Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вперше за 20 років, у Тернополі чітко визначили межі парків. При цьому вони, у порівнянні зі старим генпланом, абсолютно не змінилися. Про це  заявили головний архітектор міста Василь Бесага та міський голова Сергій Надал, презентуючи генеральний план Тернополя. На цих територіях можна буде зводити лише об’єкти культурного призначення і ніхто не будуватиме об’єкти громадського харчування, запевнив міський голова.

-  Жодні дозвола на проведення будівництва тих чи інших об’єктів не можуть бути видані на території, які належать до меж парків. Є принципова позиція і міського голови, і усього депутатського корпусу, і виконавчого комітету – це питання буде на особливому контролі, і жодних дозволів проведень будь-яких будівництв об’єктів, які заборонені на цих територіях, проводитися не буде. За виключенням об’єктів культурного рекреаційного призначення.

Сергій Надал пояснив, що на сьогоднішній день не можна говорити, що ведеться хоч якесь будівництво на межі парків.Тому що ті будівництва, які здійснюються – ведуться на територіях, які офіційно не є, і ніколи не були територією парків. Рішення про надання необхідних дозволів надавалися ще до 2010 року і це враховувалося при складанні меж територій парків, які в 2010-му році приймалися і затверджувалися проектними інститутами, і по яких проходила державна експертиза (тоді міським головою Тернополя був Роман Заставний, – ред.).

- Хочу наголосити, – сказав Сергій Надал, – що перший раз за всі роки незалежності, перший раз за 20 років є офіційно затверджені межі парків. Ця робота не тривала 20 років – це робота, яку реально можна зробити в межах пів року по кожному парку. Ми це зробили і це йде на затвердження. З минулого року діюче законодавство змінили таким чином, що на сьогоднішній день власник землі має право самостійно приймати рішення щодо зелених насаджень. Ми навіть на ці процеси зараз не впливаєм. Тобто 1,5 роки тому такої вакханалії не було.

Міський голова поснив, що є спеціальна комісія, в яку входять працівники управління ЖКГ міста та екологічних служб. Тому комунальні служби міста завжди брали погодження цієї комісії перед тим, як зрізати дерева. Тепер на окремих ділянках, які є у приватній власності, власник має право зробити це самостійно, тільки повідомивши про те, що він робить. В окремих випадках міській владі таки вдається вибити компенсацію за зрізання, у вигляді висадки аналогічних дерев, або сплати коштів до бюджету.

- Ще раз хочу наголосити, що генеральний план міста, як основа, прийнятий і затверджений сесією міської ради, – сказав Сергій Надал. – Він пройшов державну і екологічну експертизи. На сьогоднішній день відбувається розробка його складових. Той план, в якому стані він затверджений сьогодні, дає всі права органам місцевого самоврядування, управлінню архітектури і містобудівництва виділяти земельні ділянки, надавати містобудівні умови і проводити будівництво об’єктів. Всі рішення, які приймаються міською радою і виконавчими органами, знаходяться на постійному контролі і перевірці органами прокуратури, наглядовими органами. Хочу довести до вашого відома, що за останні роки діяльності жодне з них не було скасоване, або відмінене.

Міський голова Сергій Надал, в один голос із головним архітектором міста Василем Бесагою запевнили, що межі парків, у порівнянні зі старим генпланом, не змінилися.

-  Для прикладу, беремо будівництво, яке проводиться біля «Зеленбуду», коло парку Національного відродження, – пояснив Сергій Віталієвич. – Більшість людей сприймають, щоякщо там є зелені насадження – значить автоматично це парк. Ця частина не є парковою зоною і не була, бо якщо ці рішення приймалися і вони не скасовані, значить вона офіційно і не рахувалася парком, там просто були зелені насадження. Парадокс в тому, що люди, які ще два роки тому, коли будувалися їхні будинки, в тій же зоні – цього не бачили. І побачили лише зараз, коли стали там жити і почали будувати сусідні будинки.

«Погляд»

        

На фото: восени минулого року у парку Відродження під будівництво багатоповерхівки повирізали дерева. Якщо вірити Надалу, і в цьому винуватий його попередник Заставний...

 

Коментарі  

 
+2 #3 Гепа 21.04.2013 09:10
А в свободівців тільки так: усі винні крім них
Цитувати
 
 
+3 #2 МАРІЯ 19.04.2013 21:37
На ТОГО ВИНА, КОГО ДОМА НЕМА!!!
Цитувати
 
 
+4 #1 Kos 19.04.2013 12:57
Звичайно винні всі крім нього :lol:
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.