Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Влітку минулого року екс-мер Тернополя Роман Заставний інтригував тернополян тим, що на території заводу «Ватра» мав запрацювати великий оптовий ринок сільськогосподарської продукції. На цю тему Заставний говорив ненадто охоче, обіцяючи тернополянам сюрприз.

Ці розмови відбувалося в той час, коли він готувався бути кандидатом в народні депутати від Тернополя. Та згодом «обєднана опозиція» Заставного «обламала» і кандидатом, а потім і народним депутатом став Олексій Кайда. І розмови про ринок стихли.  Оскільки пан Заставний на цю тему і зараз розмовляти не бажає, ТТ спробував хоч щось дізнатися на цю тему з інших дерел.

І зясували, що  Заставний і ще декілька бізнесменів справді планували відкрити ринок. Хоча, варто нагадати, у 2009 році про необіхідність такого ринку на Тернопільщині говорив і обіцяв Сергій Тарашевський зі своїм «Єдиним центром».

В силу обставин Заставному і Со. не вдалося втілити в життя свою ідею. Подейкують, що активно заважали цьому Олексій Кайда і ... Орест Муц, який тоді ще був народним депутатом.

Що могло поєднати цих двох політиків з полярних партій – можна тільки здогадуватися. Але фінансовий інтерес там був присутній однозначно. Як би там не було, Заставний від ідеї оптового ринку змушений був відмовитися. Згодом він і бізнесмени продали частину майнового комплексу (9 тис. кв. м.)

Детальніше про це, точніше про плани стосовно ринку, кілька місяців назад писали в газеті «Номер один»

Великий майновий комплекс загальною площею близько 31 тис. кв. м, який розміщується на площі 4,3 га, довгий час залишався «мертвим». У 2008 році ці приміщення були викуплені у «Ватри» за 6 млн. доларів. Для цього було взято під заставу нерухомості кредит в одному з іноземних банків. Оскільки кредит не був погашений, майно дісталося банківській установі як застава по непогашених кредитах. Позаяк ринок нерухомості в Україні кілька років «мертвий», то банк просто не міг знайти покупця. Справу вдалося зрушити з місця одному з тернопільських бізнесменів, який запропонував вирішити цю проблему за допомогою факторингу (торгова діяльність на умовах відстрочки платежу – авт.). Дев’ять місяців тривали перемовини з одним із міжнародних банків, які дали свій результат. Операція, яка завершилася у квітні ц.р., дозволила розпочати роботу з викупу нерухомості. У результаті майновий комплекс був розділений на декілька об'єктів, частина яких вже продана.

У меншому корпусі, який викупили місцеві і не місцеві підприємці, вже цього року запрацює найбільший у Західній Україні логістичний центр з обслуговування і ремонту TIR-ів, продажу коліс та запчастин до них. Що цікаво, конкурентом у Тернополя були  Чернівці, які вдалося випередити за рахунок вдалої транспортної розв'язки, адже Тернопіль розміщується на перетині багатьох транспортних потоків.

На сьогодні всі українські ТІR-и ремонтують у Києві, але це дорого. Тепер же, коли запрацює логістичний центр у Тернополі, наше місто може стати центром сервісного обслуговування не лише українських ТІR-ів, а й іноземних. У планах власники цього бізнесу прагнуть перетягнути до нашого міста сервіс і з Європи, адже ремонт великотоннажних автівок потребує значної фізичної праці, а в нашому регіонів, як відомо, дешева робоча сила. При тому, що у Тернополі легко відшукати потрібної кваліфікації людський ресурс, адже ще залишилися фахові механіки з того комбайнового чи авторемзаводу.

Натомість у великому корпусі колишньої «Ватри», можливо, буде відкрито оптовий ринок. Щодо останнього, то нині тривають перемовини з великим тернопільським і не тернопільським бізнесом, який готовий за нього взятися, але їх дещо відлякує сума 4-5 млн. доларів, яку потрібно вкласти у цей проект, щоб він запрацював на повну потужність.

Але це не головне. Наразі проект з даним оптовим ринком конкурує з іншим, який влада області і виношує довгі роки, а саме – відкриття оптового ринку на вулиці Об'їзній на 20 га землі Тернопільського району. На сьогодні більш перспективним виглядає перший варіант, адже для його реалізації є готові приміщення та всі комунікації, в іншого ж варіанту – поки одна земля і туманні перспективи, позаяк він менш привабливий з точки зору логістики. На сьогодні йде боротьба за сфери впливу фінансових потоків, адже є державна програма, за якою приватний капітал вкладає гроші в оптовий ринок, натомість претендує на відшкодування по цій програмі. Хто переможе у цій боротьбі, поживемо – побачимо. Пересічним же тернополянам залишається сподіватися, що оптовий ринок відкриється у найближчий час, і від цього виграють усі, адже отримають змогу купувати дешевші товари.

     заставний, оптовий ринок, тернопіль, тернопільський тиждень     

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.