Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

700 тисяч гривень – таку суму грошей українські платники податків щороку виділяють на одного з народних депутатів від Тернопільщини.

700 тисяч на кожного – незалежно від того, хто ця людина, і як вона потрапила до парламенту, чи добропорядний законодавець, чи працював він раніше десь, чи як свободівець Головко і БЮТ-івець Бойко має перший офіційний запис в трудовій книжці.

Кошторис парламенту з докладним розподілом того, куди ідуть кошти бюджету, є ледь не секретним документом.

Таким чином, з наших кишень отримують щомісячно зарплатню близько 20 000 гривень нардепи від ВО Свобода та ВО Батьківщина. Окрім зарплати нардепів громадяни України оплачують нашим обранцям витрати на проїзд депутата, у тому числі на перельоти, лікування, путівки в санаторій, телефонний зв’язок, проживання у готелі й навіть канцелярські приналежності.

Крім того, кожен із восьми народних депутатів від Тернопільщини щомісяця отримує 20 тисяч гривень (240 тисяч грн на рік) на оплату роботи помічників-консультантів. Загальна стаття витрат на кожен місяць становить 8 мільйонів 880 тисяч гривень, а в межах року – близько 107 мільйонів гривень. Як повідомляється, депутат самостійно визначає помічників-консультантів та їхній статус.

У середньому на одного депутата Верховної Ради припадає три оплачуваних помічники і сім волонтерів. Враховуючи їхню кількість, пише видання, середня заробітна плата може становити 6 тисяч 660 гривень.

Так екс-депутат Тернопільської обласної ради тепер народний депутат від ВО Свобода Едуард Леонов (пройшов за списком), набрав аж 28 помічників!!!

Що цікаво, 20 000 гривень в місяць виділяються і на роботу помічників-консультантів Народного депутата Івана Стойка від південних районів Тернопільщини. Але чи заслужено? Оскільки за інформацією помічника-консультанта народного депутата України Яремович Валентини, яка працює у Івана Михайловича Стойка йдеться, що обранець з Півдня області за 100 днів роботи в Парламенті спромігся написати аж ДВА! депутатські запити.

Так що виборці Тернопільщини можуть спати спокійно. Пан Стойко разом з своїми помічниками працює в «поті чола» за 700 тисяч гривень в рік!

Разом з тим в Громадській мережі відзначають, що попри те, що ЗМІ, громадські організації та виборці традиційно проявляють інтерес до персоналій помічників-консультантів, Апарат Верховної Ради засекречує інформацію щодо них.

Посилаючись на закон “Про захист персональних даних” у ВР відмовляються надати інформацію про імена, прізвища, по-батькові, засади працевлаштування помічників-консультантів депутатів.

ОПОРА відзначає, що в умовах відсутності прозорих механізмів підбору кадрів для депутатів, існують “суттєві загрози неефективного використання державних ресурсів”.
Тому Громадянська мережа закликає народних депутатів самостійно оприлюднити перелік своїх помічників-консультантів та зазначити засади їх працевлаштування.

Щоб не переживати за своє майбутнє у разі, провалу на наступних виборах, наші Свободівці та БЮТівці забезпечили собі безхмарне майбутнє і поза Радою. Нардепи повернули собі пільги, які були заморожені в 2012 році. Ці пільги стосуються колишніх депутатів Ради – перші два роки після роботи в парламенті вони можуть отримувати щомісячну компенсацію в розмірі 14000 гривень.

Аж до пенсії, безробітним екс-депутатам надається 7000 гривень за умови трудового стажу для чоловіків більше 25 років і 20 років для жінок. Крім того, колишні народні обранці знову зможуть користуватися безкоштовним медичним обслуговуванням у відомчих клініках і навіть розраховувати на безоплатне поховання.

            

Коментарі  

 
+1 #3 OKO 10.04.2013 12:16
Скоморохи!
Цитувати
 
 
+1 #2 тернополянин 10.04.2013 12:15
Це повна клініка! Ну і вибрали!
Цитувати
 
 
+2 #1 воістину 07.04.2013 01:27
ваші слова та всевишньому у вуста :lol:
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.