Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Хто бачив навколо озера якісь роботи?

До чемпіонату Європи з водо-моторного спорту, який пройде на Тернопільському ставі наприкінці серпня, залишилося менше трьох місяців. Міський голова Сергій Надал на прес-конференціях запевняє, «чемпіонат – це і оновлення парку, асфальтування території, освітлення, часткова очистка озера тощо». Звучить як завжди, гарно. Та чи бачив хтось якісь роботи в парку Шевченка, на озері чи на набережній? Чи команда мера така «моторна», що все заплановане встигнуть зробити за кілька днів. Як і пам’ятник Незалежності, який має постати в Тернополі за пару місяців, хоча ще навіть конкурсу проектів не відбулося. Якби там не було, а мер звично й звучно обіцяє, прес-служба то все оприлюднює, ЗМІ в більшості без аналізу це публікують, а люди інформацію сприймають і згодом для себе самі зроблять висновки. Ось і наступна порція «райдужних перспектив» для Тернополя від Сергія Надала. Курсивом виділені «тези» нових обіцянок мера. Що з цього буде виконано, побачимо на власні очі наприкінці літа.

Наймасштабніші змагання на Тернопільському ставі відбудуться 26-28 серпня 2011 року. Нещодавно представники водно-моторного союзу сертифікували трасу на озері на 5 років. Взяти участь у змаганнях зголосилось 50 команд з 17-ти країн, а саме України, Естонії, Литви, Латвії, Польщі, Германії, Венгрії, Росії, Фінляндії, Англії, Італії, Болгарії, Австрії та Білорусії. Крім того, Тернопіль очікує прийняти близько 50 тисяч туристів.

За словами Віктора Шемчука, ПрезидентаНаціональної федерації водно-моторного спорту України, цьогоріч у Тернополі пройде два повноцінних чемпіонати у різних класах. Один – молодіжний – учасниками якого будуть спортсмени до 18 років. В іншому змагатимуться дорослі професійні екстримали. Завітає до Тернополя і єдина дівчина-спортсмен Анастасія Лисенко, яка перемогла минулого року на чемпіонаті світу. Окремо, щоб додати видовищності, у перервах між заїздами в основних перегонах, проходитимуть швидкісні змагання на кубок міста Тернополя.

«Слава про Тернопіль, як місце проведення чемпіонату міжнародного рівня з водно-моторного спорту, звучала у далекому 87-му. У цьому році ми відновлюємо її та забезпечимо проведення подібних чемпіонатів у Тернополі щорічно, - зауважив міський голова Сергій Надал.

Жодної екологічної шкоди ставу човни не завдадуть, переконують організатори чемпіонату. Всі вимоги щодо безпеки глядачів виконані на високому міжнародному рівні, як того вимагалося при сертифікації траси. Човни мають абсорбуючі коври, технічні служби - абсорбуючі речовини на випадок проливання масла на водне плесо.

На сьогодні у Тернополі діє осередок Федерації водно-моторного спорту України. Його очолює Костянтин Маціпура. Уже розроблено логотип чемпіонату з прив’язкою до Тернополя. Планується прес-тур для журналістів з центральних каналів. Змагання організовані таким чином, що заїзди буде видно з усіх сторін озера. Тобто траса вибрана спеціально для глядача.

«Наразі всі готелі в Тернополі з 26 до 28 серпня заброньовані. Ми розраховуємо, що приїде чимало туристів. А це в перспективі – будівництво готелів у місті, інвестиції. Чемпіонат – це і оновлення парку, асфальтування території, освітлення, часткова очистка озера тощо. Тобто проведення заходу такого рівня – це не лише хороший імідж для міста, а й реальні зміни та перспективи для Тернополя», - зазначив Сергій Надал.

З місцевого бюджету на проведення чемпіонату не виділено жодної копійки. Міська влада забезпечує лише розселення суддівського корпусу та загальну організацію змагань. 28 серпня у День міста на усіх тернополян та гостей міста чекає грандіозний концерт.

 

Коментарі  

 
0 #5 туз 20.06.2011 19:54
надал вже ганьбить наше місто,всі гроші підуть налом в кишеню!ГАНЬБА!
Цитувати
 
 
0 #4 Андрій 20.06.2011 07:14
нарешті на озері щось проведуть класне. А то в парках завжди всього повно, а став ніхто не використовує для хороших цілей. До того ж, про нас дізнається світ.
Цитувати
 
 
+1 #3 Ромцьо 17.06.2011 23:16
та кому треба той чемпіонат, хто знає про такий вид спорту, придурки, краще б мій любимий кьорлінг пропагували свободівці,ото би чубак втішився, якби в нього в подолянах кум надал таке, чемпіонат,з кьорлінгу, організував...
Цитувати
 
 
+3 #2 кнауф 17.06.2011 19:27
супер, 50 тисяч гостей прийдуть на чемпіонат, зайдуть в туалети в парках, офігіють, розїдуться по своїх містах, і розкажуть як опупітєльно свободівці керують в Тернополі
Цитувати
 
 
+3 #1 антон 17.06.2011 19:19
я готовий посперечатися. що Надал зі своїми побратимами завлить цю справу і вкотре зганьбить Тернопіль, от побачите...
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.