Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Від гепатиту В дітей на Тернопільщині не щеплять вже майже два місяці - близько 10 тисяч доз вакцини одного виробника перебувають на карантині. Якщо вакцини від інших хвороб є й від інших виробників, то вакцина проти гепатиту В альтернативи не має. Тому медики чекають, коли державні служби дозволять використовувати вакцину і знову щепити малюків від гепатиту В.

Близько двох місяців в Україні та на Тернопільщині зокрема, новонароджених не щеплять від гепатиту В. Вакцинація проти гепатиту входить до календаря профілактичних щеплень. В управлінні охорони здоров'я пояснюють: вакцини є, проте вони знаходяться на карантині - використовувати їх заборонено. Державна служба з лікарських засобів виявила, що фірма-виробник виготовляла вакцини із десятками порушень.
Галина Криницька, начальник Державної служби з лікарських засобів у Тернопільській області: "Вакцина для профілактики гепатиту В виробника "Фармстандарт-Біолік" заборонені всі серії цієї вакцини за розпорядженням Держлікслужби України, шляхом поміщення в карантин, так як були виявлені критичні зауваження у цього вищевказаного виробника".
На карантині опинилися також інші препарати цього виробника, а це вакцини від правця, кашлюка, дифтерії. Проте наразі, каже Майя Голяк, на Тернопільщині ці щеплення дітям роблять вакцинами інших виробників.
Майя Голяк, головний педіатр Тернопільщини: "Якщо ті чи інші препарати, от для прикладу візьмемо дифтирію, от так часто говорять, що не проводяться щеплення проти дифтерії, бо з тих чи інших причин по конкретній вакцині. Але справа в тому, що в нас є кілька виробників, які виробляють вакцини і в своєму складі вони мають кілька компонентів і в тому числі, наприклад, проти дифтерії. Тому одна вакцина може бути на карантині, тим паче іншою можна щеплювати".
Вакцина ж проти гепатиту В альтернативного виробника не має - на Тернопільщині на карантині знаходиться близько 10 тисяч доз вакціни проти цієї хвороби. Коли відновлять вакцинацію проти гепатиту В - наразі невідомо.
Майя Голяк, головний педіатр Тернопільщини: "Нашим наказом, календарем щеплень дозволений певний термін, де є чіткі межі. Наприклад, впродовж місяця, от перше щеплення від трьох до чотирьох місяців дитині треба зробити проти дифтерії, правця, кашлюка. Протягом цього місяця дитину можна щеплювати. Якщо вакцина поступає ще пізніше або дитина хвора, є зміни в організмі, тоді вакцинацію ще відтерміновують. Але є певна межа, що до певного віку дитини треба зробити, наприклад, дві вакцинації і одну ревакцинацію для того, щоб в дитини виробився стійкий імунітет".
Ускладнень від вакцинації проти гепатиту В на Тернопільщині, каже Майя Голяк, не фіксували, повідомляє Т
В-4

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.