Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Нові перевибори до Тернопільської обласної ради будуть зовсім невигідними «Свободі». Вони, швидше за все, уже не зможуть завести в обласну раду аж 50 депутатів. Хоча варто зазначити, що їм завше вдається мобілізувати свій електорат, а хто це вміє, той має неабиякі шанси на перемогу. Проте «свободівцям» не дуже хочеться ризикувати.

Крім того, вибори до ТОР відбуватимуться за змішаною системою, що завше дає преференції партії влади, тобто Партії регіонів. Адже саме завдяки мажоритарним округам ПР вдалося здобути найбільшепредставницьких мандатів  302, (в «Батьківщини» 253, у «Свободи» 176) в органах місцевого самоврядування Тернопільської області. Але тут проти регіоналів можуть зіграти високі протестні настрої населення, про що яскраво засвідчили парламентські вибори. Отже, вони теж не матимуть певності в тому, що зможуть хоча б повторити результат 2009 року, а тому під питанням залишиться, чи зможуть вони мати вплив на нову раду. Тому і їх нові вибори не дуже тішать. Отже, існує загроза, що вони спробують утримати раду в підвішеному стані, намагаючись і бюджет прийняти, і нових депутатів у раду не пустити. Та й доведеться десь шукати кошти на ці вибори, а їх потрібно буде немало.

Натомість перевибори будуть на руку УДАРові та Об’єднаній опозиції, котрі наразі не мають свого представництва в обласній раді. Народний депутат, голова партійної організації «Батьківщини» Василь Деревляний уже не раз заявляв про потребу розпустити недієздатну раду.

Ще одна категорія політиків, котрим вигідні перевибори ТОР, – кандидати-невдахи з парламентської кампанії, адже за бортом Ради опинилася ціла низка відомих персон, починаючи раніше дуже впливовим в регіоні екс-нардепом УНПістом Ярославом Джоджиком та закінчуючи екс-мером Тернополя Романом Заставним, який тепер очолює обласну організацію «Фронту Змін».

Вже сам виборчий процес міг би дати відповіді на важливі запитання, чи зможуть три опозиційні партії узгодити між собою кандидатів-мажоритарників та потім вести спільну роботу в стінах самої ради. Адже минулий досвід показує, що одна справа дружити на загальнонаціональному рівні, а зовсім інша – на місцевому. Локальні амбіції часто сягають вище абстрактних партійних інтересів. Між іншим, цікавим, у випадку перевиборів, буде протистояння за вплив у регіоні між «фронтовиком» Заставним та БЮТівцем Деревляним. І невідомо, чи зможуть їхні політичні сили йти далі під брендом Об’єднаної опозиції, чи все ж перегрупуються у дві колони?

< Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду >

  alt  

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.