Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На основі розробки даних вантажних митних декларацій, отриманих від Держмитслужби України, впродовж січня-квітня 2011 р. зовнішню торгівлю товарами підприємства та організації області здійснювали з партнерами із 82 країн світу. Про це «Номер один» повідомили в Головному управлінні статистики у Тернопільській області.

За січень-квітень 2011 року обсяг експорту товарів становив 64,2 млн. дол. США і збільшився на 61,8% порівняно з січнем-квітнем 2010 р., обсяг імпорту склав 89,5 млн. дол. і збільшився на 87,1%. Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило майже 25,3 млн. дол. (за січень-квітень 2010 р. також від’ємне – 8,1 млн. дол.).

Обсяг експорту товарів до країн СНД порівняно з січнем-квітнем 2010 р. збільшився на 55,4%, імпорту – на 48,6% і склав відповідно 14,8 млн. дол. та 5,2 млн. дол., обсяг експорту товарів до країн ЄС – на 64,5%, імпорту – на 79% і склав 47,5 млн. дол. та 71,2 млн. дол.

Серед головних торгових партнерів країн СНД експортні поставки найбільше зросли до Вірменії – у 3,3 раза, Республіки Молдови – у 2,3 раза, Російської Федерації – у 2,1 раза, Білорусі – на 59,7% від загального обсягу експорту. Серед країн ЄС значно збільшились обсяги експорту до Італії, Румунії, Великої Британії, Литви, Іспанії, Німеччини. З країн СНД збільшились імпортні надходження з Узбекистану – у 3,2 раза, Російської Федерації – на 81,7%, Казахстану – на 40,0% та Республіки Молдови – на 27,8%. Серед країн ЄС суттєво зросли обсяги імпорту з Фінляндії – у 31,3 раза, Литви – у 24,3 раза, Данії – у 12,6 раза, Румунії – в 11,9 раза, Іспанії – у 10 разів, Чехії – у 4,4 раза та Болгарії – у 3,1 раза.

Основу товарної структури зовнішньої торгівлі області, як і раніше, складають механічне та електричне обладнання, готові харчові продукти, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, полімерні матеріали, пластмаси та каучук, текстиль та вироби з текстилю, продукція тваринного й рослинного походження.

Підприємства Тернопільщини продовжували співпрацю з країнами світу на давальницьких умовах. За січень-квітень 2011р. в область надійшло іноземної давальницької сировини на 23,9 млн. дол., що становило 26,7% від загального обсягу імпорту (за січень-квітень 2010 р. відповідно 13,9 млн. дол. або 29,1%). Обсяг експорту готової продукції, виготовленої з імпортної давальницької сировини, склав 38,6 млн. дол. або 60,2% від загального обсягу експорту (за січень-квітень 2010 р. відповідно 22,5 млн. дол. або 56,6%)

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.