Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Засідання обласної ТВК у вівторок, 2 квітня, не відбулося. Причина – бракнуло кворуму. На запрошення голови відгукнулися лише представники патріотичних політсил.

 - Я сьогодні вранці довго думав, яку сорочку вбирати – білу чи якусь темну, – каже голова обласної територіальної виборчої комісії (ТВК) Микола Крук. – Вдягнув білу…

Утім, провести повноцінне засідання панові Круку не вдалося. З’явилися лише шестеро із 17-ти членів обласної ТВК. Представники Партії регіонів, “Народної партії”, а також Компартії це засідання, як і шість (!) попередніх, проігнорували.

- Ми зібралися вже всьоме, – каже голова ТВК до присутніх. – І вже всім очевидно, що працювати ця комісія навряд чи зможе. Я переглянув, у яких партіях раніше перебували ті люди, які блокують наші роботу: “Руський блок”, Партія анархістів тощо. Кому ці партії підконтрольні – сумнівів не викликає. Скажімо, представник Партії регіонів, який є секретарем комісії, з’явився лише на перше засідання, аби поставити свій підпис під протоколом. Більше ми його не бачили…

Нагадаємо, напередодні Микола Крук особисто телефонував усіх членам комісії. Не зміг зв’язатися лише з однією представницею Компартії. У неї телефон – вимкнений. Тому він зателефонував керівнику обласного осередку Василю Паразінському і попросив забезпечити присутність їхніх представників. Це – не допомогло.

- Хочу подякувати вам за те, що члени комісії від Компартії виконують засади морального кодексу вашої партії, – іронізує пан Крук, телефонуючи о 9.30 до головного комуніста краю. – Вони не прийшли на засідання, хоча я вас просив їм повідомити.

Натомість Марія Прохира – представник ВО “Свобода” у ТВК – задля участі в засіданні приїхала потягом із Києва. Жінка нині перебуває там на лікуванні.

- Якщо так піде далі, я напишу заяву про вихід зі складу ТВК, – каже представник Народного руху Олександр Москальчук. – У кожного з нас – особисті справи і проблеми, а ми мусимо стільки часу втрачати дарма. Ми так усю весну-літо можемо ходити… Що це дасть?

Голова ТВК вже надсилав скарги у ЦВК – нарікаючи на бездіяльність комісії. Більше того, обласна прокуратура порушила кримінальну справу проти частини членів обласної ТВК, оскільки вони не виконують рішення судів. Однак це не дає жодного результату.

- Більше того, якщо призначать перевибори облради, то буде працювати ТВК у нинішньому складі, а вона ефективно діяти не може, – каже пан крук. – Натомість при призначенні чергових виборів створять ТВК у зовсім новому складі.

Деякі учасники засідання припустили, що регіонали та їхні прихильники спеціально блокують роботу ТВК, аби спричинити розпуск обласної ради. Причому затягують справу, бо вичікують рішення щодо виборів у Київську міську раду та міського голови столиці.

Додамо, через блокування роботи обласної ТВК нормально працювати не може облрада Тернопілля. Сесію вже намагалися провести п?ять разів і двічі після цього змінювали дату зібрання. Тож Тернопілля – досі без бюджету-2013. Більше того, не ухваленою залишається навіть програма соціально-економічного розвитку краю на 2012 (!) рік. Що й говорити про регіональні програми на 2013-й.

Коментар

Володимир СТАЮРА, голова обласної організації ВО “Свобода”:

- Ви ж бачите – комісія засідає, але не вистачає кворуму, аби ухвалювати рішення. Традиційно не приходять представники Партії регіонів і їхні прибічники з провладних сил. Попри запевнення Валентина Хоптяна, вони так і не беруть участі у роботі ТВК. Є дев’ять штрейкбрехерів, через яких ТВК заблокована.

Якщо хтось вийде зі складу ТВК, то це нічого не змінить. Адже замість вибулих партія натомість має спрямувати когось зі своїх представників. Ми не можемо цю ТВК ані розпустити, ані переобрати! Вони відтягували все до часу, поки визначаться справи щодо Києва. Мовляв, а може, там долучать Тернопіль. Наразі я навіть не бачу сенсу більше збирати обласну ТВК на засідання. Бо працювати вона не зможе. Мета сил, які сприяють цьому, – просто нашкодити. Для них бюджет, попри  публічні заяви, не є проблемою. Згадайте 2010 рік. Тобі бюджет до травня приймали. І все було нормально!, - цитує політика 20 хвилин.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.