 #1 антон 09.06.2011 11:38
таке враження що Надал дійсно не розуміє ким себе оточив, вже аж смішно ці всі скандали читати
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.