Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На електронну адресу інтернет-видання «Погляд» прийшов лист від жінки, котру було звільнено з роботи в організації «Обласне управління водних ресурсів» Пундик Ольги Мирославівни. Тернополянка розповідає, як теперішній начальник облводресурсів Тарас Капуста «позбувається» пенсіонерів.
«В області є така організація, як «Обласне управління водних ресурсів», при якому функціонує лабораторія, яка займається «моніторингом вод і грунтів». Два роки тому на посаду начальника обласного управління водних ресурсів призначили провладного керівника Капусту Т.Я. З того моменту почалися суттєві зміни в організації, які негативно позначились на працівниках пенсійного віку. Про таку ситуацію хочу розповісти на своєму прикладі.
Щоб позбутися пенсіонера в «Обласному управлінні водних ресурсів» п.Капуста Т.Я. застосовував різні методи «травлі». Давав вказівки зав.лабораторією: «дай таке завдання, щоб вони не виконали, одне, друге невиконане завдання і догана». Говорив мені особисто, що потрібно омолодити лабораторію, викликав до себе в кабінет і говорив: «ви пенсіонер, тому пишіть заяву, щоб Вас перевести на половину окладу». Коли я відмовилась писати заяву, то начальник сказав до зав.кадрів, яка була присутня при цій розмові «готуй наказ на скорочення посади провідного хіміка». Тоді у кабінеті була присутня і зав. лабораторією. Вона промовчала, мабуть була згідна зі словами начальника, значить їй не потрібні кваліфіковані працівники в лабораторії. У той час, як на декретне місце інженера 1-ої категорії, взяли людину без спеціальної освіти, без найменшого поняття роботи в лабораторії. Яка тепер займається «моніторингом вод і грунтів» та робить аналізи стічних і зворотніх вод майже всієї області!

Згодом, коли я була на лікарняному, до мене в квартиру, по вказівці начальника, ввірвались, як до злочинця – по іншому не скажу, працівник кадрів, зав.лабораторії, юрист і голова профкому, ще мабуть забули взяти зі собою дільничого міліціонера. Принесли мені попередження, що відповідно до наказу управління від 24.12.2012р.№73 посада провідного хіміка скорочується. Не знаю, яка була відведена роль голові профкому, захистити працівників чи травити, начальник відділу кадрів мене відштовхнула з дверей і вдерлась у квартиру, коли я пішла по окуляри та майже бігла за мною, щоб я прочитала попередження, а голова профкому твердив, що це все по закону і повторив це декілька раз. Напевне, і це по закону, що начальник Тарас Капуста облаштував собі за державний рахунок хороми в адміністративному будинку обласного управління, за кошти управління зробив ремонт і закупив меблі, і він там проживає з часу призначення його начальником обласного управління водних ресурсів.»

Чи правомірно поступили з Пундик Ольгою Мирославівною «Погляду» роз’яснив юрист Віктор Козелко:
В даній ситуації зі сторони керівника відносно цієї жінки могли бути змінені істотні умови її праці відповідно до ч.3 ст. 32 Кодексу законів про працю. У зв’язку із змінами в організації виробництва і праці допускається зміна істотних умов праці при продовженні роботи за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці – систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших – працівник повинен бути повідомлений не пізніше, ніж за два місяці.
Якщо колишні істотні умови праці не можуть бути збережені, а працівник не згоден на продовження роботи в нових умовах, то трудовий договір припиняється за пунктом 6 статті 36 Кодексу законів про працю (відмова працівника від переведення на роботу в іншу місцевість разом з підприємством, установою, організацією, а також відмова від продовження роботи у зв’язку із зміною істотних умов праці).

Також серед випадків розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу викладених у ст. 40 Кодексу законів про працю, є підстава, яка відповідає вказаній ситуації, а саме: зміна в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників;
Звільнення з даної підстави допускається, якщо неможливо перевести працівника, за його згодою, на іншу роботу.
Все ж таки, якщо не вдалося перевести працівника на іншу роботу і договір був розірваний у зв’язку з скороченням чисельності або штату працівників, такому працівнику виплачується вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку.
Отже, якщо б ця жінка не ознайомилася з наказом про скорочення своєї посади і перейшла працювати на пів ставки, то її начальнику довелося б дочекатися, доки вона вийшла із лікарняного і тоді б він її звільнив, а ця жінка отримала б лише вихідну допомогу.

 “Погляд"

 

Примітка ТТ. Нагадаємо, нещодавно ми писали як Екс-голова Чортківської РДА Тарас Капуста зробив своє управління одним з кращих в Україні

Тернопільське обласне управління водних ресурсів, за підсумками діяльності водогосподарських організацій України у 2012 році, посіло перше місце з використання механізмів та техніки та друге почесне місце в загальному рейтингу водогосподарських організацій.

Про це йшлося час засідання колегії Держводагентства України, яке відбулося 14 лютого 2013 року в м.Київ.

        

На фото: Тарас Капуста і Валентин Хоптян

Коментарі  

 
+7 #4 Прокурор 19.03.2013 11:00
Цитую 123:
Ага від пенсіонерів продиху немпє а молоді повині на біржі стояти і по заробітках шастати. Якби стояло питання пенсія або зарплата вони б самі позвільнялися, а то не погано виходить пенсія плюс зарплата то чого б до гробу на роботу не походити

Перш ніж таке тріпати треба мати підстави, а просто так аби сказати кожен може.

Ви ж не знаєте в якому стані і як живе пенсіонерка, як приймають на роботу молодих людей в дану установу і хто там працює(більше робить вигляд що працює). Я знаю цю установу і п.Ольгу і можу вас запевнити що в даній ситуації ви не праві.
В загальному я згоден – молодим давати дорогу, але ж не такими методами як тут описано(на що був поставлений акцент у статті). Тобто тут йдеться не про те що вигнали на пенсію пенсіонерку, а про те як саме це зробили і тим більше не зовсім законно, тобто по інструкції.
Цитувати
 
 
-7 #3 Безробітна 19.03.2013 09:19
Я,дивлячись на ситуацію в країні,звільнил а б усіх пенсіонерів .На даний час я зареєстрована в центрі зайнятості вже більше як пів року,хоча у мене вища освіта.Найти роботу економіста ,або бухгалтера неможлипо в районному центрі на даний час.Хоча по підприемствах працює дуже багато пенсіонерів-бухгалтерів і вони не збириються їх самості1йно ЗАЛИШАТИ ,то виходить їх звільняти тільки таким методом як пані ОЛЬГУ.Пенсії малі,а молода людина без роботи це добре?
Цитувати
 
 
-4 #2 Людмила 19.03.2013 00:10
Важко не погодитись з цим коментарем. Я, як уже не працюючий пенсіонер, вважаю, що треба поступатись своїм робочим місцем молодим.Правда, багато хто з пенсіонерів вимушений працювати, оскільки розмір переважної більшості пенсій не розрахований на гідне життя.
Цитувати
 
 
-2 #1 123 18.03.2013 21:01
Ага від пенсіонерів продиху немпє а молоді повині на біржі стояти і по заробітках шастати. Якби стояло питання пенсія або зарплата вони б самі позвільнялися, а то не погано виходить пенсія плюс зарплата то чого б до гробу на роботу не походити
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.