Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Питання про ситуацію, що склалася в Тернопільській облраді, ЦВК запланувало розглянути у четвер, 7 лютого.

Якщо рішення про введення до зали 19 обранців краян буде позитивним, то цілком реальним виглядає шанс налагодження роботи найвищого представницького органу Тернопілля. Тоді 12 лютого дійсно відбудеться бюджетна сесія облради.

- Призначення розгляду питання про Тернопільську облраду фактично стало результатом наших перемовин у Києві, - каже уповноважений представник фракції ВО "Свобода" Марія Чашка. – Ми привезли з собою чимало документів. Нормальні люди, нормально працюють… Якщо хочете офіційний коментар з даної ситуації, то давайте зустрінемося, поговоримо. На деякі питання я не уповноважена відповідати.

Нагадаємо, керівництво обладміністрації заявило про готовність звернутися до Верховної Ради з проханням визнати Тернопільську обласну раду недієздатною і призначити перевибори, якщо 12 лютого сесія знову не відбудеться. Власне, владу не так цікавить саме засідання, як ухвалення бюджету-2013. Через те, що облраду "лихоманить" уже третій місяць, Тернопільська область – єдина не ухвалила кошторис на цей рік.

За словами позафракційного депутата Степана Барни, наразі неможливо прийняти бюджет-2013 не тільки через певну політичну кризу, а й тому, що досі не ввели давно обраних депутатів.

- Ми звертаємося до громади, до журналістів і інформуємо, що та ситуація, яка сьогодні склалася в територіальній виборчій комісії, це є так званий шостий округ в Україні, - каже депутат. - Люди висловили своє волевиявлення, але 19 депутатів досі можуть виконувати свої повноваження.

Окрім того, він вважає, що автори бюджету займаються окозамилюванням, розповідаючи про щасливе майбутнє краю і в той же час приховуючи, що бюджет районів на 2013-й приблизно на 50 мільйонів гривень менший, ніж минулого року. І це без урахування підняття цін на енергоносії та зростання зарплати. Тож депутат пприпускає, що влада намагатиметься економити за рахунок закриття шкіл, груп у садочках і ліжкомісць у лікарнях.

Нагадаємо, інтерес до справ у Тернополі ЦВК проявила, коли до неї особисто звернулися нардепи від нашого краю, а також перший заступник голови облради Сергій Тарашевський. Відтак згодом свободівці відрядили власну делегацію до Києва – на переговори, пише 20 хвилин

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.