Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

«…Любітеся, брати мої, Украйну любіте, І за неї, безталанну, Господа моліте! »!

Т. Шевченко

9 березня в Тернополі як і в більшості міст, містечок і сіл України відбудуться урочисті заходи, приурочені черговій річниці від дня народження Тараса Шевченка. Зокрема, заплановано покладання квітів, концерт самодіяльних колективів у Драмтеатрі,  та ще багато-багато хороших і позитивних заходів, взявши участь у яких тернополяни  зможуть віддати шану Кобзарю, збагатитися духовно, а також цікаво провести дозвілля у вихідний день.

В ці дні відвідування громадських місць Тернополя мало б привнести урочистість та почуття гордості за існування в історії нашого народу таких постатей як Т.Шевченко, які збагатили нашу мову і культуру, а також  стали взірцем для багатьох поколінь українців.

Проте сувора буденність змушує замислитися над тим, а чи дійсно варто відвідувати ці заходи?

Здавалося б питання є БЕЗГЛУЗДИМ у своїй суті, але, коли ми згадаємо слова очільників Тернопільської «Свободи», які декларують намір провести 9 березня біля підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку віче, під час якого вони планують виразити свій протест щодо бездіяльності тернопільської окружної виборчої комісії, виникає органічне запитання: скільки часу ми будемо спостерігати спроби політиків спекулювати ідеалами та цінностями нашого народу? Невже для проведення віче не було в календарі жодного іншого дня, який не був би пов'язаний із пам’ятними датами та видатними  постатями нашої історії?

Створюється враження, що українські політики, незалежно від їх кольорів та політичних гасел, наввипередки один перед одним намагаються «приватизувати» те, що не може бути завірено нотаріусом або закладене у ломбард!

Особливо прикро робиться від усвідомлення того, що люди, які позиціонують себе «останнім рубежем українськості» своїми діями  втоптують у землю ідеали, які вони ж самі виголошують основою їх світогляду! Якщо вже й так, то цікаво було б запитатися у самого Шевченка, як він ставиться до того, що його записали у ряди політичної партії, оскільки, розуміється ,що  без його участі віче мабуть відбутися не може.

З іншого боку цікаво, яким чином ділитимуть свободівці Кобзаря з представниками інших політичних сил, які також шанують його і можуть виявити бажання схилити в цей день свої голови біля його пам’ятника на знак шани. Невже тернополянам в чергове доведеться червоніти перед всім світом за їх лайки, бійки та шарпанину… І питання тут не у «Свободі», «Регіонах» та Компартії, дієздатності ТВК чи її повній відсутності.

Питання в тому, що ми втратили заповіти Шевченка!

Хотілося б щоб кожен з нас вдумався і у зміст його слів, які  слугували епіграфом до цієї статті.

Костянтин Мазур, для ТТ

              

На фото: голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький кілька років тому 9 травня під час провокацій в часі мітингу на День Перемоги...

Коментарі  

 
+2 #1 Ірина Підлісна 08.03.2013 23:26
Перед входом у драмтеатр у Тернополі висить велике панно із анонсом про театральну виставу "Катерина". Зліва у кутку скромний логотип: "Свобода". У касі театру ні про виставу, ні про квитки нічого не знають, рекомендують звертатись до партії "Свобода". Патрія теж не дає інформації щодо цього заходу. Схоже, що 9 березня у драматичному театрі виключно для свободівців звучатиме: "Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями..."
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.