Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Протистояння політичних сил у Тернопільській обласній раді триває. Депутати від опозиційних сил вимагають введення до складу головного представницького органу області 19-х депутатів, яких обласна виборча комісія мала б ввести замість тих, які вибули до рад інших рівнів.

-         Третини депутатів немає в сесійній залі. Це приниження громади області, – вважає депутат Володимира Стаюра (ВО «Свобода»). – Людина має вибір, ми як депутати повинні це відстояти. Ми це зробили. В кінцевому результаті ми побачимо неспотворену політичну карту Тернопільської області і робота піде в конструктивному руслі.

-         Всі патріотичні сили краю об’єдналися у захисті інтересів громади Тернопільщини. І не голова ОВК за вказівкою голови ОДА має керувати тим, чи відбувається чи не відбувається сесія обласної ради і які рішення приймаються. Це мають робити ті люди, яким громада делегувала таке право, – додає керівник фракції ВО «Свобода» в обласній раді Марія Чашка.

-         Дуже тішимося з того, що нарешті пробили стіну. Яку не могли пробити 2 з половиною роки, про розпуск ОВК, – каже голова фракції УНП Володимир Болєщук. – Якщо й надалі будуть затягувати із новим складом ОВК, ЦВК готова до того, щоб самостійно ввести депутатів.

Перемога опозиції Тернопільщини – плоди спільних дій опозиційних сил у Верховній раді.

-         Позиція опозиції Тернопільщини – притягнути до відповідальності тих, хто несе відповідальність за бездіяльність виборчої комісії, – наголошує позафракційний Степан Барна.

-         Хотів би попросити розуміння тих, кому створили незручності неприйняттям бюджету та інших рішень, але ми переконані. Що це найближчим часом буде завершено, – каже голова комісії з питань бюджету обласної ради Олександр Стадник.

-         Ніде, напевно і в Україні, і в світі немає такого, щоб протягом двох з половиною років ігнорувався голос виборця і не вводилися депутати тільки через те, що комісія складена із анархістів, комуністів та інших антиукраїнських утворень, – говорить член фракції ВО «Свобода» Леонід Бицюра.

Нагадаємо, 11 лютого за підсумками встановлених  фактів систематичного та грубого порушення Тернопільською обласною виборчою комісією Конституції України та Закону України “Про вибори депутатів місцевих рад”  ЦВК достроково припинила повноваження усього її складу. Після затвердження нового складу обласна виборча комісія повинна до 18 лютого ввести депутатів, яких, на думку опозиції, не вистачає Тернопільській обласній раді. Саме тоді обіцяють провести сесію, яка прийме головний фінансовий документ області на 2013 рік.

-         Абсолютно розуміючи важливість введення депутатів і підтримуючи це рішення, я б хотів запитатися у вас, шановні колеги, і у наших виборців: що важливіше – введення якоїсь кількості депутатів чи забезпечення функціонування центрів екстреної медичної допомоги? – запитує керівник фракції Партії Регіонів Павло Федик.

Протистояння депутатів немало вартує і громаді.

-         Я вже розповідав, скільки коштує нагріти такий сесійний зал (три дні він має грітися), видати відрядні і організаційні моменти провести. Це біля 10 тисяч гривень, – повідомив в.о. голови обласної ради Сергій Тарашевський.

Вже півтора місяці працівники комунальних установ Тернопільської обласної ради не отримують надбавок до заробітної плати, які фінансуються з основного бюджету. Тернопільщина залишається також єдиною областю, де досі не створений центр екстреної медичної допомоги.

 “Погляд”

            

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.