Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Шукаючи альтернативу діяльності компанії «Еко – інвест», міський голова Бережан Володимир Музичка запросив на останню сесію депутатів міськради міського голову м. Рогатин Володимира Гусака..
Зі слів В. Гусака : «Я завжди спостерігаю за подіями в Бережанах, і шкодую про всі моменти руйнування та занепаду у вашому місті. Ми працюємо над програмою сортування сміття вже півтора року. Нам дуже б хотілось, щоб Бережани приєднались до нашої ідеї, адже від кількості постійно зібраного сміття залежить потужність сортувальної лінії, яку ми плануємо розширити. Це може бути завод, що сортує в добу 60, 90 або 100 тонн.. Під діяльність даної лінії вже відведено 6 га землі з площадкою відкритого типу. Зайнятість сортувальної лінії складатиме 60 робочих місць. Люди сортуватимуть сміття в Європаки. Це не спалювання, тому екологічних ризиків немає жодних. Варто зауважити, що в Бережанах немає жодного сертифікованого сміттєзвалища, і навіть місто Івано – Франківськ має дозвіл на використання сміттєзвалища лише до березня 2014 року. А даний проект вже успішно діє в Молдавії та інших країнах. На сьогодні до нашої ідеї вже доєднались міста Ходорів та Галич.
І, повірте, в Рогатині є та сама проблема з вузькими вуличками, що й Бережанах. Але ми забезпечені автомобілями та іншою технікою для ефективного обслуговування і Бережанщини також.
На базі Рогатина ми вже провели ряд громадських слухань та плануємо провести навчальний семінар і ряд тренінгів на Західній Україні для пропаганди «культури викидання сміття»
Міський голова Рогатина закінчив свій виступ проханням, щоб депутати посприяли міському голові у співпраці з ними. А також попросив бережанців довіряти йому, адже має він є міським головою уже протягом 4 – рьох скликань.
Депутат І.Раєвський заявив: «Наше сміття коштує грошей, чого ми маємо вам його дарувати?» Виступаючий відповів так : «На сьогодні бережанці не мають грошей для інвестицій, тому поки не можуть претендувати на дохід від цієї діяльності. Проте ви маєте шанс подбати про чистоту власного міста. Так, ми визнаємо, що кожен з інвесторів вносить в проект інвестиції в сумі 20 – 25 тис. євро, і рентабельність даного бізнес – плану є найкращою мотивацією до його успіху.»
На сесію також був запрошений теперішній виконавчий директор компанії «Еко – інвест» Олег Валов. Він розповів, що бережанці продукують приблизно 150 кубів сміття в день. За один раз машина «Еко – інвесту» може вивезти 18 кубів сміття. Тому іноді машина забирає сміття вибірково – не зі всіх баків на вулиці. Також він заявив: «якщо у депутатів є ідеї ефективного складання графіку вивозу сміття, то їх вислухає. В Бережанах є 9150 дорослих жителів, а договорів на вивіз сміття і своєчасну оплату є лише 5235. Отже, майже половина людей послуг по вивезенню сміття не оплачує. Так трапляється, що кожен поставлений в новому місці сміттєвий бак миттєво перетворюється у маленьке стихійне сміттєзвалище. Люди й надалі викидають в контейнери будівельне сміття. Як можна говорити про культуру викидання сміття з дитинства, якщо коло першої школи контейнери повні тирси зі шкільної майстерні.» Проте куди викидати будівельне сміття жителям міста так ніхто й не пояснив.
Голова комісії з питань благоустрою Іван Раєвський заявив: «Уникнути переповнених баків на вулиці можна лише методом їх забрання з вулиці. Варто повернути стару схему вивезення сміття – коли перед трактором йде працівник комунальної служби з дзвіночком, і люди з дому виносять сміття»
Депутати вислухали обидві сторони, дійшли висновку, що в ЗМІ варто висвітлити графік вивозу сміття в Бережанах. Також варто вивчити юридичну сторону договорів співпраці з Рогатином. А міський голова Володимир Музичка радикально дав останню можливість Олегу Валову налагодити своєчасний вивіз сміття, пригрозивши завчасним розірванням договору про співпрацю з компанією «Еко – інвест».
Від редакції нагадуємо – викидати листя та гілля в ході прибирання ваших садів та городів в контейнери не можна, а за його спалювання на вас може бути накладено штраф у розмірі 36 тис.грн. Що робити далі – вирішуйте самі.

Береж-Інфо

alt

Коментарі  

 
+1 #1 юрко-західняк 14.03.2013 13:00
гнати гусака втришия . :-*
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.